Klik gelijk door naar


Authors

Het gaat weer beginnen! BSB RESTART 2020

Het gaat weer beginnen! BSB RESTART 2020

2020 website en FBsponsorbanner.jpg

Het lange wachten is bijna voorbij! Na onze wintertest in Cartagena begin maart ging alles op slot en hebben we lang moeten wachten tot we weer op de motor mochten stappen. We hebben niet stilgezeten en ook gedurende de lockdown hebben we verbeteringen aan de motor door kunnen voeren.

Chassis Factory Chrome Light

Op 27 mei mochten we voor het eerst weer een testdag rijden op het TT-Circuit van Assen. Het was een dag voor alle internationale rijders wat betekende dat we erg veel rijtijd hadden. Gedurende de winter is het circuit van Assen opnieuw geasfalteerd en wij waren een van de eerste rijders die er op mochten. Het is weer prachtig glad en ook de grip was gelukkig goed, daarnaast was het prachtig weer met ruim 20 graden. Gedurende vijf 40 minuten durende sessies hebben we flink wat aan de afstelling kunnen werken en wat nieuwe onderdelen geprobeerd. Het was een zware dag maar wel een waar we een goede basis setting op hebben kunnen bouwen.

Vorige week woensdag (1 juli) was onze tweede testdag op Assen. Dit keer was het een stuk drukker en hadden we ook wat minder rijtijd maar desondanks hadden we genoeg te testen voor het nieuwe seizoen. Alle weersvoorspellingen waren teleurstellend met vooral veel regen maar toen we ’s ochtends de deur open deden bleek het tegenovergesteld te zijn en is het de hele dag droog gebleven. De eerste sessie waren er nog wel een paar kleine natte plekjes maar gedurende de dag lag de baan er in goede conditie bij. Wel stond er een stevige wind die de echt snelle tijden lastig maakte.

We hebben getest met verschillende onderdelen die mijn houding op de motor gemakkelijker maken en de gewichtsverdeling veranderen. Ze waren niet allemaal even succesvol maar toch hebben we weer een stap in de goede richting kunnen maken met wat meer ruimte voor mijn lange lichaam. Ook was er een oefenrace op de testdag die goed verliep. Ik had een goede start en zat er meteen lekker bij, we reden deze race samen met de 1000cc’s dus op het rechte stuk werd ik steeds hard voorbij gereden terwijl ik in de bochten sneller was. Naarmate het einde van de race naderde kwam er wat meer ruimte en kon ik op mijn gemak met oude banden een constant tempo rijden. Voor de laatste sessie hebben we nog wat kleine veranderingen aan de voorkant voor de motor gemaakt die beter uitpakten waardoor ik nog een keer goed kon aanzetten en een snelle tijd kon zetten.

Al met al waren het twee goede testdagen maar vooral was het lekker om weer eens op de motor te zitten. Ook is onze nieuwe racekalender voor het seizoen in de British Superbikes aangekondigd. Als alles goed gaat mogen we op 7 augustus voor het eerst weer van start en wordt het seizoen 6 raceweekenden lang. De meeste weekenden bestaan uit de gebruikelijke twee races maar er is er ook een waar we maar liefst drie races in een weekend hebben. We kunnen niet wachten om weer te beginnen en te laten zien wat we dit jaar met de nieuwe motor bereikt hebben!

Ongelukkig weekend op Donington

Ongelukkig weekend op Donington

0