Klik gelijk door naar


Authors

CEV European Moto2 - Race 1 - Valencia

CEV European Moto2 - Race 1 - Valencia

Na lang wachten mochten we eindelijk weer een wedstrijd rijden! En niet zomaar een wedstrijd, onze eerste wedstrijd in het Europees Kampioenschap Moto2 op het Spaanse circuit van Valencia. Helaas zou het niet een weekend worden om met veel plezier op terug te kijken.

Op woensdag kwamen we op het circuit aan en begonnen we met het inrichten van de pitbox en de motor klaarmaken. Ik was nog nooit op Valencia geweest dus we hadden nog niet echt een uitgangspunt. De weersvoorspellingen waren in ieder geval erg gunstig met veel zon en temperaturen tussen de 25 en 30 graden. Op de donderdag zouden we 3 vrije trainingen hebben van 35 minuten.

Op donderdag ochtend was het gelijk goed weer en we hoefden pas later in de ochtend te rijden dus over de omstandigheden was niet te klagen. Het was voor mij de eerste keer op de Dunlop banden en die zijn heel wat anders dan de Pirelli’s die we in de BSB gewend zijn. Samen met een onbekende baan waren de eerste ronden wat onwennig. Na een kwartiertje kwam ik even binnen om wat kleine aanpassingen te maken. Toen ik weer naar buiten ging kwam ik bij de eerste rechter bocht aan en verloor gelijk bij het insturen de voorkant. Ik ging vrij hard onderuit en de motor was er niet best aan toe. Gelukkig had ik zelf nergens last van.

We zijn zo snel mogelijk de schade gaan repareren maar dit viel niet mee. We hadden maar iets meer dan een uur tussen de sessies zitten maar kregen te motor toch bijna helemaal klaar. Op het laatst bleek echter dat er een elektrisch probleem met de contact knop was wat betekende dat het contact van de motor niet aan bleef staan. Hierdoor miste we ook de tweede sessie maar de motor was gelukkig wel klaar voor de laatste sessie van de dag.

Ik ging rustig naar buiten en probeerde de sessie goed op te bouwen. Omdat ik nog maar weinig ronden gereden had in de ochtend sessie voelde ik me nog niet echt op me gemak. Elke ronde wist ik me wel wat te verbeteren maar het gevoel met de motor en de baan waren nog niet echt top. Het vertrouwen begon gelukkig wel weer een beetje terug te komen en we waren na afloop dan ook vol goede moed dat we op vrijdag weer een stap vooruit konden maken.

Op de vrijdag hadden we opnieuw twee vrije trainingen van 40 minuten. De eerste training vond om 09:00 plaats maar door het goede weer lag de baan er toch goed bij. Ik ging naar buiten en de veranderingen die we aan de motor gedaan hadden voelde gelijk redelijk goed maar in mijn eerste vliegende ronde kwam ik na het achterste stuk opnieuw hard ten val. Gelijk bij het aangrijpen van de rem vloog de voorkant onder me vandaan en ging ik hard de grindbak in. Zowel ik als de motor begonnen te tollen en de motor was dan ook helemaal kort. Alle kuipen en zelfs de tank lagen van de motor af. Zelf kwam ik er dit keer ook niet zo goed van af, meteen toen ik opstond voelde ik dat de pols die ik vorig jaar gebroken had weer erg veel pijn deed. Deze bleek ook weer op dezelfde plek als vorig jaar gebroken te zijn en dit betekende dat voor ons op vrijdag ochtend het weekend al over was.

Het was een slecht weekend met tot twee keer toe een hoop schade en kosten. Zelf moet ik tot 31 mei in het gips en dan heb ik nog 10 dagen om te kijken of ik mezelf helemaal klaar kan krijgen voor de volgende wedstrijd die van 10 tot 13 juni plaats vind op het circuit van Barcelona. Hopelijk kan ik daar weer rijden en krijgen we daar een beter gevoel met de motor.

0