Klik gelijk door naar


Authors

Race 7&8 op Assen - Gevallen op vijfde plaats

Hallo vrienden van Tomas,

Afgelopen weekend waren de zevende en achtste race van het Yamaha R125 Cup seizoen. Het was op het TT-Juniortrack van Assen. Ik had een goed gevoel van te voren omdat het circuit me goed ligt. Helaas waren de  weersverwachtingen rampzalig en dat werd het ook.

Toen was het dus nog droog!

Foto: Jennie de Boer

De eerste vrije training was nog droog en het ging meteen weer goed! De eerste rondjes weer even wennen aan de motor maar daarna gelijk goed gereden! Er waren van de vrije training geen tijden maar voor de kwalificatie begon het heel hard te regenen. Het was duidelijk een natte baan en ik ging lekker rond, de laatste ronden nog een paar snelle tijden kunnen zetten en dat was genoeg voor de vijfde plaats!

Foto: Jennie de Boer

Voor de eerste race bleef het maar regenen en ook tijdens de race regende het hard. Ik had een goede start en bleef op een vijfde plek maar al snel kwamen er een paar rijders die achter me stonden voorbij ik kon wel goed aanpikken en we reden dicht op elkaar tot dat er twee mensen in de snelste bocht van het circuit vielen en er een rode vlag situatie kwam. We kregen een herstart over zes ronden en ik had weer een redelijke start tot ik ruw opzij werd gezet in de eerste bocht en een plekje verloor. Ik kon weer goed aanpikken en inhalen tot ik op de achtste plek reed. In de laatste ronde probeerde ik nog  in te halen maar ik haalde het net niet meer waardoor ik hem raakte en ik weer een plek verloor en zo eindigde op de 9e plek niet helemaal tevreden want er had meer in gezeten.

Foto: Jennie de Boer

In race twee had ik weer een goede start en kon goed mijn plekje behouden en meekomen. Ik lag op de vijfde plek tot ik in de een na laatste ronde aanremde voor de tweede bocht en ik opeens de voorkant verloor en op de grond lag. Ik baalde ontzettend en ik kon gelukkig nog een plekje goed maken maar het bleef toch maar op een 12e plek. Heel jammer want ik was super blij met dit resultaat en het ging super goed!!!

TOT ZIENS OP DE START GRID

Dit weekend rij ik weer met mijn Moto3 op Assen tijdens de Ducati Club races waar ik mee ga rijden bij de Supermono. Dit is een klasse voor 1 cilinder motoren en in deze klasse heb ik vorig jaar bij het Europees Kampioenschap als jongste deelnemer ooit  punten gehaald met mijn Moriwaki. Ik heb er weer super veel zin in en we gaan knallen voor een goed resultaat en een mooi evenement!

Race 9, 10, 11 en 12 op Spa-Francorchamps

Race 5 & 6 Circuit vanBrakel

0