Klik gelijk door naar


Authors

Klaar voor Brands Hatch Indy!

Klaar voor Brands Hatch Indy!

Aankomende weekend staan de vierde en vijfde race van dit seizoen op de kalender. Dit is het laatste raceweekend voor de 6 weken lange stop in verband met de TT Isle Of Men.

Dit weekend zijn we te vinden op het Indy circuit van Brands Hatch, dit is het kleine circuit. We gaan hierbij na de vierde bocht rechtsaf in plaats van linksaf zodat we het achterste deel van het circuit niet rijden. Dit doen ze in verband met het aantal open geluidsdagen die het circuit heeft. Omdat ze maar een bepaald aantal dagen veel geluid mogen maken rijden we nu op de kleinebaan. Dit vind ik persoonlijk erg jammer want ik vind de grote baan erg mooi en deze wat minder.

Brands Hatch Indy is een kort circuit waarbij een rondje maar ongeveer 50 seconden duurt. Het is veel sturen en in dit rondje heb je dan ook maar erg weinig rust. Het bestaat uit drie rechter bochten, één linker bocht en één chicane. Veel rondjes in een sessie dus!

Ik ben niet echt goede vrienden met de laatste bocht en ben daar vorig jaar ook gevallen maar we gaan er dit weekend alles aan doen om dit op te lossen en er een goed weekend van te maken!

We rijden dit weekend weer zoals gewoonlijk een vrije training, twee kwalificaties, een warm-up en twee races. Het tijdschema is:

Vrijdag:
Vrije training:  11:10 – 11:40
Kwalificatie 1:  16:10 – 16:40

Zaterdag:
Kwalificatie 2: 11:30 – 12:00
Race 1: 16:50 – 15 laps

Zondag:
Warm-up: 11:08 – 11:16
Race 2: 14:50 – 22 laps

Helaas kan mijn monteur Joris er dit weekend niet bij zijn dus zullen mijn vader en ik alles samen op moeten gaan lossen maar ik heb er al het vertrouwen in!

Het verre Knockhill

Het verre Knockhill

Hopelijk meer geluk op Oulton Park als vorig jaar!

Hopelijk meer geluk op Oulton Park als vorig jaar!

0