Klik gelijk door naar


Authors

Cadwell Park: Met een sprong het water in!

Cadwell Park: Met een sprong het water in!

Boven op de Mountain van Cadwell Park.

Dit weekend stond de race op Cadwell Park met de British Superbike op het programma! Normaal gesproken vind de British Superbike op vrijdag, zaterdag en zondag plaats maar omdat het hier in Engeland Bank Holiday is rijden we op zaterdag, zondag en maandag. Na twee weken vakantie in Wales ben ik er helemaal klaar voor en als we vrijdagmiddag aankomen blijkt wel dat dit een hele gave baan is! ’s Middags hebben we de hele motor weer klaar gemaakt want zaterdag moesten we er weer vroeg voor gaan.

Naar buiten voor de eerste vrije training op vrijdag.

Om negen uur was de eerste vrije training. Het ging niet helemaal zoals gehoopt want ik vond het heel moeilijk om deze baan te leren kennen. Het is een baan met hele snelle en vloeiende stukken maar ook een heel langzaam stuk aan het einde. Ik had erg veel moeite met het vinden van de goede lijnen, vooral op het achterste stuk. Wel is het een hele gave baan maar ook heel zwaar omdat je continue moet werken en je geen tijd krijgt om even uit te rusten. In de langzame bochten had ik wat problemen met de voorkant van mijn motor die heel erg stuiterde en ik kwam uiteindelijk maar tot een 20e tijd. Hieruit bleek wel dat er meer mensen waren die het heel moeilijk vonden.

Heel veel hoogteverschil en uidagende bochten. Cadwell Park is een moeilijke baan om te leren.

Voor de tweede vrije training hebben we een aanpassing gedaan aan de voorkant door een tip van Walter Jansen. Dit pakte heel goed uit en ik was meteen sneller dan in de morgen. Ik kon blijven versnellen en het ging erg goed! Ik reed steeds meer seconden van mijn tijd af en in mijn laatste ronden reed ik in mijn eentje mijn snelste tijd. Die ruim 6 seconden sneller was als in de eerste vrije training. Ik stond er goed bij en met een 18e plek ben ik ook tevreden want het gat naar de top is minder groot als op Oulton Park!

Cadwell Park is een gave baan om te rijden.

Cadwell Park staat bekend om zijn springschans, The Mountain. Na een krappe chicane vlieg je stijl omhoog. Als je er hard overheen gaat kom je helemaal los! Het is ook niet zo verwonderlijk dat je hier het meeste publiek ziet staan. 

Het bekendste punt van Cadwell is de Mountain. Op deze heuvel kom je helemaal los. 

De eerste kwalificatie ging ook super goed! Ik zat in een lekker ritme en ik leerde de baan steeds beter kennen en zo kweekte ik ook vertrouwen waardoor de tijden steeds verder omlaag gingen. Ondanks dat het 9 uur ’s ochtends was en niet heel erg warm was ik toch ruim een seconde sneller en verbeterde ik mijn tijd naar 1:41.1! Het gevoel was super en ik voelde dat er nog meer in zat voor de tweede kwalificatie. Ik had weer de 18e plek en hier was ik heel tevreden mee!

In de slag met de andere coureurs voor een goed rondje.

Voor de tweede kwalificatie was het harder gaan waaien en dat merkte je ook aan de top speed want die lag bij iedereen lager dan eerst. Ondanks dat kon ik me toch nog verbeteren. Ik ben begonnen met een stuk of vijf snelle ronden waarna ik even binnen ben gekomen om uit te rusten. We hebben niets aan de motor veranderd want die voelde goed aan en ik had er vertrouwen in dat ik nog sneller kon. Toen ik naar buiten ging reed ik mijn eerste rondje een 1:43 en de drie ronden daarna reed ik drie keer een 1:41.0! Net geen 1:40 dus… Toch was ik wel tevreden en ik wist waar ik nog kon winnen dus het gevoel voor de race was goed! Ik had een 17e plek in de tweede kwalificatie maar omdat er iemand sneller was geweest in de eerste kwalificatie had ik een 18e startplek waar ik zeer tevreden mee was.

Ook de tweede kwalificatie ging goed.

Met mama in het park fermee na de tweede kwalificatie.

Toen ik maandag wakker werd hoorde ik de regen op het dak tikken alleen het was nog niet erg veel. Omdat er voor ons al 1.5 uur op de baan gereden werd was de baan dus ook al helemaal droog toen wij aan de beurt waren voor onze warm-up. Het ging meteen goed en ik was ook snel ondanks dat de warm-up maar 8 minuten was. De bochten waar ik kon verbeteren gingen een stuk beter en ik had een 15e plek wat heel netjes was!

Als een echte coureur een handtekening uitdelen aan fans!

Onze race stond pas als laatste op de planning om 17:20 dus het was lang wachten voordat we aan de beurt waren. Ondertussen was het gaan regenen en er was al het nodige uitgesteld. Toen wij eindelijk aan de beurt waren begon het in onze warm-up lap net weer keihard te regenen waardoor we een rode vlag kregen en iedereen terug naar de pits moest. Daar kregen we eerst te horen dat de start uitgesteld was maar al snel daarop volgde het bericht dat de hele race afgelast werd omdat ze het te gevaarlijk vonden om te rijden met deze weersomstandigheden. Dit was een hele teleurstelling want in de sighting lap en warm-up lap ging het meteen goed en ik had er erg veel zin in. Ook was het natuurlijk vervelend dat je de hele dag zit te wachten en dat je dan niet mag rijden.

In de stromende regen op in de pitstraat. Wachten wat er komen gaat.

Niets dus. Teveel water op de baan dus weer naar huis zonder race! :-(

De volgende race op de kalender is op de Hockenheim Ring in Duitsland met de Moriwaki 250 Junior Cup en vind plaats over twee weken. Ik heb er heel veel zin in want dit circuit ligt mij erg goed en hier heb ik al goede resultaten geboekt!

Op weg naar 2015! Hard aan het werk voor de BSB.

Op weg naar 2015! Hard aan het werk voor de BSB.

SPRING!!!! Cadwell Park Circuit.

0