Klik gelijk door naar


Authors

DAT Racing: "De voorbereidingen voor 2020 zijn in volle gang!"

DAT Racing: "De voorbereidingen voor 2020 zijn in volle gang!"

Hallo allemaal,

Seizoen 2020 in volle gang
Hierbij ontvangen jullie mijn eerste blog van 2020. Januari is al weer over de helft en de voorbereidingen voor het nieuwe raceseizoen zijn al weer in volle gang. We zijn bezig met een update van ons Chassis Factory Honda frame zodat we onze beste presatie van 2019, een derde podiumplek in 2020 minimaal kunnen evenaren. Begin maart gaan we 5 dagen naar Spanje voor de pre-season training. En op 12 april gaat het dan weer van start met de eerste race. Via deze link kom je bij de racekalender voor 2020.

Budget en sponsoring
Gelukkig wordt ik gesteund door een trouwe groep sponsoren. Zonder hun steun zou het race op het hoogste niveau niet mogelijk zijn. Maar zoals bij alle technische sporten is het budget altijd een onderwerp van zorg. Ondanks alle steun van mijn sponsoren blijven mijn ouders mijn grootste geldschieters en is alle steun, hoe klein ook van harte welkom.

Elke bijdrage, hoe klein ook, helpt!
Het budget bestaat uit grote uitgave maar ook vele kleine uitgave die elke race weer terugkomen. Drie hiervan heb ik hieronder beschreven. Het zijn remblokken, racebenzine en het “zwarte goud” racebanden. Misschien vindt u, als trouwe volger van de belevenissen leuk om mij met deze materialen te ondersteunen. Want echt, elke bijdrage, hoe klein ook helpt.

Hoe gaat het in zijn werk?
Heel eenvoudig. Klik op de knop hieronder, vul in hoe u mij wil steunen en vul u gegevens in. Ik stuur u een Tikkie en klaar. Uiteraard hou ik u op de hoogte wanneer u steun ingezet wordt en u ontvangt een leuke “Tomás #98” attentie.

EBC GPFAX390HH Brake pads (60,00 Euro)
Onnodig te zeggen dat remblokken uitermate belangrijk zijn voor een goed resultaat tijdens de trainingen, de kwalificatie en de race!

Jammer genoeg slijten ze wel. Dus gedurende het seizoen (12 races, 6 sessies per weekend en zo’n 4.000km op de baan verslijten we ongeveer 16 setjes van 2 remblokken. Eén setje kost 60,00 euro. Dus als u één of meerdere setjes wil sponsoren zou dat mijn remweg ten goede komen.

Panta Racing Fuel 25ltr (75 Euro)
In de GP2 klasse waarin wij uitkomen met onze Chassis Factory Honda motor is het verplicht om te rijden op Panta Race Fuel die op het circuit aangeschaft moet worden. Dit is speciale benzine met een hoog octaan gehalte.

Elk race weekend verbruiken we ongeveer 50 liter. Voor de 12 weekenden loopt dit dus aardig op. Als u ons wil helpen bij het laten brullen van onze 600cc motor zou dat erg goed uitkomen.

Pirelli Superbike slicks set (300 Euro)
Racebanden, ook wel het zwarte goud genoemd. Het liefste wil je als coureur elke sessie nieuwe banden gebruiken want die geven de beste grip en de snelste rondentijden. Maar dit is alleen mogelijk voor teams met een heel groot budget. In de GP2 klasse waarin wij uitkomen mag je per weekend 4 setjes nieuwe banden gebruiken. Dit wordt gecontroleerd aan de hand van bandenstickers.

Maar als klein familieteam is dat voor ons ook niet haalbaar en rijden wij normaal gesproken de trainingen op oude banden, de kwalificatie en eerste race op een nieuw setje en de tweede race ook weer op een nieuwe set. Twee sets banden per weekend. Het is niet moeijlijk uit te rekenen wat dit per seizoen is. Dus elke hulp bij het aankopen van dit zwarte goud wordt gewaardeerd!

BSB RESTART! Round 1

BSB RESTART! Round 1

0