Klik gelijk door naar


Authors

Raceverslag Race 12-13-14 Het zit erop!

Raceverslag Race 12-13-14 Het zit erop!

Hallo vrienden van Tomas,

In deze nieuwsbrief vertel ik over de laatste twee races. De British Superbike op Assen en de laatste race op het gave circuit Autodrome Brno! Deze twee races zijn samengevoegd omdat ik niet zoveel tijd heb gehad de laatste tijd i.v.m. school.

Race 12: British Superbike op de Cathedral of Speed Assen,

Dit weekend waren we weer te gast bij het grote evenement de British Superbike. Dit is de enige race waarbij dit evenement over de Britse grens komt en wel naar het Drentse circuit van Assen.

We hadden vier sessies geplant staan waarvan één vrije training, twee kwalificaties en één race. Er waren heel veel wildcard rijders en mijn doel was dit weekend dan ook om mijn tijd te verbeteren en een mooie race te rijden.

Ook tijdens de BSB stond stond ik naast mijn Engelse vriend Dan Jones in de tent.

Voor elke sessie krijgen we van oud coureur Joey Litjens instructies en opdrachten voor het racen.

Ook sporten we elk weekend gezamenlijk.

De vrije training ging niet helemaal zoals geplant, ik zat er niet slecht bij maar we hadden wat problemen met het wijdlopen van de motor en hierdoor kon ik niet alles geven wat erin zat. Ik sloot deze training af met een 15e plek en een 13e plek zonder wildcards.

Mooi weer en volle tribunes. Ook dit jaar weer 25.000 bezoekers bij de BSB

Ik wist dat er meer in zat maar op zaterdag morgen, een beetje vertraagd door de mist, kwam het er niet helemaal uit met de eerste kwalificatie. Ik was maar een seconde sneller en zakte drie plaatsen tot de 18e plek (14e plek zonder wildcards) ik was niet tevreden en wist zeker dat ik sneller kon. Dit liet ik ook zien in de tweede kwalificatie want hierin verbeterde ik mijn tijd tot 1:56,5 dit is 0.3 seconden sneller als ik hier ooit geweest ben en het gevoel was nu ook een stuk beter! Wel bleef ik op de 18e plek staan maar daar maakte ik me niet teveel zorgen over.

Even een pauze tijdens de kwalificatie.

Op zondagochtend was het weer goed en ik had er dus erg veel zin in. Aan de slag dus.

Wachten om naar de startopstelling te gaan. Let's Race!

Ik had een redelijke start en schoof een plekje op in de eerste bocht. In het begin kon ik het groepje voor me nog wel bijhouden maar daarna moest ik steeds meer toegeven en kwam ik in een goed gevecht met Selina. We wisselde elke ronde van plek maar toen ik het gas iets te vroeg opende in de eerste bocht kwam ik buiten de baan en moest ik een hele omweg nemen om weer terug op de baan te komen. Ik verloor hierdoor erg veel tijd en kwam terug op de baan met twee man meer voor me. Ik reed er in de laatste twee ronden wel naar toe maar het was net niet genoeg om er nog voor te eindigen en hierdoor  haalde ik net geen punten.

Foto: Ad Kievit - www.wegraceinfo.nl

Het was samengevat niet het weekend zoals ik het gehoopt had maar ik ben wel blij dat ik weer heb kunnen laten zien dat ik sneller ben als vorig jaar! Vooral leuk was dat Jeroen en Michael van mijn sponsor MASS Keep IT Moving op zondag kwamen kijken.

Jeroen en Michael met papa op het dak van de pitstraat.

IK wil hen heel erg bedanken dat zij er waren. Zonder hun zou ik niet kunnen racen en daarom ben ik hun erg dankbaar!

Het was een drukke spetember maand. Want gelijk na het weekend van de BSB op Assen stonden de laatste twee races van het jaar al weer op de agenda. Dus donderdagavond vertrokken we alweer naar Tsjechie voor een weekend op het GP circuit van Brno.


Race 13&14: Autodrome Brno, de laatste twee races op een Moriwaki

Dit weekend werd voor mij de laatste keer op de Moriwaki en ik wilde dit heel graag met een goed gevoel afsluiten en dit is gelukt!

Brno is een prachtig circuit maar wel een beetje ver van huis, 1200km enkele reis!

Aangekomen op het circuit bleek het dat alle verhalen waar waren, dit circuit was echt het breedste circuit dat ik ooit gezien heb! Het zag er heel gaaf uit en het leek mij een mooie baan.

Heel veel ruimte op het breedste circuit van Europa.

Die nacht had het hard geregend en het was dan ook een moeilijke beslissing wat we met de banden moesten doen want het was bijna droog maar er waren ook nog wat natte plekken. Omdat dit de vrije training was besloten we uiteindelijk om op regenbanden naar buiten gingen. De baan beviel me meteen goed en ik zat goed in mijn ritme ik bleef mezelf steeds verbeteren en aan het eind van de sessie had ik een 10e plek waar ik heel blij mee was.

De eerste kwalificatie was goed, ik was meteen snel en kon in het begin het groepje voor me aardig bijhouden. Daarna werd het steeds moeilijker om mezelf nog te verbeteren maar ik had ook geen tijd meer om binnen te komen. Ik had een 12e plek en 11e zonder wildcard rijder. Ik was wel tevreden met de positie maar er zat zeker nog meer in! De tweede kwalificatie ging helemaal niet goed. Ik kwam niet in mijn ritme en ik kon ook niet bij iemand aanpikken. Toen Marcel langs kwam reed ik wel weer een snellere tijd maar ik wist dat ik dit zo niet de hele race vol zou kunnen houden. Ook hadden we problemen met de grip want de motor gleed teveel om constant snel te zijn. Ik zakte ook nog eens twee plekken naar de 14e plek en ik wist dat het twee zware races zouden worden.

Spanning voor de start.

Voor race 1 had ik een niet al te beste start maar in de eerste twee bochten pakte ik gelijk twee man buitenom voorbij. Daarna kreeg ik echt teveel problemen met de grip en na een high sider waarbij ik nog maar net op mijn motor kon blijven zitten moest ik vol door het gras en raakte de aansluiting kwijt met de groep voor mij. Ik reed de race helemaal alleen uit en mijn tijden waren waardeloos want de motor gleed alle kanten op.

In de slag met een wildcard rijder.

Voor race 2 hadden we een gewaagde aanpassing gedaan maar dit pakte heel goed uit. De grip was stukken beter en ik kon nu heel goed bij de groep blijven. Het was een heel erg goed gevecht waarbij ik helaas op het laatste rechte stuk nog werd ingehaald maar toch als 10e over de finish kwam! Dit is mijn beste droge resultaat van het jaar en zo sloot ik mijn Moriwaki tijd met een heel erg goed gevoel af!

Voor de laatste keer mijn kuipen poetsen. Na drie jaar Moriwaki Cup zit het erop.

Voor mij zit het seizoen er nu op en ik wil al mijn sponsors ontzettend bedanken voor hun steun en vertrouwen in mij! Zonder hulp van sponsors is deze sport onmogelijk en ik ga deze winter hard trainen en op zoek naar sponsors om volgend jaar weer mee te kunnen doen!

Ook mijn ouders wil ik heel erg bedanken! Zij rijden mij elk weekend naar de baan en helpen mij met alles wat ze kunnen. Heel erg bedankt!!!! Het was een goed seizoen!

Raceverslag Race 9&10 op Hockenheim

0