Klik gelijk door naar


Authors

TT-Circuit Assen - Race 10 - GP2

TT-Circuit Assen - Race 10 - GP2

Een keer per jaar komt het Bitse superbike spektakel naar Nederlandse bodem. De British Superbike race op het TT-circuit in Assen is een van de grootste evenementen die hier jaarlijks plaatsvinden en het was dan ook onwijs gaaf om dit hier weer mee te mogen maken en aan mijn Nederlandse sponsoren, familie en vrienden te laten zien hoe het er bij ons tijdens het seizoen aan toe gaat.

Allereerst wil ik alle sponsoren bedanken voor jullie steun. Zonder jullie is het niet mogelijk om te doen wat we het liefste doen en ik hoop dat ik dit weekend heb kunnen laten zien dat jullie steun goed benut wordt!

Het was een druk weekend voor mij, 6 sessies rijden en tussendoor alle gasten ontvangen die mij dit weekend kwamen aanmoedigen.

Alle supporters op zondag!

Vrije trainingen op vrijdag:

De eerste vrije training verliep aardig. Ik ken de baan natuurlijk al maar de afstelling stond nog niet optimaal voor dit snelle circuit. Het was vroeg op de ochtend dus de temperaturen waren sowieso nog niet optimaal en ik besloot eerst goed in mijn ritme te komen. Het voornaamste probleem was het gevoel in de voorkant dus heb ik met de monteurs hard gewerkt om dit op orde te krijgen. Genoeg plek voor verbetering tijdens de tweede vrije training dus.

De tweede vrije training ging inderdaad een stuk beter, ondanks dat ik nog steeds niet het vertrouwen had in de voorkant dat ik graag zou hebben was het al eens stuk beter en dit bleek ook wel in rondentijden. Ik had mijn tijd met bijna een seconden verbeterd en was nog maar een halve seconde langzamer dan ik ooit op Assen geweest was.

p.c. Ronald Woest

Kwalificatie:

Het weer was goed en de baan begon lekker op te warmen toen wij voor onze kwalificatie naar buiten mochten. Ik besloot de sessie in twee delen te rijden en nadat ik gedurende de eerste helft mijn tijd nog niet had kunnen aanscherpen door het drukke verkeer en wat foutjes moest het in de laatste tien minuten gebeuren. De eerste paar rondjes gingen super en ik wist mijn tijd met 0.7 seconden te verbeteren van mijn snelste tijd ooit hier. Jammer genoeg ging het daarna lastiger want ik kwam in langzaam rijdend verkeer terecht en mijn armen begonnen meer op te pompen waardoor de kracht af nam. Ik probeerde in een alles of niets laatste ronde het nog een keer en reed mijn 2e snelste tijd van het weekend maar jammer genoeg niet sneller in deze kwalificatie. Ondanks dat waren we tevreden aangezien ik deze ronden alleen reed en het gat naar voren klein was. Het zou een spannende race worden later die middag.

P.C. JTS Fotografie

Race 1:

Ik had een goede start en kon in de eerste twee bochten veel goed maken. In de derde bocht koos ik voor de buitenkant en dat was jammer want een paar rijders vlak voor mij raakte elkaar waardoor ik van het gas moest en weer wat plekjes moest inleveren. Ik zat in een groepje van ongeveer 8 man die dicht bij elkaar zaten en ik wist het tempo van deze jongens goed bij te houden alleen had net niet genoeg over om ze ook in te halen. De hele race kon ik bijblijven en druk geven maar ik moest op de remmen net iets te veel goed maken elke keer om hem ergens voorbij te kunnen steken. In de laatste ronde was ik in gevecht met Bradley Perie en die wist ik nog voorbij te komen maar de rest van het groepje had toen net een gaatje weten te slaan. Ook had ik mijn tijd weer met 0.2 seconden verbeterd en reed ik de hele race ronden dicht bij mijn snelste tijd. Ik finishte de race als 28e algemeen en 3e in mijn klasse.

P.C. Ronald Woest

De warm-up op zondag ochtend was al om 08:50 en het was toen nog dik onder de 10 graden buiten. We zijn even naar buiten geweest om een verandering te testen en die bleek goed uit te pakken maar verder heb ik geen risico’s genomen.

Na de warm-up was de pitwalk. Hierbij mogen de fans door de pitlane lopen en zitten alle rijders buiten hun box om handtekeningen en posters uit te delen. Het was super druk en heel erg leuk om zoveel jonge maar ook oude fans van posters en handtekeningen te voorzien!

Met mijn box genoot voor dit weekend Jorn.

Race 2:

Mijn start was dit keer een stuk slechter maar ik wist het weer enigszins goed te maken in de eerste paar bochten. Wel was het snelle groepje voor mij al een stukje weg en ik kwam samen te rijden met Jeroen Hilster. We reden elkaar niet in de weg en op deze manier bleven we maar snelle rondentijden rijden en kwamen zo steeds sneller naar het groepje voor ons. Toen we die eenmaal bereikt hadden en onze achtervolgers van ons afgeschud hadden raakte we in een gevecht terecht wat veel tijd en energie koste. Hierdoor konden de achtervolgers weer terugkomen en kreeg ik steeds meer last van mijn onderarmen. Aan het einde van de race kon ik mijn stuur amper vasthouden en moest ik de tijden laten zakken.

Ondanks dat wist ik mijn tijd opnieuw met een halve seconden te verbeteren naar een 1:42.5. Dit is een zeer nette tijd met een standaard motor en ik ben hier dan ook zeer tevreden over. De gehele race reden we ook rondentijden die sneller of even snel waren als de snelste tijd dit weekend. Ik eindigde de race op een 24e plek algemeen en een 2e plek in mijn klasse.

Ik wil mijn monteurs bedanken voor de super motorfiets het hele weekend en de supporters voor de aanmoedigingen van hun kant! We kunnen stellen dat het een succesvol weekend was!

P.C. Marion Emeis

Volgend weekend is alweer de laatste race van het seizoen op het GP circuit van Brands Hatch. De weersvoorspellingen zijn goed en na het goede weekend op Assen ben ik er meer dan klaar voor!

Brands Hatch GP - Race 12 - GP2

Brands Hatch GP - Race 12 - GP2

Silverstone National - Race 9 - GP2

Silverstone National - Race 9 - GP2

0