Klik gelijk door naar


Authors

Race 1 & 2 Junior Track Assen

Hallo vrienden van Tomas

Dit weekend was de eerste officiële training en race van dit seizoen in de Yamaha R125 Cup en het ging goed!

Foto - Mariska Grob - www.motografie.nl

Op zaterdag hadden we een trainingsdag van 6 sessies, na in de eerste sessie rustig opgebouwd te hebben en de baan weer verkent te hebben ging het de tweede sessie super! Ik reed op een tweede plek maar ging bij het aanremmen hard onderuit! Zelf gelukkig niets en ook de motor had niet veel schade, wel was ik mijn tweede plek kwijt maar ik was toch nog 4e en dus super tevreden! Ook de rest van de dag ging super. Ik zat alle sessies op een vierde plaats en was dus dik tevreden! Ook hadden we nog een volledige racesimulatie en ook die ging goed!

Foto - Mariska Grob - www.motografie.nl

De weersvoorspellingen voor zondag waren iets minder mooi maar het werd veel minder mooi weer! Het heeft de hele dag geregend en alle sessies waren nat. De eerste vrije training ging niet helemaal soepel en eindigde in een negende tijd. De kwalificatie ging al beter ondanks dat ik gevallen was kon ik de motor snel weer oppakken en daarna nog een snellere tijd neerzetten, wel nog steeds een negende plek en daar was ik niet helemaal tevreden mee. In race 1 had ik een redelijke start maar verloor toch een plaatsje, tijdens de race begon het hard te regenen en er waren dan ook een hoop zware crashes. Ik bleef gelukkig zitten en eindigde alsnog op een 8e plaats.

Foto - Mariska Grob - www.motografie.nl

Race twee had ik een iets mindere start en verloor weer een plekje maar ik had een slechte eerste paar rondes  waardoor er nog iemand voorbij kwam en er een gaatje viel, gelukkig kon ik dit nog wel dichtrijden en iemand inhalen. In de laatste ronde kwam er net een groepje achterblijvers waardoor het nog bijna misging toen ik Bart in wilde halen voor de negende plek maar hij uit moest wijken voor een achterblijver waardoor we elkaar raakten, gelukkig bleven we allebei zitten maar de inhaalactie was niet geslaagd en ik eindige as 10e. Over het algemeen toch wel tevreden want dit is veruit mijn beste klassering tot nu toe!

Foto - Mariska Grob - www.motografie.nl

Foto - Mariska Grob - www.motografie.nl

Volgend weekend rijden we op zaterdag mee met het ONK waar ik voor het eerst met mijn Moto3 ga rijden, ik heb er super veel zin in en ik hoop op droog weer!

Dus Tot Ziens Op de Startgrid

Race 5 & 6 Circuit vanBrakel

0