Klik gelijk door naar


Authors

Het gaat weer beginnen !!! Let's Race 2019 !!!

Het gaat weer beginnen !!! Let's Race 2019 !!!

Tomas foto.jpg

LET’S RACE 2019!!!

Het is weer bijna zover! Na een lange winterstop gaan we volgende maand de Spaanse zon weer opzoeken voor het nodige testwerk. Het afgelopen jaar zijn we druk bezig geweest met het ontwikkelen van een compleet nieuw frame samen met Brian Slooten van de Chassis Factory en volgende maand zal de eerste keer zijn dat we hiermee gaan rijden.


Chassis Factory K2S 2019 frame

Het nieuwe frame is geheel van aluminiumgemaakt en is daarom een stuk lichter dan het frame van vorig jaar. Dit bevorderd de topsnelheid maar ook de handeling van de motor. Is er ook een nieuwe achterbrug ontworpen die lichter en beter is voor dit frame. Omdat alles prototype gefabriceerd is moesten ook de kuipen opnieuw worden ontworpen.

Hieronder ziet u een aantal foto’s van wat er komend jaar op de grid zal staan: de Chassis Factory K2S

WhatsApp Image 2019-02-06 at 12.05.31.jpeg

 Voorjaarstest in onder de Spaanse zon in Cartagena

Zoals elk voorjaar gaan we van 6-10 maart naar het Spaanse Circuito de Cartagena om de ontwikkelingen van de winter te testen voordat het nieuwe seizoen begint en om weer een beetje in het ritme te komen na bijna een half jaar niet op een 600 gezeten te hebben. Cartagena is een technisch circuit met weinig rechte stukken en uitrusttijd. Er zit veel variatie in het circuit wat ervoor zorgt dat het geschikt is om veel verschillende dingen te testen. Ook heeft het aardig wat hoogteverschillen net zoals de meeste Engelse banen.

cartagena circuit.jpg

Ik heb er heel erg veel zin in en kan niet wachten om te voelen wat de nieuwe GP2 kan doen.

Britisch Superbike GP2 Championship 2019

Ook in het seizoen 2019 zal ik uitkomen in de Britse GP2 klasse. Deze klasse zal weer plaatsvinden in het bijprogramma van de British Superbikes en de trainingen en wedstrijden worden gereden samen met de Supersport klasse. Het beloofd weer een vol en competitief startveld te worden en het zal dan ook weer hard vechten worden voor elke plek.


Race kalender 2019

De volledige kalender van aankomend seizoen ziet er uit als volgt:

 • 6 maart – 10 maart: Cartagena, Spain (Test)

 • 1 april : Assen TT circuit (Test)

 • 19 april – 21 april: Silverstone National, UK (R1)

 • 4 may – 6 may: Oulton Park Circuit, UK (R2)

 • 24 may – 26 may: Donnington Park National, UK (R3)

 • 14 juni – 16 juni: Brands Hatch GP, UK (R4)

 • 28 juni – 30 juni: Knockhill, Schotland (R5)

 • 19 juli – 21 juli: Snetterton 300, UK (R6)

 • 2 augustus – 4 augustus: Thruxton, UK (R7)

 • 16 augustus – 18 augustus: Cadwell Park, UK (R8)

 • 6 september – 8 september: Oulton Park, UK (R9)

 • 20 september – 22 september: TT Circuit Assen, Nederland (R10)

 • 4 oktober – 6 oktober: Donnington Park GP, UK (R11)

 • 18 oktober – 20 oktober: Brands Hatch GP, UK (R12)

See you on the start grid!!

Moeilijke test op Assen

Moeilijke test op Assen

0