Klik gelijk door naar


Authors

Brands Hatch GP - Race 12 - GP2

Brands Hatch GP - Race 12 - GP2

Het zit er weer op. De Laatste race van het seizoen 2019 is afgelopen en het was weer een bijzonder jaar. Het was een moeilijk jaar met een compleet nieuwe motor en geen enkele afstelling. Toch denk ik dat we tevreden mogen zijn met op bijna elke baan een verbetering en zelfs een podium gedurende het seizoen. Uiteindelijk ben ik op een zesde plek in het kampioenschap geëindigd. Ik heb weer veel geleerd, dit had niet gekund zonder de hulp van mijn monteurs dit jaar Brian, Hessel, Tijmen en Rick. Elk weekend hebben we gezamenlijk naar oplossingen gezocht en het heel gezellig gehad!

Natuurlijk had het zonder mijn sponsoren ook niet mogelijk geweest. Vele trouwe sponsoren staan al jaren achter ons en het voelt goed om te weten dat zij nog steeds in ons vertrouwen! Niet alleen de grote sponsoren die op de motorfiets staan maar zeker ook de kleinere sponsoren worden erg gewaardeerd!

Als laatste wil ik mijn ouders bedanken voor het hele jaar super hard werken tijdens de raceweekenden maar ook tussen elke race om alles weer klaar te maken en te regelen. Zonder jullie zou het echt niet mogelijk zijn!

Het Dream Team!

p.c. Christopher Brown - Raceline Images

 De seizoen afsluiting vond zoals elk jaar plaats op het GP circuit van Brands Hatch. Hier zijn we halverwege het seizoen al een keer geweest dus we hadden al wat informatie qua afstelling. Helaas zat het weer dit weekend een stuk minder mee en hebben we maar een paar droge sessies gehad. Ondanks dat denk ik toch dat we ons weer hebben kunnen verbeteren.

Vrijdag:
De vrijdag begon koud en nat. We moesten al als tweede om 09:30 rijden dus de temperatuur was nog laag en met de natte baan waren de omstandigheden verre van ideaal. We bouwden de sessie geleidelijk op en begonnen met weinig risico’s. De weersvoorspellingen voor de rest van het weekend waren echter ook niet super dus het was wel belangrijk dat we een goede afstelling en een fijn gevoel in de regen hadden. Ik kon steeds wat harder gaan rijden zonder over de grens te gaan en te veel risico’s te nemen. Na wat aanpassingen aan de motor voelde hij weer iets beter en zo kon ik in mijn laatste rondje nog een stapje maken naar de 16e tijd algemeen en de 4e tijd in mijn klasse.

p.c. Christopher Brown - Raceline Images

Na de sessie bleef het droog en ondertussen was de baan ook al goed opgedroogd, echter een uur voor onze sessie begon het weer te regenen en konden we van voor af aan beginnen. De wind was nu echter ook flink hard gaan waaien en dit zorgde soms voor gevaarlijke situaties waarbij de motor opeens van richting veranderde door een windvlaag. Ik was wel al wat sneller dan in de eerste vrije training maar na een verandering die verkeerd uitpakte waardoor de motor moeilijker te rijden werd en in combinatie met de slechte omstandigheden besloten we het laatste deel van de sessie uit te zitten. Ik eindigde uiteindelijk als 19e overal en 5e in mijn klasse.

 

Zaterdag:
Ook zondag ochtend was het niet droog maar dit keer waren we later op de ochtend aan de beurt voor onze kwalificatie. De regen bleef uit maar in combinatie met de koude temperatuur droogde de baan maar heel langzaam. Ook het feit dat een gedeelte van Brands Hatch in het bos ligt helpt niet want daardoor was het op sommige plekken nog heel nat terwijl andere bochten bijna droog waren. We besloten om voor een regenband te steken en achter met een intermediate. Omdat het nog niet helemaal droog was bood de intermediate een beetje houvast op de nattere plekken op het circuit. Het was een lastige sessie want iedereen wist dat gedurende de sessie het steeds droger zou worden en dus de tijden omlaag zouden gaan, hierdoor had echt pushen in de beginfase geen zin. Het moest in de laatste minuten gebeuren. Ik begon een steeds beter gevoel te krijgen in de intermediate achterband en durfde steeds meer risico’s te nemen. In mijn laatste ronde drukte ik mijn snelste tijd er uit die goed was voor een 17e startplek algemeen en 5e in mijn klasse, 0.029 seconde achter de 4e plek.

p.c. Christopher Brown - Raceline Images

De eerste race was wel droog maar we hadden dit weekend alleen nog maar natte sessies gehad dus het was een lastige race. Ik had een redelijke start maar door de rare omstandigheden in de kwalificatie stonden er een paar snelle jongens achter me die me dan ook gauw voorbij kwamen. Hierdoor viel ik wat terug. Ik had moeite in de eerste paar ronden maar kon mijn ritme herpakken en steeds iets sneller gaan. Ik werd opgehouden door de rijder voor me maar kwam hem maar lastig voorbij. Twee ronden voor het einde lukte het me om hem voorbij te komen en net bij het ingaan van de laatste ronde kwam de rode vlag naar buiten voor een crash. Dit betekende dat ik eindigde op een 18e plek algemeen en 6e in mijn klasse. Voor de tweede race moest ik starten op een 19e plek en dit was jammer want ik had denk ik in mijn eentje een snellere ronde kunnen rijden. Ondanks dat dit de eerste droge sessie was zaten we gelijk al dicht bij mijn snelste ronde ooit hier dus dat was wel positief.

p.c. Christopher Brown - Raceline Images

Zondag:
Ook zondag moesten we ontzettend vroeg rijden en met temperaturen van maar 7 graden waren de omstandigheden verre van ideaal. De warm-up hebben we nog wat geprobeerd en hierdoor voelde de motor al beter aan. Ondanks de koude temperatuur kon ik redelijk dicht bij de race pace van zaterdag komen en eindigde ik de sessie op een 17e plek algemeen en 6e in mijn klasse.

p.c. Christopher Brown - Raceline Images

De laatste race van het seizoen had ik een goede start en wist gelijk wat plekjes goed te maken. Ik werd in het begin van de race weer ingehaald en was even uit mijn ritme maar ik wist me te herpakken en reed naar de twee rijders voor me toe. Dit waren twee supersport rijders en zij hebben dan ook meer vermogen tot hun beschikking. Ik wist heel de tijd wel de aansluiting te houden en was in de bochten iets sneller alleen kwam ik er net niet langs. Als het me dan eindelijk gelukt was kwamen ze me op het volgende rechte stuk al snel weer terug inhalen en zo schommelde het een beetje heen en weer. Het was heel close racing en de gehele race had ik nog de mogelijkheid om op de 16e plek algemeen te eindigen. De laatste ronden waren wat rommelig en met drie man naast elkaar kwamen we het rechte stuk op. Op de finishlijn zaten we alle drie naast elkaar en we finishte dan ook van de 16e tot de 18e plek in 0.106 seconde. Ik eindigde net op de 18e plek algemeen en 5e in mijn klasse, met 0.044 op mijn voorganger. Jammer dus dat ik ze net niet kon pakken maar wel weer een mooie race en een goede afsluiting van het seizoen.

p.c. Christopher Brown - Raceline Images

 En toen zat het seizoen er weer op. Ik heb weer heel veel plezier gehad dit jaar en onwijs veel geleerd in dit super snelle veld. Er word hard gereden op mooie banen en we zullen er dan deze winter alles aan doen om volgend jaar weer aan de start te staan. Deze winter gaan we samen met Brian van de Chassis Factory hard werken om alles wat we dit jaar geleerd hebben toe te passen op een nieuw frame om zo nog competitiever te zijn volgend jaar. Nogmaals heel erg bedankt naar alle sponsoren en andere die mij dit jaar geholpen hebben en tot volgend jaar op de startgrid!

Donington Park GP - Race 11 - GP2

Donington Park GP - Race 11 - GP2

0