Klik gelijk door naar


Authors

Britsh Superbike op Oulton Park in Engeland

Britsh Superbike Moto3 race in Engeland

Bekijk alle foto's van de BSB op Oulton Park hier.

Begin mei heb ik mijn eerste internationale race gereden met de nieuwe Moto3 tijdens de ronde van de Britisch Superbike op het circuit van Oulton Park. Dit was een geweldige ervaring niet alleen vanwege het prachtige circuit en de 35.000 bezoekers op de racedag maar ook omdat we met de camper en de aanhanger met de ferry over zijn gevaren van Duinkerken naar Dover en daarna nog 500km door Engeland moesten rijden aan de verkeerde kant van de weg.

Met de camper en aanhanger op de ferry van Duinkerken naar The White Cliffs of Dover.

Eenmaal aangekomen op donderdagavond mochten we op vrijdag de paddock op. We reden op zaterdag, zondag en maandag omdat het in Engeland een speciale feestdag was op maandag. Vrijdag hebben we alles opgebouwd en de baan verkent. Ik had hem wel al op filmpjes gezien maar in het echt was het nog wel een stukje mooier! Er zit veel hoogte verschil in en een hele gave kom bocht die heel steil is! We stonden met Nederlander Mike Brouwers van JOMA Racing Arendonk, hij rijd dit jaar het hele seizoen met de Moto3 bij de Britisch Superbike.

Op vrijdag hadden we tijd alle sponsoren op de motor aan te brengen. Het eindresultaat ziet er goed uit.

Het DAT Racing team op de grid op Oulton Park. Alle sponsoren bedankt. 

Zaterdagochtend was het nog erg koud! ’s Nachts was het afgekoeld tot bijna 2 graden en wij moesten als eerste om negen uur. Mijn doel was om de baan goed te leren kennen en rustig op te bouwen maar ik had gelijk alweer problemen met mijn quickshifter wat tijd zou gaan kosten maar omdat er een rode vlag was omdat er in de eerste ronde al vijf mensen waren gevallen verloor ik maar heel weinig rijtijd op de andere. Ik had een goed gevoel met de motor ondanks dat we duidelijk nog niet de juiste afstelling hadden. De motor stuurde moeizaam in en liep snel wijd dus voor de tweede sessie gingen we de rijhoogte iets hoger zetten. Wel moest ik nog steeds zonder quickshifter rijden maar toch ging het al wat beter, toch was ik niet tevreden want ik reed een stuk langzamer dan de snelle jongens, ik wist wel dat ik hier niet voorin mee kon doen maar toch had ik het wel beter verwacht en ik wist dat ik beter kon!

Oulton Park Circuit is een uitdagende baan met mooie bochten en hoogteverschillen.

Zondag begonnen we laat, pas om half 1 waren wij aan de beurt. We hadden de voorvork nog iets meer doorgestoken om hem makkelijker te laten sturen en we hadden met hulp van de mannen van Öhlins de quickshifter ingesteld zodat het beter zou werken. De eerste kwalificatie ging een heel stuk beter! Ik reed vier seconden sneller en ik zat meteen een stuk beter in mijn vel! Ik voelde me goed en ik voelde dat ik nog harder kon! In de tweede kwalificatie had ik helaas niet echt een goede ronde maar toch was ik weer 1.3 seconden sneller en hiermee stond ik op een 29e plek en 9e van de Moto3. Ik was tevreden en had een goed gevoel voor de race!

Maandag hadden we eerst een warming up en daarna de race. Voor de warming up hadden we de oude banden er op gedaan en ik ging lekker rond. Ik reed nog redelijk snel en had een goed gevoel.

Als het rode licht uit gaat: Race!!

Ik had een hele slechte start in de race en verloor een hoop plekken, ik vocht me in de eerste ronde snel terug en zat in een groepje dat iets sneller was als ik. Ik kon wel bij ze blijven maar ik maakte een paar kleine foutjes en hierdoor ontstond er een klein gaatje. Na een paar rondjes had ik het gaatje weer dicht gereden en mengde ik me weer in het gevecht, het zag er goed uit maar in de laatste ronde ontstond er weer een gaatje doordat we op een ronde gezet werden en hierdoor finishte ik als 26e en als 8e Moto3. Toch was ik wel tevreden en ik had het gevoel dat ik veel verbetering had gevonden dit weekend en dat was ook mijn doel! Het was een heel mooi weekend met dit grote evenement. We willen nog een paar andere races mee gaan rijden tijdens het Britisch Superbike.

Ook was het heel leuk dat onze Engelse vrienden Dan Jones en zijn familie kwamen kijken! Dan rijd ook bij mij in de Moriwaki Cup en het was heel erg gezellig!!!

The Jones Brothers!

De Moto3 van DAT-Racing stond voor het eerst met alle sponsor stickers op de startgrid. Zoals jullie zelf kunnen zien ziet hij er prachtig uit. Ik wil iedereen die mij steunt om dit avontuur mogelijk te maken dan ook hartelijk bedanken en we gaan in augustus zeker nog terug naar Engeland om nog een of twee races in de BSB te rijden. Willen jullie meer informatie over de BSB kijk dan hier: http://www.britishsuperbike.com.

Alle sponsoren bedankt voor jullie steun.

Het weekend verliep goed. Ik heb lekker kunnen rijden en zelfs nog punten kunnen scoren voor het Motul Motorstar Championship. Wat ook nog leuk was is dat Dan Jones, met wie ik in de Moriwaki 250 Junior Cup race, vlak bij het circuit woont en hij dus met de hele familie kwam kijken en helpen.

Een Moto3 race in het CEV Repsol Spaans open.

Derde plaats op Assen met de Moto3

0