Klik gelijk door naar


Authors

Derde plaats op Assen met de Moto3

Een moeizaam begin maar toch een goed einde!

Deze zaterdag heb ik voor het eerst met de Moto3 gereden. We reden bij de classics tijdens het ONK en er stonden drie sessies geplant. Helaas hebben we van deze drie sessies maar één sessie echt kunnen rijden. Op het moment dat we de baan op wilde gaan kwamen we er achter dat de achterrem heel erg aanliep. Dit kwam doordat ze in Japan tijdens de productie een fout gemaakt hadden en een gaatje in de rempomp niet goed doorgeboord was. Dit duurde natuurlijk even voordat we dit gevonden hadden. Helaas ging hierdoor de eerste kwalificatie verloren. 

Toen was ik er nog helemaal klaar voor. Het zou uiteindelijk tot 15:30 duren voordat ik echt kon gaan rijden.

Dus vol goede moed en met een goede achterrem aam de tweede kwalificatie begonnen. Maar gelijk in de out lap bleek dat we problemen met de quickshifter. Hierdoor liep de motor niet goed in zijn 5 en 6. Toch maar doorgezet en één rondje volgemaakt waardoor ik in ieder geval een tijd heb kunnen zetten voor de race op zaterdagmiddag. Na de kwalificatie hebben we de quickshifter los gemaakt en was het wachten op de race.

De race moest ik dus vanaf de 13e plek beginnen. Ik had een waardeloze start omdat ik nog nooit had gestart met de Moto3 en bijna het hele veld kwam me al voorbij voor de eerste bocht! Maar ik was eindelijk op weg met de Moto3. Tot die tijd had ik pas één rondje gereden dus ik wist nog helemaal niet wat me te wachten stond.

Gelukkig pakte het goed uit! Ik reed een goede race en ik heb er heel erg veel ingehaald! Uiteindelijk toch nog naar de derde plek totaal gereden en eerste plek van de Moto3! Alhoewel dat ook een beetje kwam om dat er twee andere rijders uitgevallen waren. Maar ja, als je niet finisht dan tel je niet mee!

Al met al toch nog een geslaagde zaterdag. Wat leuk was dat mijn nichtje Isabelle mee was gegaan en dat Eduard en Jan Troost waren komen kijken naar mijn verrichtingen.

Jan en Eduard Troost, mijn vader en mijn nichtje Isabelle vlak voor de start. Ik was best zenuwachtig voor de eerste keer op de Moto3

Samen met Brian Slooten #42 wachten op de start. Duurde 10min langer omdat er een zijspan omgeslagen was. Brian zou later in de race uitvallen door een val in de Strubbe.

Ik wil in ieder geval mijn sponsoren bedanken dat zij mij ook bij met Moto3 willen steunen! En natuurlijk ook heel, heel veel dank aan Rutger Belt en Bastiaan Huisjes van Ten Kate Racing Products en mijn vader bij het oplossen van de technische problemen zodat ik uiteindelijk toch nog de baan op kon!

Namens het DAT Racing Team wil ik alle sponsoren en mensen die mij steunen en volgen bedanken!

Sponsors bedankt FHD.jpg

Komende programma

Volgende week maandag op Tweede Paasdag gaan we weer knallen met de Yamaha op Brakel en daarna van 25 t/m 27 april met de Moriwaki cup voor de tweede race tijdens de World Superbike op Assen. We hopen dat we dan meer geluk hebben als dat we dit weekend gehad hebben!

Dus tot ziens op de Start Grid!

Britsh Superbike op Oulton Park in Engeland

Derde plaats voor Tomás in Belgie

0