Klik gelijk door naar


Authors

Raceverslag Race 9&10 op Hockenheim

Hallo vrienden van Tomas,

In de maand september staan de laatste drie races van de Moriwaki 250 Junior cup op de kalender. Dit weekend was de eerste daarvan op het Duitse circuit Hockenheim. Ik heb goede ervaringen met dit circuit en er zijn altijd mooie gevechten geweest toen ik hier heb gereden.

Live is Racing, everything else just waiting!

De vrije training liep helaas niet zoals geplant. Ik moest heel erg wennen aan de motor vergeleken met de Moto3 en ook hadden we wat probleempjes met de grip aan de achterkant van de motor. Hierdoor had ik een 19e tijd en was ik 3 seconden langzamer als ik hier vorig jaar was. Ik was helemaal niet tevreden maar ik wist dat het beter zou moeten gaan in de eerste kwalificatie.

Samen met Dan Jones kijken hoe we in de volgende sessie nog sneller kunnen zijn.

Met een aanpassing om meer grip te creëren aan de achterkant ging ik met vertrouwen naar buiten en meteen was ik sneller dan in de morgen, het gevoel werd steeds beter en toen ik een sleepje en slipstream van een paar jongens kon pakken reed ik een seconde van mijn tijd af van vorig jaar en dus ook vier seconden van mijn tijd in de ochtend. Het gevoel was nu een stuk beter en ik had er vertrouwen in dat ik nog sneller kon! We hadden de motor nog iets verder achterover gezet want de grip op dit circuit is altijd een probleem.

Klaar voor de kwalificatie

Voor de tweede kwalificatie was het wat harder gaan waaien en dat resulteerde erin dat er in de andere klassen bijna geen verbetering te zien was. Ook bij ons was dat het geval. Ik ben even binnen geweest om daarna een groepje snelle jongens op te wachten op de baan. Dit werkte want ik kon eerst een rondje bij blijven en daarna gingen ze nog sneller en toen moest ik iets lossen maar ik was wel 0.8 seconden sneller als in kwalificatie twee en hiermee steeg ik nog een plekje naar de 14e plek.

Race 1: Ik had een matige start waarbij ik een plekje verloor en ook in het gedrang van de eerste bocht kwam iemand me voorbij, daarna werd het meteen heel lastig want door die slechte start en eerste bocht kwamen alle lichte jongens mijn voorbij op het rechte stuk daarna. De rest van de race heb ik gevochten als een gek omdat op het rechte stuk me telkens twee of drie man voorbij kwamen en ik in de rest van de ronde die terug moest inhalen. Het was een zwaar gevecht maar uiteindelijk ben ik toch nog 14e geworden. Niet helemaal tevreden omdat mijn start niet echt goed was maar het gevecht was wel mooi.

Foto Ad Kievit - www.wegraceinfo.nl

In race 2: was mijn start een stuk beter en ook in de eerste bocht zat ik goed waardoor ik voor de tweede bocht iemand kon uitremmen. Het probleem was dat weer iemand anders mijn ook uit probeerde te remmen en toen ik de deur dicht gooide zat hij met zijn voorwiel tegen mijn been, heup en uitlaat aan waardoor we er bijna allebei afgingen toen hij gewoon het gas open zette, we zaten zeker 3 seconden tegen elkaar aan maar ik had wel mooi mijn plekje te pakken. Op het rechte stuk kwamen ze me wel weer voorbij maar dat kon ik weer terugpakken en zo bleef ik een paar ronden op kop rijden (behalve op het rechte stuk). Helaas maakte ik een aardig grote fout in de vierde ronde toen ik net iets te veel wilde in de laatste bocht en mijn voorwiel begon te stuiteren en mijn achterwiel ook nog eens weg ging en ik er bijna vol af stuiterde. Hierdoor verloor ik veel snelheid en kwam er weer iemand voorbij en reed meteen weg omdat mijn snelheid veel lager was. Ik reed in een rondje dat gat meteen weer dicht en ik wist waar ik sterker was alleen net op het moment dat ik mijn actie in wilde zetten was er een zware crash in de kop van het veld waardoor er code rood gegeven werd. Ik was toch nog 15e en zo sprokkelde ik toch nog een puntje. Wel zie je dat het niveau dit jaar heel erg hoog ligt want met mijn tijd kon ik vorig jaar dik voor de top vijf meedoen en misschien zelfs wel voor het podium!

Over het algemeen ben ik wel tevreden want ik ben twee seconden sneller als vorig jaar geweest en heb in twee hele mooie gevechten gestreden voor wat ik waard was en dat was erg mooi!

Over twee weken is de een na laatste race op het Nederlandse circuit Assen tijdens de British Superbike. Dit keer rij ik hier niet met de Moto3 maar met de Moriwaki 250 Junior Cup.

De BSB op Assen wordt door heel veel mensen bezocht er worden meer dan 30.000 mensen verwacht. Dus als je een keer naar een mooi raceweekend wil is dit de kans. Als je langskomt en je laat het weten kan ik kaarten regelen. Er komen heel veel sponsors die het racen mogelijk maken voor mij en ik ga er dan ook weer vol voor!

Dus misschien tot ziens op de start grid!


Raceverslag Race 12-13-14 Het zit erop!

Raceverslag Race 12-13-14 Het zit erop!

Raceverslag Race 7&8 op Dijon-Prenois

0