Klik gelijk door naar


Authors

Cadwell Park - Race 8 - GP2

Cadwell Park - Race 8 - GP2

­Vorig weekend was het weer tijd voor een van de spectaculairste banen van het British Superbike Kampioenschap, namelijk Cadwell Park. Met de befaamde Mountain en springende motorfietsen is Cadwell Park een baan die over de hele wereld bekend is en waar elke fan naar uit kijkt. De bezoekersaantallen waren dit weekend dan ook weer bijzonder hoog en de sfeer zat er goed in. Ook bij ons verliep het weekend weer positief.

Vrijdag:
De voorspellingen voor vrijdag waren bijzonder slecht, het zou de gehele middag gaan regenen en niet te zachtjes ook. Wij hadden het geluk dat we op vrijdag onze sessies altijd vroeg hebben en daarom was voor ons de eerste  vrije training nog helemaal droog. Cadwell Park is een baan die je nergens mee kunt vergelijken en dus was het weer even wennen om hier snel rond te gaan. We hadden wat problemen bij het insturen van de bochten en na een aanpassing in de pitstraat werd ik in mijn laatste rondjes opgehouden door langzamere rijders. Hierdoor konden we niet tot onze optimale tijd komen maar het gevoel zei dat ik nog een stap harder kon.

De tweede vrije training was niet veel waard. Voor onze sessie had het al geregend en toen wij aan de beurt waren was het nog niet helemaal droog. Een paar rondjes aanvoelen maar veel meer zat er niet in. Na tien minuten begon het ook weer hard te regenen en met het vooruitzicht op een droog weekend besloten we om de rest van de sessie uit te zitten.

photo credit: Christopher Brown - Raceline Images

 

Zaterdag:
Aan het eind van de ochtend mochten we aan onze kwalificatie beginnen. Het was inmiddels goed weer en op een stevig windje na waren de omstandigheden ideaal. Ik begon de sessie goed en kwam al aardig dichtbij mijn snelste tijd die ik hier gereden heb. Eenmaal in de pitstraat probeerden we nog een kleine verandering en dit gaf  mij net het extra beetje. Ik wist een aantal erg snelle ronden te rijden waarbij ik al ruim een seconde onder mijn snelste tijd ooit dook. Tot dusverre had ik alles alleen gereden en ik wist dat ik met een sleepje nog wat tijd kon winnen. Echter is het op Cadwell lastig om op rijders te wachten. In mijn laatste ronde kon ik nog een keer aanzetten en wist heel dicht bij mijn snelste tijd te komen. Ondanks dat we ruim een seconde sneller waren was het niet zonder moeite dat ik deze ronde kon rijden. Er was dus nog winst te halen.

In de sprintrace op zaterdag middag had ik een goede start en zat gelijk bij een snel groepje voor me. De afstelling die we voor de race gemaakt hadden pakte echter niet goed uit en de motor werkte niet zoals ik dat wilde. Hierdoor kon ik niet de snelheid rijden die ik in de kwalificatie wel had. Het groepje voor me reed dan ook al snel bij me weg en het werd een eenzame race. Ondanks het mindere gevoel was mijn racepace nog steeds sneller dan die van vorig jaar en ook mijn snelste ronde in deze race was maar een halve seconde langzamer dan in de kwalificatie. Zo eindigde ik de eerste race op een 20e plek algemeen en 7e in mijn klasse.

photo credit: Christopher Brown - Raceline Images

Zondag:
Op zondag ochtend tijdens de warm-up hebben we een grote verandering geprobeerd die de problemen van zaterdag op zouden moeten lossen. Dit bleek goed te werken want ondanks de oude banden en maar 10 minuten durende sessie wist ik mijn snelste tijd uit de kwalificatie weer iets aan te scherpen. Een goed vooruitzicht dus naar de race.

photo credit: Christopher Brown - Raceline Images

Ik had opnieuw een goede start en wist meteen een plekje goed te maken. Dit verloor ik echter ook weer op het lange rechte stuk en de ronden daarna moest ik hard vechten om bij het groepje voor me te blijven. In deze ronden wist ik mijn tijd weer met ruim een halve seconde aan te scherpen en zo was ik al bijna twee seconden sneller dan vorig jaar. We bleven uiteindelijk met drie jongens achter en vochten voor de 18e plek. Een van de drie wist weg te komen en ik kon niet voorbij de rijder voor me komen. Mijn armen begonnen weer opgepompt te worden en ik kon hierdoor niet meer zo laat remmen. De rijder voor mij was juist heel laat op de rem maar was minder goed de bocht uit. Hierdoor moest ik de rest van de race aansluiten en ondanks dat ik sneller was kon ik hem niet passeren. Zo eindigde ik opnieuw op de 20e plek algemeen en de 7e plek in mijn klasse, 0.113 seconden achter mijn voorganger.

Springend over de Mountain naar een snelle tijd

photo credit: Christopher Brown - Raceline Images

Al met al was het dus weer een goed weekend waar we bijna twee seconden sneller waren dan het jaar ervoor. Het enige probleem is dat het gehele veld dit jaar heel hard rijd en dat iedereen heel dicht op elkaar zit. Toch kunnen we tevreden terugkijken op de prestaties.

De volgende wedstrijd is Oulton park op 6-8 september. Hier zijn we dit jaar al eerder geweest dus hopelijk kunnen we vanaf het begin op snelheid stappen maken.

 

TT-Circuit Assen - Race 10 - GP2

TT-Circuit Assen - Race 10 - GP2

Thruxton - Race 7 - GP2

Thruxton - Race 7 - GP2

0