Klik gelijk door naar


Authors

Goed weekend op Snetterton 300

Goed weekend op Snetterton 300

 
 

Afgelopen weekend stond de vijfde ronde van het Hel Motostar British Championship op de kalender. Het vond plaats op Snetterton 300. Snetterton is een vlak circuit met bijna geen hoogteverschillen. Dit is anders als we de laatste races gewend zijn maar het was wel bekender. Vorig jaar kende we een goed weekend met mooi weer, dit jaar was het weer wat minder mooi.
Het begon vrijdag al wisselvallig. Het had ’s ochtends geregend en tegen de tijd dat wij naar buiten moesten begon de baan op te drogen. We besloten om te beginnen op regenbanden, even kijken of alles het goed deed en nog geen risico’s nemen. Na 3 rondjes kwam ik binnen en hebben we de regenbanden ingewisseld voor slicks. Daarna heb ik de sessie rustig opgebouwd. Er viel niets te winnen en de baan was nog niet helemaal droog. Daarom besloot ik om niet te wild te doen en lekker de sessie uit te rijden. Uiteindelijk eindigde ik op een 12e plek.

Beginnend op regenbanden bouwde we de sessie rustig op. Foto van Raceline Images - Christopher Brown.

De eerste kwalificatie later die middag was gelukkig wel droog. Het waaide ontzettend hard waardoor je zonder slipstream heel veel tijd verloor op het rechte stuk. Om dit op te lossen moest je dus een goed sleepje hebben en dit lukte mij nou net niet. Ik had last met het vinden van iemand die ongeveer even snel als ik was en kon daarom geen perfecte ronden neerzetten. Hierdoor was ik een seconde langzamer als vorig jaar en stond ik maar op een 20e plek overal en een 15e plek in mijn klasse. hier was ik helemaal niet tevreden mee en ik keek dan ook al uit naar de tweede kwalificatie de volgende ochtend.

Mezelf zo klein mogelijk maken om aan de wind te ontkomen. Foto van Raceline Images - Christopher Brown.

Helaas was de tweede kwalificatie nat en kon niemand dus zijn tijden verbeteren wat betekende dat ik vanaf de twintigste plek zou moeten gaan starten. In de regen was het gevoel gelukkig wel goed. We reden op een hele oude band wat ervoor zorgde dat de grip niet al te goed was maar ondanks dat kwam ik toch lekker mee. Zonder al te veel risico’s te nemen wilde ik de sessie uitrijden maar helaas bracht mijn ketting daar een vroegtijdig einde aan. uitkomend van de tweede hairpin liep de ketting van het tandwiel af en blokkeerde het achterwiel. Hierdoor ging ik nog bijna onderuit maar gelukkig ging het net goed.

Dancing under the rain. Foto van Raceline Images - Christopher Brown.

Race 1 moest ik van een 20e plek starten. Mijn start was vrij goed maar ik kwam al snel in het gedrang te zitten in de eerste bocht. Aanremmend voor de tweede bocht wist ik gelijk weer wat goed te maken door brutaal binnendoor te komen. Ook in de rest van de eerste ronden kon ik nog een paar plekjes goedmaken. Gedurende de rest van de race waren we met 6 man aan het strijden voor de 13e plek. Ik had erg veel moeite met het inhalen van de KTM waar McManus op rijd. Deze KTM is zo snel dat hij heel lastig is om in te halen. Ondanks dat lukte het me toch regelmatig en waren we in een hard gevecht voor die 13e plek. In de laatste bocht probeerde ik een zo goed mogelijke exit te hebben om Storm Stacey nog voorbij te komen voor de finish maar hierbij raakte ik het achterwiel van McManus en ging bijna onderuit. Ondanks dat werd ik toch nog 15e en het was al een stuk beter als in de kwalificatie.

Foto van Raceline Images - Christopher Brown.

De warm-up was al vroeg op de zondagmorgen. Het waren maar 8 minuten en iedereen wilde dus als eerste de baan op. Hierdoor was het veel duwen en was het moeilijk om een echt snelle tijd neer te zetten. Ondanks dat was het gevoel voor de tweede race wel goed en gingen we met goed vertrouwen de race in.

Gridselfie met ex-GP rijder en vriend Scott Deroue


De tweede race moest ik vanaf de 17e plek starten. Ik had weer een vrij goede start maar kwam iets te veel in het gedrang in de eerste bocht wat ervoor zorgde dat ik wat plaatsen verloor. Deze plaatsen kon ik wel weer goedmaken in de eerste ronden. De wind was gedraaid in vergelijking met het hele weekend en dit zorgde ervoor dat je compleet anders moest rijden. Vooral het laatste gedeelte van het circuit had je erg veel last van de wind en moest je erg oppassen dat je niet onderuit ging. Ondanks dat was ik toch ruim 1,5 seconden sneller als ik de rest van het weekend was geweest. Het hele veld was erg uitgerekt en ik reed dan ook ongeveer een seconde achter Storm Stacey, ik moest alles geven om hem niet uit te laten lopen maar ondanks dat kwam ik niet dichterbij. Het was een zware race omdat ik de hele race alles gegeven heb en uiteindelijk beloonde dat zich met een 13e plek. Hiermee sloten we het weekend toch nog positief af.

Verstoppertje spelen met fotograaf Christopher Brown - Raceline Images

De volgende race is Thruxton over twee weken. Vorig jaar was Thruxton een ramp want toen liep het blok al na 6 minuten rijtijd in elkaar en hebben we het hele weekend niet kunnen rijden. We gaan er dit jaar dus wat meer van maken en ik kan niet wachten want het lijkt me een erg mooi circuit!

Thruxton, de snelste race van het jaar!

Ongelukkig weekend op Thruxton

Ongelukkig weekend op Thruxton

Moeilijk weekend op Knockhill Racing Circuit.

Moeilijk weekend op Knockhill Racing Circuit.

0