Klik gelijk door naar


Authors

Wisselend Oulton Park, maar wel weer in de punten!

Wisselend Oulton Park, maar wel weer in de punten!

Het zou dit weekend erg slecht weer worden met een hoop regen en kou. Toch bleek dit enigszins mee te vallen maar of dat dit nu zo gunstig was…

Oulton Park 2016 - regen, wind en kou!

Omdat de race pas op maandag was dit weekend kwamen we vroeg op de vrijdag ochtend aan op het circuit. Het was gelukkig droog maar het waaide heel hard wat zorgde voor een moeizame opzet van de ten. Toen de tent eindelijk stond ging hij er nog een keer bijna vandoor waarbij de zijwand scheurde. Toen alles gerepareerd en eindelijk klaar was begon het te regenen en dat bleef ook lang doorgaan. We hadden de motor klaargemaakt met de natte setup omdat we niet verwachtten dat het droog zou zijn vroeg op de zaterdag ochtend.

De baan bleek inderdaad nog niet helemaal droog te zijn voor de eerste vrije training. Wel was er al een vrij droge lijn in een aantal ronden wat ervoor zorgde dat iedereen al snel aanzette. Zelf had ik wat problemen met mijn nieuwe pak wat niet lekker zat en ervoor zorgde dat ik niet goed kon bewegen op de motor. Hierdoor lag mijn tempo nog niet erg hoog en stond ik niet ver vooraan. Halverwege de sessie begon het hard te regenen en zelfs even te hagelen waardoor niemand zijn tijd meer wist te verbeteren.

De tweede vrije training was er wel een droge lijn die over bijna het hele circuit liep. Ik ging naar buiten op een regenband voor en een slick achter. Na twee rondjes had ik toch al door dat de baan droog genoeg was en besloot ik om binnen te komen en ook voor naar een slick te wisselen. Dit koste even tijd maar het was wel de goede beslissing. Ik wist mij stukje bij stukje te verbeteren alleen bleef in een aantal bochten een beetje problemen hebben waardoor een echt snel rondje er niet meer uit kwam. Hierdoor stond ik op een 18e plek overal en een 16e plek in mijn klasse. Ik was hier absoluut niet tevreden mee want we willen echt naar de top-10 toe dit seizoen en ik wist gewoon dat het sneller zou moeten kunnen!

Zondagochtend voor de eerste kwalificatie regende het wel. Het bleef de hele ochtend regenen en de baan was dus ook goed nat toen we moesten rijden. Ik besloot om niet te hard van stapel te lopen en de sessie rustig op te bouwen. Dit lukte goed en ik ging steeds een stapje sneller. In mijn laatste ronden zat ik erg goed en ondanks dat ik in de laatste bocht nog opgehouden werd wist ik wel twee seconden van mijn tijd af te rijden. Dit resulteerde in een 9e plek en de tijd naar mijn voorgangers was niet groot. Hier waren we heel tevreden mee en we hoopten ook dat het de hele middag lekker door zou blijven regenen!

Samen met Ed Rendell #12 die in QP2 pole pole pakte maar in de race zou crashen.

Helaas was dit zoals gewoonlijk weer niet het geval en de baan droogde op. We wilde niet te veel risico’s nemen in de eerste ronden en besloten om weer naar buiten te gaan met een regenband voor en een slick achter. Ik had een goed tempo en na twee snelle ronden besloot ik dat een slick voor ook wel moest kunnen. Snel naar binnen en wisselen. In mijn eerste ronden was ik meteen 2 seconden sneller en ik had een goed sleepje bij Jake Archer. Mijn eerste twee sectortijden waren super en zeker weten goed voor de top-10 helaas pushte ik iets te hard waardoor ik in de chicane met mijn voorband op het natte kwam en gelijk onderuit ging. Hierdoor kon ik mijn snelle ronde niet afmaken en zakte ik terug van een top-10 plek naar P18. Dit was wel een teleurstelling maar zulke dingen kunnen gebeuren als je aan het pushen bent. Helaas had de motor ook aardig wat schade en we zijn de hele avond bezig geweest met het prepareren voor de volgende morgen.

In de warm-up bleek de motor inderdaad niet helemaal goed te zijn. Hij stotterde nogal en liep daardoor niet lekker. Na de warm-up hebben we dan ook de bougie en het brandstoffilter vervangen omdat deze er niet helemaal super meer uitzagen en we hier wel eens vaker problemen mee gehad hebben. We dachten dat we zo het probleem opgelost hadden voor de race.

Ik moest vanaf de 18e plek starten, niet helemaal optimaal en jammer genoeg was mijn start dat ook niet. Ik verloor een paar plekjes maar pakte er ook weer een paar terug in de eerste ronde. Helaas bleek ook al snel dat het stotteren van de motor bepaald nog niet was opgelost en dat hij het misschien zelfs nog wel meer deed als in de warm-up. Ook de afstelling was niet super en hierdoor kon ik niet rijden zoals ik eigenlijk wilde. Ik verloor wat tijd op de groep voor me maar wist afstand te nemen van het groepje waar ik zelf in zat. Ik reed de race rustig uit omdat ik wist dat er op dit moment niets meer te halen viel. Ik reed alleen in een gat en wilde de motor terug brengen naar de pits. Ik nam geen onnodige risico’s en bleef het groepje achter me voor wat uiteindelijk resulteerde in een 12e plek in mijn klasse en een 17e plek overal. Totaal niet tevreden dus maar het was weer een moeilijk weekend met de nodige tegenslagen waarin we toch weer een hoop geleerd hebben.

De volgende race is over twee weken op Brands Hatch Indy. Dit is een heel kort circuit met rondentijden van rond de 50 seconden. Hard werken dus met weinig rust maar ik kan niet wachten om weer te rijden! Eerst hebben we aankomend weekend nog een weekendje supermotard op Spa-Francorshamps om lekker te kunnen trainen voordat we weer naar Engeland vertrekken!

Wisselend weekend op Brands Hatch Indy

Wisselend weekend op Brands Hatch Indy

Achste plaats op Silverstone tijdens het eerste raceweekend!

Achste plaats op Silverstone tijdens het eerste raceweekend!

0