Klik gelijk door naar


Authors

Moeilijke test op Assen

Moeilijke test op Assen

2018 website en FBsponsorbanner.jpg

Vorig weekend vond onze tweede en tevens laatste test voor het begin van het nieuwe seizoen plaats. Dit keer niet in de Spaanse zon maar die van het TT-Circuit Assen. De omstandigheden waren goed en ondanks de vrij harde wind hadden we vijf drukke sessies voor ons staan.

We begonnen de dag met een grote wijziging ten opzichte van Cartagena om de gewichtsverdeling beter op orde te krijgen. De motor was echter heel nerveus geworden door deze wijziging en ook de grip was verre van ideaal. Gedurende de sessie werd het gevoel wel iets beter maar we zaten nog ver van onze snelheid op Cartagena.

foto: Kees Siroo

foto: Kees Siroo

Met wat wijzigingen in de tweede sessie groeide het vertrouwen en konden we mijn tijd weer iets aanscherpen. Echter zaten we nog steeds niet in de buurt van de grip en het vertrouwen dat we wel op Cartagena hadden waardoor we besloten om in de pauze de motor bijna helemaal terug te zetten op de afstelling van Cartagena om de kijken of dit een beter gevoel gaf.

foto: Kees Siroo

Na de pauze was het gevoel inderdaad weer wat beter en ondanks dat het harder was gaan waaien en de banden wat ouder werden wist ik me weer een beetje te verbeteren en het gevoel wat beter te krijgen. Echter konden we nog zeker wel wat verbeteren aangezien we nog ver van mijn snelste tijd op Assen zaten.

foto: Kees Siroo

De vierde sessie begon het gevoel van Cartagena weer wat terug te komen en had ik het gevoel dat ik weer wat meer kon pushen. Het eerste deel van de sessie ging goed en ik kon vrij gemakkelijk de rondentijden van eerder op de dag evenaren tot ik halverwege de sessie de voorkant verloor bij het ingaan van Mandeveen. Ik had eerder nog geen enkele waarschuwing gehad van een glijdende voorkant maar nu was hij gelijk weg. Ik gleed de grindbak in en helaas hapte de motor waardoor hij net nog een keer over de kop ging en de andere kant van de motor ook beschadigde. Zelf liep ik gelukkig niks op maar de motor had wel het nodige reparatiewerk. Dit hebben we gelijk die middag zover mogelijk opgelost om zeker te weten dat we op 19 april weer klaar staan!

foto: Kees Siroo

Het seizoen van de British GP2 start in het weekend van 19-21 april op het nationale circuit van Silverstone. Dit jaar is het startveld weer goed gevuld en met een hoop nieuwe GP2 rijders zal het weer een spannend en competitief jaar worden! Ik heb er super veel zin in en zal jullie op de hoogte houden

Silverstone - Race 1 - K2S

Silverstone - Race 1 - K2S

Het gaat weer beginnen !!! Let's Race 2019 !!!

Het gaat weer beginnen !!! Let's Race 2019 !!!

0