Klik gelijk door naar


Authors

Race 5&6 op Brands Hatch in Engeland

Hallo vrienden van Tomas,

Afgelopen weekend zijn wij weer naar de andere kant van het Kanaal geweest voor een race bij de British Superbike alleen dit keer niet met de Moto3 maar met de Moriwaki.

Op de boot van Duinkerke naar de White Cliffs of Dover.

Er stonden een vrije training, een kwalificatie en twee races geplant op het circuit Brands Hatch! Er was nog niemand die op dit circuit gereden had en daarom was het extra leuk. Op donderdagochtend zijn we vroeg vertrokken en waren we om 2 uur op het circuit, we hebben de motor uit het rek gehaald en alles alvast klaar gemaakt voor de volgende dag. Toen alles klaar stond ben ik drie rondjes om de baan geweest om hem te verkennen en alvast te kijken hoe de lijnen liggen. Een keer ben ik met Mike Brouwers (vaste Moto3 rijder in het British Superbike) lopend over de baan gegaan en hij heeft bij alle bochten uitgelegd hoe hij ze rijd en wat hij denkt van de grip in het droog en ook in de regen (want dat hadden ze aardig veel voorspeld)

Klaar voor de eerste sessie.

 Vrijdagochtend konden we alles op ons gemakje doen want we hoefde pas om tien over vijf te rijden. Het had ’s nachts wel heel erg hard geregend en ook geonweerd dus de baan was nog aardig nat. Het was die dag echter super goed weer en alles droogde snel op en de wolken maakte plaats voor een goed zonnetje. We hebben de hele dag gekeken naar de motoren en lijnen die ze reden, verder hebben we rustig aan gedaan en genoten van het weer. Om tien over vijf was het onze beurt en ik kwam in een ritme waarbij ik elke ronde iets sneller ging. Ik kwam aan het einde van de sessie uit op een vijftiende plek (met wildcard rijder) waarmee ik tevreden was omdat ik wist dat ik nog harder kon. ’s Avonds begon het weer te stormen met veel regen en onweer maar dat vond ik niet erg want we moesten zaterdagochtend vroeg rijden en zo was er kans op een natte kwalificatie.

Die natte kwalificatie kwam er ook! In het begin ging het nog niet helemaal super maar toen ik eenmaal vertrouwen had kon ik mijn tijdens steeds verder aanscherpen. Het gevoel met de motor werd steeds beter en ik zag de plaats op mijn pitboard steeds verder dalen. Uiteindelijk kwam ik uit op een negende startplek waarmee ik heel erg blij was want dit was mijn beste startplek die ik dit seizoen behaald had en ik stond maar een halve seconde vanaf de vijfde positie.

Om half vier was onze race en het weer klaarde ook weer op waardoor het een droge race zou worden. Mijn doel was om aan te pikken bij de snellere rijders vanaf mijn gunstige startplek en zo te vechten voor een goed eindresultaat maar ik was te langzaam in de eerste paar ronden, dit is iets waar ik aan moet gaan werken om met de snellere jongens mee te kunnen. Ik kwam in gevecht met Alberto (uit Italië) alleen kon ik hem heel de tijd net niet pakken op het rechte stuk waardoor ik continu achter hem aan moest blijven rijden en helaas finishte ik ook achter hem. Toch was het nog wel een goed eindresultaat want ik eindigde 13e met wildcard rijder en dus krijg ik de punten van de 12e plek. Dit is mijn beste droge resultaat en ik was dus ook tevreden (op mijn eerste rondjes na)

Bij de BSB komen rond de 30.000 toeschouwers naar hert circuit.

Nog even de laatste aanwijzingen van Joey Litjens

Op weg maar de start grid.

Zondag hadden we de race ook erg vroeg. Om half 11 stonden we op een droge startgrid en mijn doel was sneller te zijn in de eerste rondjes en ook mijn tijd weer te verbeteren. Dit lukte allebei goed want de eerste rondjes waren al beter en ik verbeterde mijn tijd met ruim twee seconden waardoor ik nog maar twee seconden vanaf de top 5 tijden afzat. Ik had een heel mooi gevecht met Notis (uit Griekenland) met mooie inhaal acties en aan het eind van de race wist ik hem net voor te blijven op het rechte stuk, waar ik hele blij mee was. Hiermee behaalde ik de 14e plek (13e zonder wildcard rijder) Ik was erg tevreden over deze race en het gevoel is goed voor de volgende race over twee weken op het Franse circuit Dijon.

Foto's Emiel Aarten

Een mooie foto van Dennis van Starti di Motori - www.startidimotori.com

Wat heel leuk was, was dat mijn sponsors van Dupolco, Edwin en Jan-Willem er waren. Zij doen veel voor mij en zonder sponsors zoals zij is het onmogelijk om te racen. Het was heel gezellig met hun en ik hoop dat ze het naar hun zin hebben gehad. Heel erg bedankt dat jullie er waren!!!

Samen met Edwin en Jan-Willem Boers. Bedankt voor jullie steun in dit weekend.

Kijk voor al mijn foto's op mijn website (klik hier)

Raceverslag Race 7&8 op Dijon-Prenois

Race 4 & 5 Moriwaki Cup op Oschersleben

0