Klik gelijk door naar


Authors

Dubbele winst in Colmar & de FIM EWC Bol D'or 24u

Dubbele winst in Colmar & de FIM EWC Bol D'or 24u

Vorig weekend was de eerste wedstrijd op de Chassis Factory RMW450 Supermono bij Klassik-Motorsport in het bijzondere circuit Colmar in Luxemburg. Colmar is een heel erg technisch en kort circuit waarbij je bijna de hele ronde in de tweede en derde versnelling zit. In het rondje zit maar 1 recht stuk maar dit is wel een onwijs lang recht stuk. Ik was hier nog nooit geweest dus de eerste sessie was een hele opgave. Samen met Brian hebben we de supermono’s gebouwd en na heel wat jaren niet gereden te hebben is het erg leuk om nu weer samen aan de start te staan! Lekker kleinschalig met twee busjes en een easy-up tent er tussen. Toch hadden we wel weer heel veel spullen mee dus allebei de busjes waren afgeladen en dat was maar goed ook want we hadden het allemaal nodig…..

Lekker samen op stap

Op de zaterdag hadden we drie kwalificaties op het tijdschema staan maar dit verliep verre van vlekkeloos. Het had vrijdag avond hard geregend en in combinatie met het warme weer zorgde dit zaterdag ochtend voor onwijs dikke mist. Hierdoor kon er niet gereden worden en werden alle eerste sessies van de groepen al afgelast. De laatste keer op de Supermono was ik hard gevallen en blijkbaar had de rempomp hierbij een flinke klap gehad en zat er intern iets niet goed meer, de pomp maakte wel druk maar liet niet meer los waardoor gelijk al in de eerste ronde van de tweede training sessie mijn voorwiel helemaal vast stond. Dit betekende dat van de drie kwalificatie sessies op deze nieuwe baan ik in de eerste twee dus nog maar 1 rondje had gereden. De laatste sessie laat op de middag verliep gelukkig bijna zonder problemen en ik kon veel rondjes maken om te proberen de baan goed onder de knie te krijgen maar dit was nog niet zo makkelijk. Ook was dit pas de tweede keer op  de mono dus de afstelling was nog verre van ideaal.

De prachtige Chassis Factory RMW450 trok veel bekijks

Op zondag was het weer gelukkig een stuk beter en kwam het zonnetje snel aan de hemel. Het was lekker warm en ondanks wat vertragingen in het tijdschema verliep het voor ons vrij zorgeloos. We hadden voor de eerste race en grote stap gemaakt in de afstelling dus het was nog maar even afwachten hoe dit uitpakte. We reden de wedstrijden samen met de Moto3 en de tweetakt klassen dus we hadden een goed gevuld startveld van ruim 30 rijders. Ik mocht starten vanaf P7 overal en P1 in mijn klasse. Ik had een goede start en ging gelijk aan de leiding maar door het lange rechte stuk werd ik gelijk weer ingehaald door de snellere tweetakt motoren. De afstelling was al beter en met elke ronde wat meer baankennis kon ik lekker mijn eigen rondjes rijden. Ik eindigde de wedstrijd algemeen op P6 en pakte de winst in de Supermono klasse! Op het podium dus met Brian die als tweede eindigde! In de tweede race was mijn start nog beter en wist ik weer aan de leiding te komen maar werd net voor de eerste bocht ingehaald en ging als tweede de bocht in. Daarna weer wat kunnen verbeteren maar nog niet helemaal comfortabel met de afstelling en het gevoel op de motor en dus gekozen om de wedstrijd lekker uit te rijden op de vijfde plek algemeen en weer de winst te pakken met Brian weer op P2. Het was een lekker en gezellig weekend waar we weer een hoop van kunnen leren!

 Nu is het voorbereiden voor het echte werk! Deze week zal ik weer starten als vierde rijder van het Holland Motorstore Racing team voor de 24 uurs race van de FIM EWC BOL D’OR! Dit is op het Formule 1 circuit van Paul Ricard, opnieuw en nieuw circuit voor mij met heel veel historie. En pas weer de tweede keer op de Yamaha R1 Superbike. Het word voor mij weer een weekend waarin ik heel veel kan leren en ik kijk er erg naar uit om weer op dit hoge niveau met de grote namen mee te mogen doen!

Vol gas op de Yamaha R1!

Vanaf dinsdag vinden de testdagen plaats met de kwalificaties op donderdag en vrijdag. Hierna zullen we kijken of ik nodig ben bij het team en of ik de 24 uurs race zelf zal rijden dus dat is nog even afwachten. Ik heb er heel erg veel zin in en ik wil alle sponsoren die dit mogelijk maken weer heel erg bedanken voor hun steun! Zonder jullie is het niet mogelijk om te rijden op dit hoge niveau!

0