Klik gelijk door naar


Authors

TT-Circuit Assen - Race 10 - GP2

TT-Circuit Assen - Race 10 - GP2

Vorig weekend was het dan eindelijk zover, onze thuiswedstrijd op het Drentse TT-Circuit Assen. De weersvoorspellingen waren goed en er zouden weer genoeg sponsoren en vrienden komen kijken. Genoeg motivatie dus!

Op vrijdagochtend begon het nog erg koud, toen we wakker werden was het nog maar vijf graden en omdat we al om half 10 moesten rijden voor onze eerste kwalificatie was het ver van ideaal. Niet te veel risico’s genomen maar wel al wat problemen tegengekomen. De afstelling voor de bijzondere Engelse banen bleek hier op het vlakke Assen niet goed te werken dus er was werk aan de winkel. Ik sloot de sessie af op een teleurstellende 30e plek algemeen en een 7e plek in mijn klasse.

We beschikten dit weekend over een mooie box waar alle sponsoren goed tot recht kwamen!

In de tweede vrije training was de zon er lekker bijgekomen en klommen de temperaturen goed op. Desondanks waren de problemen nog zeker niet opgelost. Na wat langer dan gebruikelijk binnen gestaan te hebben wisten we een goede stap voorwaarts te maken wat ervoor zorgde dat de motor beter in te sturen was. Hierdoor wist ik ook een stuk van mijn tijd af te rijden. Toch zaten we nog een stuk van mijn snelste tijd van vorig jaar af dus we moesten nog een stap maken. Ik eindigde dit keer 29e algemeen en 7e in mijn klasse.

Photo credits: Ad Kievit - Wegrace Info

Op zaterdag moesten we later in de ochtend en de omstandigheden waren dan ook beter dan op de vrijdag. Ik wist elke ronden iets sneller rond te gaan en kroop steeds wat verder naar voren. Halverwege de sessie veranderden we nog wat kleine dingen wat de motor weer iets wendbaarder maakte en zo reed ik in de laatste ronde mijn snelste tijd van dat weekend, nog wel een halve seconden langzamer dan vorig jaar. Ik mocht de eerste wedstrijd starten op een 26e plek algemeen en een 8e plek in mijn klasse.

Photo Credit: Martijn Zwaan

De sprintrace op zaterdag middag verliep goed. Ik had een goede start en wist gelijk wat plekjes te pakken. Op het rechte stuk werd ik weer terug gepakt en zo kwam ik in een gevecht met verschillende rijders. Op het rechte stuk verloor ik veel tijd en in de bochten zat ik weer vast achter ze. Hierdoor was het lastig om de rijders voor mij in te halen. Na een aantal ronden in gevecht te zijn wist ik ze stuk voor stuk voorbij te komen maar er eenmaal langs was de groep voor me al weg. Hierdoor werd het laatste deel van de race een beetje eenzaam waarbij ik zonder slipstream niet meer aan de echt snelle tijden kon komen. Ik liep tegen nog een paar problemen op in de afstelling van de motor die er voor zorgde dat ik vooral in het aanremmen van de bochten veel tijd verloor. Ik wist de race in een constant tempo uit te rijden en finishte op een 22e plek algemeen en 7e in mijn klasse.

Photo Credit: Ronald Woest

De warm-up op zondag was al om 09:00 en ook nu waren de omstandigheden verre van ideaal. Ik reed alleen en probeerde de verandering die we aan de afstelling gedaan hadden uit zonder al te veel risico’s te nemen.

Photo Credit: Ad Kievit - Wegrace Info

’s Middags kwam de zon er goed bij en ondanks de stevige wind waren de omstandigheden goed. Ik had een iets mindere start tijdens de tweede wedstrijd maar wist in de eerste paar bochten een hoop plekken te pakken. Gedurende de eerste ronden van de wedstrijd vocht ik me weer naar voren door elke paar ronden iemand in te halen en zo langzaam naar voren te komen. Uiteindelijk was ik de hele groep voorbij en reed ik bij ze weg. Het was een lange race zo alleen en met mijn onderarmen die weer pijn gingen doen was het moeilijk om constant snel te blijven. Het lukte me wel om sneller te blijven rijden dan mijn achtervolgers en ik reed ook snel naar mijn voorganger toe in de eindfase van de race maar daar was hij net te kort voor. Ik kwam helaas ook deze race niet aan mijn snelste tijd van vorig jaar maar ik eindigde wel op een 17e plek algemeen en 7e in mijn klasse.

Photo Credit: Damon Teerink Photography

Het was niet helemaal het weekend waar we vooraf op gehoopt hadden. Dit kwam vooral door de moeite met het vinden van een werkende afstelling. Het team heeft het hele weekend alles gegeven om het voor elkaar te krijgen maar hopelijk hebben we de volgende wedstrijd meer geluk!

Photo Credit: Daisy Sophia

Ik wil alle sponsoren en fans die zijn komen kijken op Assen hartelijk bedanken en ik hoop dat jullie en mooie dag beleefd hebben! Zonder jullie hulp is het niet mogelijk!

Aankomend weekend is alweer de volgende, en een na laatste, race van het seizoen. We gaan voor de tweede keer dit weekend naar Donnington Park. Waar we vorige keer hier de korte baan reden komen er nu twee bochten bij en rijden we de GP baan.

Het tijdschema is:

Vrijdag:
Vrije training 1: 09:35 – 10:05
Vrije training 2: 14:15 – 14:45

Zaterdag:
Kwalificatie: 10:10 – 10:35
Race 1: 17:10 – 12 Laps (sprint race)

Zondag:
Warm-up: 10:18 – 20:26
Race 2: 15:40 – 18 Laps (feature race)

LET OP! DIT IS ENGELSE TIJD, IN NEDERLAND IS HET EEN UUR LATER!

Alle sessies zijn live te volgen op: www.britishsuperbikes.com/live-timing

Photo Credit: Daisy Sophia

 

Donington Park GP - Race 11 - GP2

Donington Park GP - Race 11 - GP2

Cadwell Park - Race 8 - GP2

Cadwell Park - Race 8 - GP2

0