Klik gelijk door naar


Authors

PRO TEST CARTAGENA 2017!

PRO TEST CARTAGENA 2017!

Het is zover! Het seizoen 2017 staat voor de deur! Het beloofd een interessant seizoen te worden met veel nieuwe factoren en een hele hoop te leren maar ik kan niet wachten en ben onwijs gemotiveerd!

Het jaar begon in Cartagena waar we vier testdagen hadden samen met de British Superbikes. Dit jaar zullen we niet uitkomen in het British Superbike maar gaan we beginnen in het Nederlands Kampioenschap de OW-Cup. Hier willen we beginnen en veel kilometers maken met de nieuwe motor zodat als we klaar zijn voor de volgende stap deze ook kunnen nemen. De OW-Cup staat bekend om zijn overvolle startvelden en hevige gevechten op hoog niveau in alle klassen. Ik heb heel veel zin om hieraan mee te doen en te laten zien wat ik in me heb!

Circuito de Cartagena: 2-5 maart 2017

Cartagena, een zeer technisch circuit waar je hard moet werken!

Net zoals vorig jaar zijn we naar Cartagena gegaan voor de voorjaarstesten. Vorig jaar beviel het ons goed en ook dit jaar was het weer een succes! Cartagena is een zeer technisch circuit met maar heel weinig rechte stukken, dit zorgt ervoor dat je maar heel weinig rust krijgt en zeker op de 600cc is het heel erg hard werken. De motor is op Cartagena continue in beweging en er wordt zeer veel van het lichaam gevergd op dit technische circuit. Omdat dit circuit zo technisch is, is het wel goed voor het leren kennen van de motor, alles zit erin, hard remmen, korte bochten en ook snelle bochten zijn aanwezig.

Woensdag vloog ik samen met Hessel en Brian, mijn twee monteurs voor dit jaar, naar Alicante. Mijn ouders waren op maandag ochtend al weggegaan met de camper en toen wij op het circuit aankwamen stond alles dus ook al klaar voor de volgende morgen. Nog de laatste aanpassingen aan de motor doen zoals rijhouding en dan waren we klaar voor de eerste dag.

Alles was nieuw dus even uitvogelen hoe het in elkaar zit.

We begonnen de eerste sessie met als enige doel gewend raken aan de motor. Ik begon rustig en bouwde de sessie op zonder risico’s te nemen. Alles is anders, er is niets wat je hetzelfde moet doen en het was dus erg wennen die eerste sessie. De snelheid zat er totaal nog niet in maar dat zou vanzelf wel komen. De tweede sessie had ik al een stuk beter gevoel en meteen de eerste ronde was ik een stuk sneller dan de sessie daarvoor. De gehele eerste dag hebben we zo stukje bij beetje verbeterd en veel geprobeerd met de afstelling van de motor. Op deze manier voelde hij steeds betere en kreeg ik steeds meer vertrouwen in mijzelf en de motor wat leidde tot fikse verbeteringen. Na dag een was de ergste spanning eraf en kon ik mij proberen te ontspannen en te genieten.

Het gevoel met de motor werd elke sessie beter!

Dag twee was alweer een stuk beter. We hebben veel geprobeerd met de voorvork om de motor makkelijker te laten sturen en omleggen. Ook zou dit ervoor zorgen dat hij minder wijd liep zodat ik meer bochtensnelheid mee kon nemen. Ook dit resulteerde in snellere rondentijden en we bleven dus positieve stappen maken. We hadden veel rijtijd en met vier sessies per dag was het hard werken maar doordat we zoveel tijd hadden konden we ook grote stappen maken.

Team work makes the dream work!

De derde dag was wat wisselvallig, het was bewolkt en niet zo warm als de dagen daarvoor. We hadden wat problemen met de voorrem die niet hard genoeg was en toen we die eenmaal opgelost hadden begon het keihard te regenen. Er was een open pitlane en we besloten om als een van de enige toch naar buiten te gaan om gevoel op te doen met de motor. Ik begon wat voorzichtig en taste alles een beetje af maar naarmate de sessie vorderde voelde ik mij steeds vertrouwder op de motor zitten. Ik kon hem goed de bocht inleggen en er was geen moment dat hij niet deed wat ik wilde. Ik ben heel lang buiten geweest en na 45 minuten rijden moest ik wel binnen komen omdat de benzine op was en de motor begon te stotteren. Het was een hele goede sessie en we hadden zeker vertrouwen en een goede setup gevonden voor in de regen! Nu de motor goed schoonmaken en de dag erna nog een keertje knallen!

Streven naar perfectie! Brian Slooten ChassisFactory.

De laatste dag was het heerlijk weer, het zonnetje scheen en er was een aangename temperatuur. De eerste sessie hadden we een nieuwe achterband gestoken maar de tijden kwamen er totaal niet uit, hoe hard ik ook probeerde. Ik had het gevoel dat ik niet het volledige vermogen tot mijn beschikking had en dat bleek ook te kloppen omdat er een klep in de uitlaat de boel blokkeerde. Hierdoor viel de eerste sessie een beetje in het water maar de tweede en eveneens de laatste sessie van de test verliep wel goed. Ik was constant sneller dan de dagen daarvoor en begon me echt goed te voelen op de motor. Toch merkte ik wel dat deze vier dagen erg druk en zwaar waren geweest want mijn lichaam was niet aan deze motor en dit geweld gewent wat zorgde dat ik helemaal op was. Ondanks dat hadden we toch onze streef tijd gehaald en waren we tevreden over deze positieve test!

’s Avonds vlogen we terug maar helaas hadden we nog een uur vertraging wat ervoor zorgde dat we pas rond half 1 ’s nachts landde op Amsterdam. Toen snel naar huis want de volgende dag moest ik gewoon weer naar school!

Op 14 april zal de volgende en laatste test zijn voor het nieuwe seizoen. We gaan nog één dag testen op het TT-Circuit Assen en gelijk daar aan volgend op 15 april vindt de eerste race plaats op hetzelfde circuit. Ik ben er klaar voor en kan niet wachten tot we weer van start mogen gaan!

Heb je niets te doen 14 of 15 april? Kom gerust langs!
Gratis entree en wij zorgen voor wat te eten en drinken! Hopelijk tot ziens op het circuit!

Drukke weken voor de boeg!

Drukke weken voor de boeg!

0