Klik gelijk door naar


Authors

Race 4 & 5 Moriwaki Cup op Oschersleben

Het was een heel moeizaam weekend op de Motorsport Arena Oschersleben!

Ik kan niet echt vriendjes worden met het circuit Oschersleben in Duitsland. Al twee jaar heb ik hier moeite om mee te komen met de rest en ook dit jaar was het weer een lastig weekend. Voor het weekend stonden een vrije training, twee kwalificaties en een race geplant op zaterdag en een warm-up en de tweede race op zondag.

Moeizaam weekend op Oschersleben

Het weekend begon al niet helemaal lekker toen ik in de vrije training mijn kneeslider al in de eerste bocht verloren was. Na twee rondjes de baan verkent te hebben kwam ik binnen voor een nieuwe maar ook die vloog er alweer af in de eerste bocht. Hierdoor heb ik de hele vrije training rustig aan moeten doen in de rechter bochten waardoor ik niet zo snel was als ik gewild had. Toch nog een 12e plek maar dit was totaal niet zoals ik gehoopt had hoe ik het weekend zou beginnen.

De eerste kwalificatie was al een stuk beter! Ik zat in een redelijk tempo maar merkte wel gelijk dat als ik ingehaald werd door de top dat ik nog een flinke achterstand had want ik kon ze niet goed bijhouden. Ik had een voorlopige 14e plek maar ik wist dat ik aan de bak moest voor de tweede kwalificatie later die middag. De tweede kwalificatie ging weer wat beter. We hadden een kleine aanpassing aan de motor gedaan omdat hij erg gleed maar dit had een tegenwerkend effect. De motor gleed nog meer. Ondanks het glijden kon ik toch nog een snellere tijd neerzetten en verbeterde ik mijn tijd naar een 1:44.2 dit was 0.1 seconde langzamer als vorig seizoen terwijl de weersomstandigheden toen stukken beter waren want het was niet heel erg warm en bewolkt met af en toe een paar spettertjes. Helaas verloor ik toch een plekje en moest ik starten vanaf de vijftiende plek.

P15 voor de beide races

Ik ging vol goede moed de eerste race in maar ik merkte al vrij snel dat het heel moeilijk ging worden want na een redelijke start en wat gedrang in de eerste bochten kwamen op het rechte stuk alle kleine en lichte mannen mij voorbij die langzamer waren dan ik. Ik ben de hele race in gevecht geweest maar ik kon niks doen want elke keer als ik ze ingehaald had kwamen ze mij op het rechte stuk weer voorbij. Ik eindigede op een teleurstellende 17e plek want ik had veel beter gekund.

Achter de kleine mannetjes aan!

De warm-up de volgende morgen ging alweer een stuk beter. Ik zat meteen goed in me ritme en wist wat ik moest doen in de race. Ik had een goede start en kwam de eerste bocht goed door. Ik gaf alles in de eerste ronde voor het rechte stuk om zo min mogelijk mensen me te laten inhalen en dat lukte aardig goed want er kwam maar een iemand me voorbij en die wist ik gelijk terug te pakken voor het tweede rechte stuk maar daarna kwamen ze toch weer allemaal voorbij. Wel lag het tempo eens stuk hoger deze race en hierdoor was het nog moeilijker om ze in te halen maar het lukte een aantal keer goed en ik wist mijn positie te verdedigen. In de tweede race werd ik 15e en had ik mijn tijd nog met een seconde verbeterd waardoor ik toch wel tevreden was.

Uiteindelijk P15 en mijn tijd van vorig jaar met een seconde verbeterd.

De volgende race op het programma is een wedstrijd bij de CEV Repsol Moto3 klasse op het Spaanse circuit Barcalona-Catalunya! Ik heb er heel veel zin en ik weet zeker dat het een super ervaring gaat worden! Het doel word om mezelf te kwalificeren maar dit gaat moeilijk worden met een standaard moto3…..

Ik hou jullie op de hoogte. Kijk voor foto's ook eens op mijn website:

http://www.tomas-gp3.net/fotos/

 



Race 5&6 op Brands Hatch in Engeland

Race 3 - WSBK - Assen - NL

0