Klik gelijk door naar


Authors

Wintertraining op Cartagena & Almeria (vervolg)

Hallo vrienden van Tomas!

Van de week heb ik jullie verteld over mijn belevenissen op Cartagena. Vandaag gaat het verder met het circuit bij Almeria. Woensdag zijn we van Cartagena naar Almeria verhuisd. Een reis van 200km door de bergen langs de kust van Zuid-Spanje.

Onderweg van Cartagena naar Almeria langs de kust van Zuid-Spanje

Onderweg van Cartagena naar Almeria langs de kust van Zuid-Spanje

Hadden we de eerste twee dagen op Cartagena niet zulk mooi weer als we gehoopt hadden nu scheen de zon volop. De weg naar Almeria lag midden tussen de sinaasappelvelden.  Duizenden sinaasappelbomen zover je kon kijken. Aangekomen op Almeria hebben we ons eerst ingeschreven en een box geregeld voor de komende twee dagen. Toen de aanhanger uitgepakt, alles in de box gezet en de Moriwaki klaar gemaakt voor de volgende dag. Inmiddels was Robert Schotman ook aangekomen en ben ik samen met hem een rondje over het circuit gefietst. Almeria is een snel circuit met twee lange rechte stukken, snelle bochten en behoorlijk wat hoogteverschil.

Almeria, 7:45 's ochtends, 6,5 graden.

4km hardlopen bij zonsopgang om wakker te worden.

Donderdagochtend was ik zoals de rest van de week vroeg op om een rondje over het circuit de rennen. Toen ik het circuit op ging kwam de zon net op, prachtig, maar het was met 6,5 graden nog wel koud. Toen we om 10:00 voor het eerst de baan op gingen was het echter prachtig zonnig weer en de temperatuur was al goed opgelopen. De eerste twee sessie gingen niet helemaal soepel en ik had al mijn tijd nodig om de baan goed onder de knie te krijgen.

`Samen met Robert Schotman op zoek naar snellere tijden.

Mijn snelste tijd op aan het begin van de derde sessie was 1:59,08. De derde sessie ging al wat beter met een tijd van 1:58,4. Na de pauze had het pas echt goed de vingers en kon ik mijn tijden in de drie middagsessies snel omlaag brengen tot 1:55,4 een mooie tijd, 2 seconde achter Robert. Al met al een mooi race dag. Na het schoonmaken van de motor en het monteren van nieuwe banden waren we helemaal klaar voor de laatste dag in Spanje.

Ook Coen Bouwmeester die bij ons in de box stond in Cartagena was inmiddels in Almeria aangekomen. Zij hadden een dag langer op Cartagena gereden en waren donderdagochtend aangekomen.

Samen op de pitmuur met Coen Bouwmeester en Albert Lindeboom

De laatste dag was het in de ochtend met het hardlopen al wat warmer, ongeveer 10 graden en toen de zon erbij opkwam liep de temperatuur weer snel op. Voor dat wij mochten rijden reed de moto2 rijder Esteve Rabat op de baan. Hij liet nog wel even zien dat het sneller kon als iedereen hier deed. Hij reed om 9 uur al allemaal rondes in de 1:36 en 1:35 terwijl de snelste tijd van de vorige dag 1:40 was. Bij mij ging de eerste sessie ook goed. Ik reed een paar rondjes in de 1:55 en de rest allemaal 1:56. De tweede sessie was niet veel want vlak voor dat wij moesten had iemand een aardig groot olie spoor op de baan gelegd waardoor ze heel onze sessie moesten schoonmaken en we dus niet naar buiten mochten.  Sessie drie ging weer wat beter. Ik zat dicht bij mijn snelste tijd maar het waaide nu erg hard en de wind stond precies op de kop van het rechte stuk waardoor ik daar heel veel tijd verloor en ik net niet aan mijn snelste tijd kon komen.

Even uitrusten tussen de 2 sessies.

De vierde sessie hebben we nog geprobeerd om met een groter tandwiel te rijden en in het begin van de sessie was het wel even wennen omdat ik best veel bochten in een andere versnelling moest nemen maar aan het einde pakte het wel goed uit want ik wist mijn tijd naar 1:55.3 te verbeteren. Nu moest het dan echt gebeuren de laatste sessie en dus ook de laatste kans om een 1:54 te rijden. Ik ging naar buiten met maar één doel en dat was die tijd rijden en het ging meteen goed! De eerste ronde zat ik er al dicht tegen aan en de tweede en derde lukte het allebei om een 1:54 te rijden. De snelste tijd werd uiteindelijk 1:54,5 en de rest van die sessie heb ik gewoon lekker gereden en een beetje gespeeld met de motor want de achterband was goed op! Ik was heel tevreden want ik zat maar 2 seconden op Robert en normaal is dat veel meer! Kortom een geslaagde dag met een geslaagd einde!

De kleine Moriwaki op de hielen gezeten door de Moto2 uit het Open Spaans kampioenschap.

De kleine Moriwaki op de hielen gezeten door de Moto2 uit het Open Spaans kampioenschap.

De laatste dag was ook het Calvo KTM Team er nog met de KTM Moto3 motoren en een Moto2. Die reden wel hele snelle tijden want met die Moto3 motoren waren ze maar 3 seconden langzamer dan de rest van het veld ondanks het hele lange rechte stuk!

De KTM Moto3, het echte GP werk!

Vandaag en morgen gaan we terug rijden en we moeten 2300 km dus dat is wel even doortrappen. Vanmorgen zijn we om 4 uur opgestaan en om kwart voor 5 reden we weg. We willen vandaag 1200 km rijden en morgen dan ook nog eens 1100 km omdat ik maandag gewoon weer naar school moet.

Geslaagde training, toch nog mijn tijd naar 1:54,5 weten te verbeteren!

Jammer dat het voorbij is maar over drie weken ga ik alweer naar Spanje maar dan voor de eerste wedstrijd in de Moriwaki Cup! Ik hou jullie op de hoogte.

Leuk Artikel in Het Zuiden

Wintertraining op Cartagena & Almeria

0