Welkom op de website van Tomás de Vries

2018 website en FBsponsorbanner.jpg
 
 

Tomás de Vries

Ik ben Tomás de Vries. Ik ben 20 jaar en mijn grote passie is motorracen. Samen met mijn ouders (Dick en Annemiek)  vormen we DAT Racing. We reizen samen met onze camper door heel Europa en kan je me op de verschillende GP circuits aan het werk zien. De eerste drie jaar ben ik actief geweest geweest in de Moriwaki 250 Junior Cup. Dit is een internationale raceklasse met 250cc Honda viertaktmotoren in een raceframe van de bekende Japanse framebouwer Moriwaki. Het niveau van de cup was erg hoog. Er racen jongens uit 10 verschillende landen en omdat alle motoren gelijkwaardig zijn worden alle races op het scherpst van de snede en kuip aan kuip uitgevochten. De afgelopen twee jaar heb ik hard moeten vechten op diverse Engelse circuits. We reden met onze Ten Kate Racing Products Honda NSF250 Moto3 in het bijprogramma van de British Superbikes. De British Superbikes staat bekend om zijn harde maar eerlijke gevechten op de baan en dat hebben we de afgelopen twee jaar zeker meegemaakt! Altijd overvolle tribunes en een onwijs goede sfeer zijn twee kenmerken van de British Superbike. Aankomend seizoen maken we een grote stap in mijn race carrière. We gaan dit jaar voor het tweede jaar met een geheel nieuw ontwikkeld Chassis Factory GP2 frame met een Ten Kate Racing Products Honda CBR600RR motorblok deelnemen aan de nieuwe BSB klasse de British GP2 Cup!


DAT Racing

Het DAT-Racing team bestaat al meer dan 10 jaar. Mijn vader, Dick, reed vroeger toen ik nog maar een kleine jongen was al op diverse circuits in Europa op zijn Moto Guzzi Le Mans classic racer. Met zijn drieën gingen we naar alle circuits waar mijn vader aan het racen was en ik tussen de sessies door op mijn chinese pitbike rondjes over de paddock aan het rijden was. Een aantal jaren later hebben we de overstap gemaakt en ben ik gaan crossen. Elk weekend met z'n allen naar de crossbaan en rondjes maken. Dit heb ik tot mijn twaalfde gedaan maar na een opstapdag van de Moriwaki Cup was ik verkocht en hebben we het crossen definitief aan de kant gezet. Inmiddels is mijn vader ook gestopt met racen en ligt de volledige focus op mij en mijn race cariere!


The British GP2 Class

De British GP2 Class is een nieuwe klasse binnen de Dickies British Supersport Championship. Deze 66cc klasse heeft staat al jaren garant voor spannende races op het scherps van de snede en met spectaculaire finishes. In 2018 wordt hier de nieuwe GP2 prototype klasse aan toegevoegd. In deze klasse zullen bestaande ex-Moto2 GP machines met Honda 600cc motoren en nieuw ontwikkelde frames van framebouwers met willekeurige 600cc viercilinder of 675cc driecilinder strijden om de British GP2 titel.

DAT Racing komt aan de start met een nieuw ontwikkeld buizenframe van de Chassis Factory. Met dit frame, ontwikkeld door Brian Slooten, hebben we aan het eind van 2017 met succes al twee test races afgewerkt.

In 2019 zullen we met dit frame 10 races afwerken in Engeland. Wilt u weten wanneer we waar rijden? klik dan hier voor de kalender van 2019!

Dank aan al mijn sponsoren

Race in het algemeen en zeker op het niveau van de British Superbike is onmogelijk zonder steun van sponsoren. Gelukkig heb ik een aantal trouwe sponsoren die mij al jaren steunen en die daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan mijn race carrière!

Ik wil hier dan ook iedere sponsor, groot en klein hartelijk bedanken voor hun steun en ik beloof dat ik er alles aan zal doen om jullie steun om te zetten naar het best mogelijke resultaat op de baan.