Klik gelijk door naar


Authors

Wintertraining op Cartagena & Almeria

Afgelopen vrijdagmiddag zijn we met de camper en de aanhanger met de Moriwaki vertrokken voor een week circuit rijden in Zuid-Spanje. Maandag en dinsdag heb ik op Cartagena gereden en donderdag en vrijdag gaan we naar Almeria.

Cartagena en Almeria liggen helemaal in het zuiden van Spanje 2200km enkele reis!

Cartagena en Almeria liggen helemaal in het zuiden van Spanje 2200km enkele reis!

Om op Cartagena te komen hebben we het hele weekend door moeten rijden want het circuit ligt ruim 2000km van Barendrecht. De reis is echter goed verlopen. Tot aan de grens met Spanje hebben we veel regen gehad maar toen we Barcelona eenmaal voorbij waren werd het weer steeds beter. Toen we zondag in Cartagena aankwamen was het zon en 20 graden! Joepie! Samen met Coen Bouwmeester (ONK Supersport) en Robert Schotman (ook een Moriwaki coureur) hebben we een box gehuurd en alles uitgeladen en klaar gemaakt voor de eerste dag op maandag.

De 2de nacht hebben we op een bewaakte parkeerplaats midden in Barcelona geslapen.

De 2de nacht hebben we op een bewaakte parkeerplaats midden in Barcelona geslapen.

Maandagochtend was de zon helaas verdwenen achter de bewolking en daar is hij de hele dag gebleven. Maar met 16 graden was het goed te doen. Dus om 10 uur naar buiten voor mijn eerste rondjes op het Circuito Cartagena. Het is een leuk circuit met hoogte verschillen, een aantal uitdagende en blinde bochten.  Na de eerste verkenningsrondje ging het snel beter en uiteindelijk reed ik in de 4de sessie mijn snelste tijd van de dag 1:51.6. In de laatste sessie kregen we helaas problemen met de koppeling dus toen kon ik niet meer  voluit rijden.

Na elke sessie noteer ik op mijn circuit sheet hoe het gegaan is.

Na elke sessie noteer ik op mijn circuit sheet hoe het gegaan is.

Volgasssss!

Volgasssss!

Video met de laatste bocht voor start finish

’s Avonds heeft mijn vader de koppeling vervangen dus op dag twee kon ik er weer gewoon vol gas tegen aan. Het weer was ook beter dan maandag, wat meer zon en ’s middags 19 graden! Iedere sessie ging het iets sneller en langzaam zakte mijn tijd richting de 1:50. Het streven was om een tijd onder de 1:50 neer te zetten maar dat is helaas niet gelukt. Ik ben blijven steken op 1:50,25 en dat was dus eigenlijk wel een teleurstelling. Zeker omdat ik weet dat het sneller kan. Robert Schotman reed een snelste ronde in 1:47.2. Dus ik moet nog harder!!

Altijd een goede verzorging door mama!! 

Altijd een goede verzorging door mama!! 

En toen zat het er alweer op voor Cartagena, op naar Almeria!

Gisteravond hebben we motor helemaal schoongemaakt, olie ververst en nieuwe banden om de velgen gemonteerd. Vandaag gaan we inpakken en onderweg naar Almeria. Daar gaan we dan donderdag en vrijdag nog lekker knallen. Ook Robert Schotman en Coen Bouwmeester komen die kant op dus kunnen we weer mooi een box delen.

Na twee dagen rijden alles weer schoonmaken, olieverversen, inpakken, woensdag op weg naar Almeria.

Na twee dagen rijden alles weer schoonmaken, olieverversen, inpakken, woensdag op weg naar Almeria.

Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte van mijn verrichtingen in Almeria  in mijn volgende blog!

Wintertraining op Cartagena & Almeria (vervolg)

Alpine Hearing Protection sponsort Tomás

0