Klik gelijk door naar


Authors

Het verre Knockhill

Het verre Knockhill

Race 6 & 7 Knockhill Racing Circuit!

Dit weekend is het tijd voor de verste race dit seizoen. Knockhill Racing Circuit ligt helemaal in Schotland en is naast Assen een van de twee races buiten Engeland. Helaas had ik deze week ook toetsweek en hierdoor zal ik vanavond pas naar Schotland vliegen samen met mijn monteur Joris en vriend Jorel. Mijn ouders zijn gisterochtend al vertrokken en kwamen om 6 uur ’s ochtends aan. Zij zijn nu druk bezig met het opzetten van de tent en alles klaarmaken voor de eerste vrije training morgen om half 12 Engelse tijd.

Knockhill is net zoals Brands Hatch Indy maar een kort baantje waar de rondentijden rond de 50 seconden liggen. Het is een uitdagend baantje met veel hoogteverschil en variatie in snelle en langzame bochten. Ik vind Knockhill een mooie baan en het is me hier vorig jaar goed bevallen dus ik kan niet wachten om weer op de motor te stappen na een stop van vier lange weken waarin we niet gereden hebben. Helaas is het nog weleens slecht weer in Schotland en de weersverwachtingen zijn dan ook niet al te goed. Ondanks dat kijken we erg uit naar dit weekend om weer vol te strijden voor die top-10 klassering. Ik ga er alles aan doen om te proberen dit te behalen.

We kijken vooruit naar Knockhill!

Het tijdschema ziet er wel anders uit dit weekend. We hebben maar een sessie op zaterdag en drie sessies op zondag.

Vrijdag:
Vrije training: 11:30 – 12:00
Kwalificatie 1: 16.50 – 17.20

Zaterdag:
Kwalificatie 2: 14.10 – 14.40

Zondag:
Warm-up: 08.58 – 09.06
Race 1: 10.55 – 16 Laps
Race 2: 14:50 – 22 Laps

LET OP! DIT ZIJN ENGELSE TIJDEN! IN NEDERLAND IS HET DUS EEN UUR LATER!

Snetterton 300

Snetterton 300

Klaar voor Brands Hatch Indy!

Klaar voor Brands Hatch Indy!

0