Klik gelijk door naar


Authors

Thruxton, de snelste race van het jaar!

Thruxton, de snelste race van het jaar!

Thruxton, de snelste race van het jaar!

Aankomend weekend staat ronde 6 van de British Superbike op de kalender. Dit vindt plaats op oud vliegveld Thruxton. Dit vliegveld is omgebouwd tot circuit en staat bekend als het snelste circuit van de kalender of als de grootste rotonde van Engeland want het is 6 keer rechtsaf met twee chicanes ertussen.

"de grootste rotonde van Engeland"

Voor mij is deze baan zo goed als helemaal nieuw want vorig jaar liep na 6 minuten in de vrije training mijn motorblok in elkaar wat ervoor zorgde dat ik het hele weekend niet meer heb kunnen rijden. Hierdoor ben ik er extra op gebrand om een goed resultaat neer te zetten dit jaar. Ik denk dat de baan me goed ligt omdat het heel veel snelle bochten heeft en normaal gesproken bevalt me dit wel. Jerry van de Bunt gaat dit weekend mee met ons omdat onze eigen monteur Joris het druk heeft met schoolexamens en deze race dus zal moeten laten schieten. Ondanks dat beginnen we vol vertrouwen aan het weekend. We gaan weer proberen om zo dicht mogelijk bij de top-10 te zitten en in ieder geval twee keer punten mee naar huis te nemen!

vooruitkijken naar Thruxton! Picture by Christopher Brown - Raceline Images

Het tijdschema voor dit weekend is:

Vrijdag:
Vrije training: 11:10 – 11:40
kwalificatie 1: 15:55 – 16:20

Zaterdag:
Kwalificatie 2: 11:40 – 12:05
Race 1: 16:30 - 10 Laps

Zondag:
Warm-Up: 09:08 – 09:16
Race 2: 14:55 - 14 Laps

LET OP! DEZE TIJDEN ZIJN IN ENGELAND EN IN NEDERLAND IS HET DUS EEN UUR EERDER!

Big Brands Bash Time!

Big Brands Bash Time!

Snetterton 300

Snetterton 300

0