Klik gelijk door naar


Authors

Race 5 & 6 Circuit vanBrakel

Hallo vrienden van Tomás

Afgelopen maandag op tweede paasdag hadden we de vijfde en de zesde race van de Yamaha R125 Cup op de Wielerbaan Brakel. Het beloofde een mooie dag te worden want ik ga de laatste tijd erg lekker met de Yamaha en er zouden veel fans en sponsors komen.

Helaas werd het een minder mooie dag dan gehoopt. Hieronder kunnen jullie lezen waarom.

's Ochtends was het nog prachtig weer. Hier voor de eerste training met Noah #34.

De Vrije Training

Toen we 's ochtends vroeg aankwamen op wielerbaan Brakel was het uitstekend weer! Er scheen een heerlijk zonnetje en de temperatuur was goed! Tijdens het inschrijven bleek dat de man die de transponders mee moet nemen zich verslapen had en dat we dus de vrije training zonder tijden moesten rijden. Dit is geen groot probleem want de vrije training is er vooral voor om de baan weer te leren kennen en vertrouwen op te doen en dit lukte me goed! Ik heb lekker mijn ronden gereden en het tempo zat er goed in. Ik sloot deze training dan ook met een goed gevoel af!

De Kwalificatie

Toen we aan de Kwalificatie moesten starten waren de transponders er nog steeds niet en dus werd alles nog een uur uitgesteld. Rond twaalf uur (ruim vier uur te laat) kwamen de transponders eindelijk aan en konden we beginnen met de kwalificatie. Het was niet mijn beste kwalificatie maar ik zat lekker op de motor en naar het einde van de kwalificatie ging ik steeds harder! Ik had het gevoel dat dit zeker genoeg moest zijn voor een Top 10 klassering op de start grid, maar ook dat mocht niet waar zijn want de transponders werkte niet goed en hierdoor moesten we starten volgens het klassement. Normaal zou dit geen probleem zijn maar omdat ik de vorige race met de Moto3 moest rijden had ik voor die wedstrijd geen punten en moest ik als 19e starten. Hier was ik natuurlijk helemaal niet blij mee want dit betekende dat het een inhaalrace zou worden en dat een top klassering al verkeken was.

Kyan, Liam en Feline als toekomstige Molenaar NSF coureurs? (foto Danny Birahy)

Ook Gio en Raymond kwamen kijken hoe ik het ervan af bracht.

Race 1

Ik had een goede start en pakte gelijk een plaatsje maar dit circuit is eigenlijk een wielerbaan en dus ook erg smal waardoor het erg moeilijk was om in te halen. Ondanks dat ik vanaf de 19e plek moest starten reed ik toch een goede race met tijden die ze in de top 10 ook reden. Ik heb een hoop mensen ingehaald en kwam zo aan het einde van de race op een 12e plaats uit. hier was ik niet ontevreden over aangezien ik zo ver naar achter moest starten.

Race 2

Ook in Race 2 had ik een goede start en haalde er weer meteen een hoop in maar achter Noah bleef ik even hangen. Hij verdedigde zijn lijn heel erg goed en daardoor was het moeilijk om hem in te halen. Toen het eindelijk gelukt was lag het veld al veel verder uit elkaar waardoor ik een heel gat had naar het groepje voor me. Ik reed snel naar ze toe maar de race was net te kort om ze nog in te halen waardoor ik in deze race eindigde op een 14e plek.

Over het rijden ben ik zeker niet ontevreden maar ik vind het wel heel jammer dat het zo slecht was geregeld met de transponders waardoor ik geen goede klassering heb kunnen behalen.

Het racen ging goed. Jammer dat ik vanaf P19 moest starten.  (foto Danny Birahy)

 (foto Danny Birahy)

Fans en Sponsors

Omdat Brakel redelijk dichtbij Rotterdam ligt kwamen er een hoop fans en sponsors kijken! Gio ,Raymond, mijn nichtjes Isabelle en Feline, Wil, Rinus, Marjet,  Tamara, Kyan, Danny, Liam, Debby, Opa, Dolly, Edwin en Chantal kwamen allemaal kijken. Ook was Raymond Schouten (oud top coureur) er nog even. Hij helpt mij altijd met het racen en hoe ik mezelf er het beste op kan voorbereiden. Heel erg leuk dat jullie er allemaal waren!

In beide races had ik veel inhaalacties.  (foto Danny Birahy)

Kijk daar gaat Tomas...  (foto Danny Birahy)

Al met al toch een leuke dag met veel bezoekers.  (foto Danny Birahy)

Als jullie deze blog krijgen ben ik alweer onder weg naar Assen voor de volgende race in de Moriwaki 250 Junior Cup tijdens het WK Superbike. Ik hoop dat ik de positieve lijn vast kan houden en ook komende weekend weer in de punten kan rijden.

Ik hou jullie op de hoogte en misschien

Tot ziens op de Start Grid!!

Race 7&8 op Assen - Gevallen op vijfde plaats

Race 1 & 2 Junior Track Assen

0