sponsoren van Tomás


Hallo, ik ben Tomás de Vries,
Geboren op 26 oktober 1998 en dus 20 jaar. Ik studeer Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit in Delft. Mijn grootste hobby’s zijn natuurlijk motorracen, atletiek, circus Rotjeknor, wielrennen, gitaar spelen en naar de sportschool gaan. Ik doe dit elke week en met school en alle hobby's ben ik alle dagen van de week druk, ik heb geen een vrije dag dat ik niks hoef te doen maar dat vind ik juist leuk! . Mijn grootste hobby’s zijn motorracen,  atletiek, Circus Rotjeknor, gitaar spelen en wielrennen. Mijn grote voorbeeld is natuurlijk Valentino Rossi VR46. 


In 2012 ben ik pas met motorracen begonnen en de afgelopen 3 jaar heb ik in de Moriwaki 250 Junior Cup geracet. De Moriwaki Cup is een internationale talent cup en hier heb ik leren racen op Grand Prix circuits in heel Europa. De cup staat bekend om zijn Close Racing en hier heb ik geleerd om voor elke meter te moeten vechten. In 2016 wil ik, net als in 2015, graag in de Moto3 klasse van het Britisch Superbike Kampioenschap rijden. De BSB is na de MotoGP en het Spaanse CEV de sterkste Moto3 klasse met een groot startveld en 22 spectaculaire races. Maar zoals als altijd in de motorsport is hier best een groot budget voor nodig. Hiervoor zijn we dan ook hard aan het werken en ik hoop dat samen met een aanta;l sponsoren het budget ook voor 2016 weer bij elkaar kan krijgen. Dus misschien .....

Tot ziens op de Start Grid!

 

Wil je weten op welke circuits ik dit jaar allemaal te vinden ben klik dan hier.


DAT Racing Team

DAT Racing staat voor Dick, Annemiek en Tomas.
Dick en Annemiek zijn mijn vader en moeder, mijn raceteam, mijn monteur, mijn trouwste fans en mijn grootste sponsoren. Zij maken het mogelijk dat ik al deze avonturen meemaak en dat ik mijn racedroom waar kan maken. Samen reizen we door heel Europa naar circuits in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Engeland en Spanje. 

Mijn vader, Dick, is mijn Chief Mechanic. 
Hij prepareert de motor voor het raceweekend en tussen de sessies door. Hij controleert de olie en maakt alles schoon, wisselt de wielen etc. ook kijken we samen naar wat de beste afstelling is. Vallen hoort bij racen en ook na een crash zorgt hij ervoor dat de motor zo snel mogelijk gerepareerd wordt en weer rijklaar is voor de volgende sessie. Omdat wij maar een klein team hebben staat hij natuurlijk ook altijd aan de pitmuur met ons pitbord om de tijden en mijn positie in de kwalificatie en de race aan te geven.  

Mijn moeder en teambaas Annemiek
Zij doet de administratie van het team. Ze zorgt dat mijn racelicenties aangevraagd worden, dat ik ingeschreven wordt voor de wedstrijden en de trainingen en ze plant onze reizen. Op het circuit verzorgt ze de catering en mijn race kleding. Kortom zij zorgt ervoor dat ik alleen maar aan het racen hoef te denken!

Samen vormen we het DAT Racing Team. Ik wil mijn ouders dan ook hartelijk bedanken voor alles wat ze voor mij doen want zonder hun hulp zou dit niet mogelijk zijn.

 Tomas in de pers