Klik gelijk door naar


Authors

Race 13 & 14 op Staphorst

Elfde in race 1 en gevallen in race 2

 

Hallo vrienden van Tomas,

Afgelopen maandag stond de GP van Staphorst op het schema, dit is een heel mooi evenement op het gedeeltelijk straten circuit van Staphorst de Tippe met heel veel publiek.

Voor dit weekend stonden we in de tent bij Eduard Troost, reed vorig jaar Yamaha en Moriwaki Cup, omdat dit zijn thuisrace is reed hij deze tweede pinksterdag ook mee met ons. Ze hadden een hele mooie grote tent opgezet waar we gemakkelijk met iedereen inpaste.

Gezellig met z'n allen in de tent!


De eerste vrije training ging niet zo goed, ik had een probleem met mijn voorrem waardoor ik eerder moest remmen als de rest en ook niet vol kon pushen, wel kende ik de baan weer goed en ik stond op een 12e plek waar ik met deze voorrem nog niet ontevreden mee was.

Voor de kwalificatie hadden we nieuwe remblokken in de motor gezet en hierdoor remde de motor in de kwalificatie al een stuk beter maar al na een paar rondjes was het rode vlag. Michiel was hard onderuit gegaan en had medische hulp nodig. Nadat hij na een lange tijd weggevoerd was kon de kwalificatie weer hervat worden en ik zat in een mooi groepje die net iets sneller reed als ik. Ik kon ze redelijk volgen alleen toen ik in de laatste bocht achter een achterblijver moest blijven hangen raakte ik ze kwijt. Dit was heel jammer want hierna heb ik geen snellere tijd neer kunnen zetten en zo zakte ik een plaatsje naar de 13e startplek.

Focus voor de kwalificatie!

 

In de eerste race had ik een redelijke start. Ik steeg een plekje en probeerde in alle macht om Jorel te volgen maar dit lukte niet helemaal en ik verloor steeds meer terrein op hem. Toen ik mis schakelde in  de laatste bocht kwam Alain mij voorbij en zo zakte ik weer wat. Toen ik Alain terug in probeerde te halen zaten we tegen elkaar aan op het rechte stuk waardoor we snelheid verloren en Rody mij voorbij kon komen. Ik zat heel de tijd achter ze te pushen maar ik kon nergens een plekje vinden waar ik iemand kon passeren en zo kwam ik ook als 11e over de finish achter Rody en Alain. Ik was niet tevreden maar ik had alles gegeven wat ik in me had.

Concentratie!

 

Race twee had ik een super start en pakte ik gelijk een stuk of 6 man en zo lag ik rond de 7e plek maar toen we voor het eerst de super snelle rechter doordraaier inkwamen werd ik even buiten de baan gedrukt door Ewald die mij voorbij wilde en toen ik verder in de bocht zat reed ik over een plastic verpakking van een 6 pack bier die iemand op de baan had gegooid en ging ik vol onderuit. Zelf had ik gelukkig niks maar mijn race was over en weer waren mijn kuipen kapot. Nadat ook Eduard in die race hard gecrasht was werd er weer code rood gegeven en werd de race onderbroken.

Tips van oud GP coureur Joey Litjens om nog harder rond te gaan!


Kortom het was een teleurstellend weekend maar die zitten er helaas ook wel eens tussen….

Als jullie dit wedstrijdverslag krijgen zijn wij alweer bijna op het Circuit van Oschersleben voor de vierde en vijfde race van de Moriwaki 250 Junior Cup. We gaan er weer vol tegenaan voor een goed resultaat en het weer zou mooi worden!!!

 



Race 9, 10, 11 en 12 op Spa-Francorchamps

0