Klik gelijk door naar


Authors

Hopelijk meer geluk op Oulton Park als vorig jaar!

Hopelijk meer geluk op Oulton Park als vorig jaar!

Race 3 Oulton Park!

Aankomend weekend staat alweer het tweede raceweekend van het seizoen op de kalender. Dit keer op een vrij bekende baan van mij want we zijn al een aantal keer op Oulton Park geweest. Toch is Oulton Park een hele lastige baan. De baan is zeer technisch en alles moet kloppen voor een snelle ronde. Vorig jaar hebben we twee slechte weekenden gehad op Oulton Park. Tijdens de eerste race op Oulton Park moest ik achteraan op de grid starten vanwege technische problemen tijdens de kwalificaties en tijdens de race later in het seizoen brak mijn ketting al na twee ronden toen ik in gevecht was met het groepje voor de 10e plaats. Hopelijk hebben we dit jaar dus meer geluk! En we gaan zeker weer vechten voor de top-10!

Oulton Park, een heel technisch circuit met veel hoogte verschil.

Omdat het in Engeland aankomende maandag Bank Holiday is rijden we in plaats van op vrijdag, zaterdag en zondag dit weekend op zaterdag, zondag en maandag. Ook staat Oulton Park bekend om de omliggende dorpjes die veel zeuren over geluidsoverlast. Daarom mogen we op zondag pas om 12 uur beginnen met rijden in plaats van al om 9 uur. Doordat we pas om 12 uur mogen starten missen we natuurlijk een hoop tijd en daarom rijden we dit weekend ook maar 1 race in plaats van 2. Dit is wel jammer maar de organisatie kan er helaas ook niets aan doen.

Het tijdschema voor dit weekend is dus:

Zaterdag:
Vrije training 1: 11:05 – 11:25
Vrije training 2: 14:10 - 14:30

Zondag:
Kwalificatie 1: 13:30 – 13:55
Kwalificatie 2: 17:25 – 17:50

Maandag:
Warm-up: 10:10 – 10:18
Race: 14:55 – 14 Laps

LET OP! dit zijn Engelse tijden dus in Nederland is alles een uur later!

Ook de weersverwachtingen zijn zeker nog niet optimaal! Tot nu toe worden er nog steeds drie dagen met regen opgegeven en lage temperaturen en we zijn bang dat dit ook niet meer zal gaan veranderen. Ondanks dat heb ik er toch heel veel zin in en ik kan niet wachten tot ik weer op de motor kan stappen en kan vechten tegen de andere jongens!

Ik rij op 30 april t/m 2 mei. het weer is dus niet heel goed....

Wil je het weekend live volgen? Kijk dan op mijn live-timing pagina op www.tomas-gp3.net/live Hier vind je ook alle uitslagen en foto’s van het weekend.

Klaar voor Brands Hatch Indy!

Klaar voor Brands Hatch Indy!

Na positieve laatste test klaar voor het seizoen 2016!

Na positieve laatste test klaar voor het seizoen 2016!

0