Klik gelijk door naar


Authors

Raceverslag Race 7&8 op Dijon-Prenois

Twee crashes tijdens de IXS GP3 raceweekend op Dijon.

Dit weekend stonden er twee races op het voormalig Formule 1 circuit Dijon Prenois op de planning.

Vrijdagmiddag om half 1 vertrokken we vanaf huis voor een trip van 750 kilometer naar het circuit. We kwamen om negen uur ’s avonds aan en ik ben toen gelijk de baan met de fiets op gegaan om hem te verkennen. Ik had hier al twee keer eerder gereden maar het kan nooit kwaad om nog even rond te kijken voordat je de baan met de motor opgaat.

Voor zaterdag stonden vier sessies op de planning, een vrije training, twee kwalificaties en de eerste race. Het was vroeg op want de eerste vrije training stond al om 09:20 op het schema. Het had hard geregend die nacht en dus gingen we op regenbanden naar buiten. Ik had meteen een goed gevoel met de motor en het circuit en ik kwam snel in me ritme. Dit resulteerde uiteindelijk in een nette zesde tijd en een bereikte doelstelling voor die sessie qua tijd.

Op regenbanden naar buiten.

Ook de eerste kwalificatie gingen we op regenbanden naar buiten ondanks dat de baan al helemaal droog was. Dit was een beslissing van de begeleiders en iedereen moest hier dus naar luisteren. Mijn eerste rondjes waren erg snel maar daarna kon ik niet meer sneller en had ik ook geen sleepje meer waardoor ik steeds meer plaatsen verloor en aan het eind waren mijn banden ook helemaal op maar ondanks dat had ik toch nog een nette 11e plek waar ik aardig tevreden mee was. Na de pauze hadden we de tweede kwalificatie en die was dan ook helemaal droog. Het ging steeds beter en ik reed een seconde van mijn tijd van vorig jaar af na een korte onderbreking door een rode vlag in verband met een crash. Helaas ging ik er in het tweede deel ook nog vrij hard af waardoor ik mijn elleboog geschaafd had en aardig wat val schade. Ik was met mijn tijd erg tevreden en ook mijn 12e startplek viel niet tegen.

Vlak voor de eerste race begon het weer keihard te regenen en dus zouden we een kletsnatte eerste race hebben en ik had er zin in! Helaas werd het geen race zoals ik gehoopt had want ik kwam niet al te best van mijn plaats en verloor veel plekken in de eerste ronde. Daarna kon ik geen goed tempo vinden en kreeg ik geen goed gevoel met de motor. Ik verloor steeds meer plekken en naar het einde van de race kreeg ik het gevoel weer een beetje terug alleen toen ik het gaatje naar de groep voor me probeerde dicht te rijden verloor ik mijn voorkant in een hairpin en lag ik weer op de grond. Hierdoor was het helemaal een teleurstellende wedstrijd geworden….

Nog even overleggen met Joey Litjens voordat ik naar buiten ga.

De instelling van de vorige dag was vergeten en opnieuw beginnen en dat begon in de warm-up om negen uur ’s ochtends. De baan was nog aardig nat maar deze keer gingen we op slicks naar buiten om geen regenbanden kapot te rijden en het ging goed. Ik deed lekker rustig aan en zat in een leuk groepje, de tijden waren natuurlijk niet heel snel maar dat was ook wel te verwachten.

Race 2, nieuwe dag met nieuwe kansen.

Race 2, nieuwe dag met nieuwe kansen.

Voor de tweede race was mijn start een stuk beter en ook mijn eerste ronden was niet onaardig. Al gauw ontstond er een groepje van acht man waarin we continue aan het vechten waren het was een heel mooi gevecht maar uiteindelijk verloor ik op het rechte stuk met 0.007 seconde het punt van Nic nadat we het hele rechte stuk naast elkaar gezeten hadden. Hierdoor werd ik net 16e maar het gevoel was goed en het was een heel erg mooi gevecht en ik had mijn tijd met weer een halve seconde verbeterd.

Kortom, het was een lastig weekend met een goede afsluiter ondanks dat ik weer net buiten de punten viel.

Twee crashes dan kan je van een moeizaam weekend spreken.

Deze week vindt het race kamp plaats onder leiding van Joey Litjens met de Yamaha op de Junior track. Helaas kunnen we niet het hele kamp blijven omdat we donderdag in Engeland moeten zijn voor een race bij de British Superbike met mijn Moto3 op het circuit Oulton Park. Ik heb er weer heel veel zin in en we gaan knallen!!!

Raceverslag Race 9&10 op Hockenheim

Race 5&6 op Brands Hatch in Engeland

0