Klik gelijk door naar


Authors

Na positieve laatste test klaar voor het seizoen 2016!

Na positieve laatste test klaar voor het seizoen 2016!

Afgelopen zaterdag 2 april hadden we de laatste test voordat het officiële seizoen echt gaat beginnen! Het was maar een korte test want het bestond uit 3 sessies maar toch was het wel belangrijk want dit was voor mij de eerste keer met het nieuwe blok, het was dus een gunstige gelegenheid om te testen of alles naar behoren functioneerde en of er geen aanpassingen meer gedaan hoefde te worden voor de eerste race aankomend weekend.


Ik begon de test rustig aan en wilde het blok niet te veel op zijn toeren draaien. Het was erg koud en winderig totaal geen goed test weer dus maar het blok liep wel goed! De tweede sessie ging al een stuk beter we reden de langzame baan dus tijden waren nog moeilijk te vergelijken maar ik had redelijk de aansluiting met de andere rijders. Ondanks de lastige omstandigheden bleef ik me toch verbeteren en zelfs op erg oude banden had ik een goed gevoel met de motor.

Samen met Brian Slooten #42 kijken bij de concurrentie.


De derde en laatste sessie was nog beter, we gingen in een groep met alle Moto3 rijders naar buiten. Dit resulteerde in een leuk gevecht met een hoop inhalen en slipstreamen. Hier leerde ik veel van en zo maakte ik weer een grote stap voorwaarts en had ik een goed ritme met deze omstandigheden. Het was al met al dus een goede test waarin we weer een goede stap gemaakt hebben. Normaal ligt Assen me niet helemaal maar nu ging het goed en had ik een lekker ritme te pakken.

Aankomen weekend is het dan eindelijk echt zo ver, de eerste race van de HEL Motostar British Championship op het circuit Silverstone GP. Dit is een circuit dat ik erg mooi vind en waar altijd erg mooie gevechten plaatsvinden door de lange rechte stukken. Vorig jaar heb ik hier twee hele mooie races gereden waarbij we in een groep van 10 man vol aan het vechten waren. Hier leer je heel veel van en ik kan niet wachten om weer echt van start gaan met alle rijders! 
Aankomend weekend rijd de North European Cup ook met ons mee. Dit zorgt voor een heel groot deelnemersveld van naar verwachting rond de 65 Moto3 rijders. De standaard rijders worden ingedeeld in een andere klasse bij de Moriwaki 250 Junior Cup omdat er anders veel te veel rijders waren. 


Ik kan niet wachten om weer op de motor te stappen en in gevecht te raken met alle andere rijders, het is een lange winter geweest en voor mij heeft het weer veel te lang geduurd. We rijden weer een vrije training en een kwalificatie op vrijdag, de tweede kwalificatie en de eerste race hebben we op zaterdag en we sluiten het weekend af op zondag met een warm-up en de hoofdrace. Het word weer ouderwets duwen en trekken en ik heb er onwijs veel zin in!
Aankomen seizoen hebben wij een compleet nieuwe opstelling, we gaan dit jaar samen werken met Brian Slooten om alles gemakkelijker te maken. Ook heb ik een nieuwe monteur voor dit seizoen. Joris de Man komt ons team versterken en zal samen met mijn vader aan de motor gaan sleutelen. Dit geeft mijn vader wat meer rust en zo zullen we meer kunnen proberen en hopelijk nog wat stappen maken richting de top!

 

 

Hopelijk meer geluk op Oulton Park als vorig jaar!

Hopelijk meer geluk op Oulton Park als vorig jaar!

Zeer succesvolle voorjaarstest op het Spaanse circuit Cartagena!

Zeer succesvolle voorjaarstest op het Spaanse circuit Cartagena!

0