Klik gelijk door naar


Authors

Donington Park GP - Race 11 - GP2

Donington Park GP - Race 11 - GP2

Vorig weekend was alweer de een na laatste wedstrijd van het seizoen. Eerder dit jaar zijn we al op het kortere nationale circuit van Donington Park geweest maar dit keer reden we de GP baan. De laatste keer hier hadden we een goed weekend met zelfs een podium. Ook dit keer waren we er weer heel dicht bij maar miste we hem net op de zondag. Ondanks dat en een val op vrijdag was het een goed weekend.

Vrijdag:

De weersvoorspellingen dit weekend waren niet veel belovend. Het hele weekend zou gevuld zijn met regen en zo begon de vrijdag ochtend dan ook. Dit jaar hebben we nauwelijks natte sessies gehad met deze motor en dus was het nog even uitvogelen wat wel en wat niet werkte. Ik begon rustig en bouwde mijn sessie netjes op. Elke ronde wist ik mezelf wat te verbeteren en begon ik steeds meer andere in te halen. Ik had nog geen perfect rondje gehad omdat ik steeds iets opgehouden werd en toen ik ongeveer halverwege de sessie achter een andere rijder kwam reed ik er in een bocht veel sneller op af dan ik gedacht had waardoor ik de motor net iets te plat moest leggen om hem te ontwijken en er daardoor met een highsider van af vloog. Zelf had ik gelukkig niets en de motor was er ook niet al te slecht aan toe. Snel de motor weer klaarmaken voor de tweede sessie later die middag. Het was ondertussen droog geworden. Opnieuw lukte het me om de sessie goed op te bouwen en steeds iets van mijn tijd te rijden. Ik was al snel veel sneller dan ik hier vorig jaar geweest was dus dat was positief. Aan het eind van de sessie lukte het me helaas niet nog een echt snel rondje er uit te persen waardoor ik op de 21e plek algemeen eindigde en 7e in mijn klasse.

Photo Credit: Daisy Sofia

Zaterdag:

Ook de zaterdag begon gelukkig droog dus in de kwalificatie kon ik me opnieuw verbeteren. De temperaturen waren wat hoger geworden en dus was de grip er ook. Ik kon gelijk in het begin een grote stap maken met een nieuwe band en dus zat ik gelijk in een goed ritme. In mijn eerste stint kon ik al een tijd rijden die ruim een seconde sneller was dan op de vrijdag. Nog wat kleine aanpassingen in de pitstraat leverden helaas niet heel veel op waardoor ik me niet heel veel kon verbeteren. Toch wist ik er nog een snel rondje uit te persen en eindigde ik op de 17e plek algemeen en 6e in mijn klasse met een tijd bijna twee seconden sneller dan die van vrijdag.

De eerste wedstrijd had ik een slechte start en kwam ik in het gedrang bij de eerste bocht. Ik moest extra hard in de remmen waardoor de achterkant van de motor loskwam en ik wijd moest in de eerste bocht. Hierdoor verloor ik nog een paar plekjes. In de eerste ronde wist ik er gelijk weer twee goed te maken maar daarna begon het gevecht tegen de snellere motoren. Ik kon wel bij ze blijven en was ook sneller in mijn eentje maar kwam ze niet voorbij op het rechte stuk. Ik besloot om mezelf iets af te laten zakken en in een snel rondje weer naar ze toe te rijden omdat je snelste ronde in de race je startplek bepaald voor de race op zondag. Dit lukte en ik was dan ook sneller dan mijn voorgangers, helaas lukte me het niet om voor ze te eindigen en ik finishte op een 17e plek algemeen en een 6e in mijn klasse. Voor de race op zondag was mijn tijd wel sneller en dus mocht ik starten op een 16e plaats en 5e in mijn klasse.

Photo Credit: Sterine Stevens

Zondag:

Zondag zou de slechtste dag zijn qua weer. Er werd onwijs veel regen voorspeld maar wonderbaarlijk genoeg bleef het bijna allemaal weg. De warm-up was nog wel nat en ik besloot niet te veel risico’s te nemen. Veel rijders bleven ook binnen maar het gevoel was goed.

De tweede race had ik wel een goede start en gelijk in het begin van de race zat ik er strak bij. Ik zat gelijk achter de andere Nederlander Jorel Boerboom en ik kon goed bij hem blijven. Halverwege de eerste ronde moest Jorel wijd en omdat ik aan zijn buitenkant zat moest ik mee. Hierbij verloor ik bijna de voorkant en verloor ik veel tijd. Omdat ik zo wijd ging kwam ik op het vuile deel van de baan en met banden die nog niet optimaal op temperatuur waren ging ik er opnieuw bijna af met een highsider. Ik kon de motor nog net houden maar verloor veel tijd en plekken. Vanaf dat moment begon een hele constante inhaal race. In de eerste paar ronden was het gevecht hard met inhaal acties die soms maar net gingen. Ondanks dat wist ik me terug naar voren te werken en toen had ik een groot gat naar Jorel die een paar seconden voor me reed. Ik wist constante snelle tijden te blijven rijden ondanks de verminderde omstandigheden op deze winderige zondagmiddag. Zo kwam ik stukje bij beetje wat dichter bij Jorel en een paar ronden voor het eind had ik de aansluiting. In de snelle bochten van het circuit won ik veel tijd op Jorel maar hij had het voordeel in de kortere langzame bochten. Hierdoor was het niet gemakkelijk om hem in te halen. Twee ronden voor het eind van de race kwamen we op een achterblijver waar Jorel nog wel langs kon maar ik helaas niet meer. Hierdoor had hij weer een gat en met nog maar anderhalve ronde te gaan gaf ik alles om dit te dichten maar het was net niet genoeg. Ondanks dat reed ik een erg sterke race die ik eindigde als 14e algemeen en 4e in mijn klasse, net naast het podium dus…

 Volgend weekend is alweer de laatste race van dit seizoen 2019. We gaan het zoals elk jaar afsluiten op het GP circuit van Brands Hatch en ik hoop nog een keer een goede stap te kunnen maken en zo het seizoen positief af te sluiten!

Brands Hatch GP - Race 12 - GP2

Brands Hatch GP - Race 12 - GP2

TT-Circuit Assen - Race 10 - GP2

TT-Circuit Assen - Race 10 - GP2

0