Klik gelijk door naar


Authors

Derde plaats voor Tomás in Belgie

Hallo vrienden van Tomás

In deze blog schrijf ik over verschillende leuke dingen die de afgelopen tijd zijn gebeurd!

Tomas in het nieuws

Vorige week woensdag stond ik weer in de krant in Barendrecht. Dit maal Het Zuiden een krant in Barendrecht en omstreken.  Een week eerder was ik geïnterviewd door Jan Timmer, familie van de bekende Geert Timmer waar de GT bocht op het TT-Circuit van Assen naar is vernoemd. Het was een hele leuke interview en ook het stukje in de krant was erg leuk! Bedankt Jan Timmer!

Het Zuiden - 26-03-2014 - Jan Timmer - klik voor een grote afbeelding.

Podiumplaats op Spa-Francorchamps

Afgelopen zondag hebben we met de Yamaha bij het Belgische 2Race gereden op het circuit van  Spa-Francorchamps. De eerste sessie was het nog heel erg koud! Het was maar 3 graden dus ik heb rustig opgebouwd en weer een goed gevoel gekweekt met de motor. De tweede sessie was het al een stuk warmer en het gevoel werd ook steeds beter. Ik ging lekkerder op de motor zitten en de tijden gingen goed omlaag. Een kwartier na de tweede vrije training hadden we gelijk de kwalificatie en ook die ging weer goed! Ik verbeterde mijn tijd weer en kwam op een nette vijfde startplek uit. De start van race 1 was heel erg verwarrend want nadat een Belgische Yamaha rijder een valse start maakte bleef hij stil staan en raakte ik hem met mijn stuur. Hierdoor ging ik als 6e de eerste bocht in maar herstelde me snel. Ik zat in een lekker ritme en reed steeds sneller. Op het laatst kwam degene achter me nog aardig dichtbij maar ik kon hem goed voorblijven en een goede 4e plek pakken. Ook Race twee was druk. Er gebeurde weer veel bij de start maar ik zat er nu goed bij. Ik reed op de derde plek maar Joep kwam mij voorbij en ik kon hem helaas niet bijhouden. Ik reed wel weer naar de derde plek toe en in de een na laatste ronde zat ik er achter, ik heb die ronde wel afgewacht want ik wist dat ik hem uit kon remmen op de hairpin. Ik wilde mezelf nog niet laten zien zodat hij het niet verwachte en het lukte. Hij kwam me aan de binnenkant wel weer voorbij maar de bocht erna was naar rechts waardoor ik de betere lijn had. Ik kon hem nog net voor blijven om de finish en was dus derde! Helaas kwam ik net twee punten tekort om ook derde algemeen te zijn en werd dus vierde maar ik was toch heel tevreden want ik was zeker twee seconden sneller als vorig jaar op dit circuit!

Ik heb een nieuwe racemotor!!

De vrijdag voor Spa-Francorchamps was toch wel het leukste want toen ik thuis kwam van de sportschool stond er opeens een motor onder een hoes in de woonkamer. Toen ik de hoes eraf haalde zag ik dat het een Moto3 NSF 250R was! Ik was super blij en wil mijn vader en moeder ook super erg bedanken! Dit jaar gaan we er vooral mee trainen en af en toe een race ergens mee rijden.

De Honda NSF250R - een volgende stap!

De Honda NSF250R - een volgende stap!

De eerste race ga ik op Assen rijden tijdens de eerste race van het Open Nederlands Kampioenschap op 12 april.

Vol gas over het circuit - alleen nog het ruitje monteren en stickers op de kuip.

Dus genoeg om naar uit te kijken. Ik zou zeggen.....

Tomas GP3 handtekening.png

Tot ziens op de startgrid.


Derde plaats op Assen met de Moto3

Het seizoen 2014 gaat starten!

0