Klik gelijk door naar


Authors

Silverstone - Race 1 - K2S

Silverstone - Race 1 - K2S

Na een drukke winter is het nu dan eindelijk zover. Dit weekend vindt het eerste race weekend van het 2019 British GP2 kampioenschap plaats op het Engelse circuit van Silverstone. Helaas rijden we dit jaar nog steeds op het korte nationale circuit in plaats van het GP-circuit maar dat mag de pret niet drukken.

Het Nationale circuit van Silverstone is een kort baantje met variatie tussen hele snelle stukken en lange doordraaiers. Het is vrij vlak en met rondentijden net onder de minuut kunnen we dit weekend veel rondjes rijden en dingen proberen. Dit is erg belangrijk in dit deel van ons proces.

Bijna alle andere rijders hebben de vorige weken al kunnen testen op Silverstone dus we hebben genoeg werk te doen dit weekend. Net zoals vorig jaar bestaat het weekend weer uit twee vrije trainingen, een kwalificatie, een sprintrace, een warm-up en de hoofdrace.

Het tijdschema is:

Vrijdag:
09:40 – 10:10 – Vrije training 1
14:50 – 15:20 – Vrije training 2

Zaterdag:
11:30 – 12:05 – Kwalificatie
17:10 – Sprint Race – 18 Laps

Zondag:
09:52 – 10:00 – Warm-up
15:40 – Feature Race – 26 Laps

Let op! Dit zijn Engelse tijden, in Nederland is het een uur later.

Alle sessies zijn te volgen op de livetiming op: https://www.britishsuperbike.com/live-timing

Ik heb er super veel zin in om weer te beginnen en de verwachtingen van dit seizoen liggen hoog! Ik hou jullie op de hoogte!

Oulton Park - Race 2 - GP2

Oulton Park - Race 2 - GP2

Moeilijke test op Assen

Moeilijke test op Assen

0