Klik gelijk door naar


Authors

Silverstone National - Race 9 - GP2

Silverstone National - Race 9 - GP2

Afgelopen weekend stond de negende race van dit seizoen op de planning. Het was een weekend met wisselvallig weer maar goede uitslagen.

Op donderdag avond en had het hard geregend en we verwachten dan ook niet dat de baan voor onze eerste vrije training droog zou zijn. Tegen onze verwachtingen in droogde de baan sneller en konden we gewoon op slicks naar buiten. Er waren nog wel wat natte plekjes maar dat was niet noemenswaardig. De temperatuur was echter wel heel laag wat ervoor zorgde dat er weinig grip was en de band veel slijtage vertoonde. Ondanks dat hadden we een goede sessie waar we al aardig opschoten met een basis set-up. De tweede vrije training verliep minder voorspoedig. Al in het begin van de training ging de koppeling eruit waardoor we niet volledig konden doen wat we wilden. Ik kon ook de sessie niet compleet afmaken wat jammer van de tijd was.

-Raceline Images-

Zaterdag ochtend hoefden we pas om 11 uur te rijden het was echter de hele ochtend al aan het regenen en het werd ons dan ook snel duidelijk dat mijn kwalificatie ook nat zou zijn. Normaal zou dit geen probleem geweest zijn maar de laatste tijd hebben we een hoop crashes gehad en na de grote crash op Brands Hatch was het vertrouwen in de regen ver te zoeken. Ik was erg aan het worstelen met het gevoel van de motorfiets bocht ingaand waardoor ik niet in mijn ritme kwam en niet kon pushen voor een snelle tijd. Halverwege de sessie ben ik even binnen gekomen en hebben we een aanpassing gedaan die een stap in de goede richting was maar ondanks dat wist ik me niet hoger te kwalificeren dan een 29e plek, teleurstellend dus!

-Raceline Images-

De eerste race was gelukkig droog en ging een stuk beter. Ik had een aardige start en in de eerste twee rondjes kon ik weer wat plekjes goedmaken. Helaas was het groepje voor mij tegen die tijd alweer weg en kon ik ondanks dat ik dezelfde rondentijden als zij reden niet bij ze aanhaken. Ik reed een eenzame maar constante race waarbij ik me weer flink wist te verbeteren. En zo een 24e plek eindigde en een 5e plek in mijn klasse. Omdat ik mijn tijd ook een stuk wist te verbeteren mochten we voor de tweede race een stuk naar voren starten, op de 25e plek. Nog een verandering in gearing zou het laatste beetje moeten brengen om de aansluiting met de rest van de jongens te krijgen.

-Raceline Images-

De warm-up was weer koud en de verandering in gearing die we gedaan hadden werkte niet zoals we wilden, ondanks dat reden we toch weer redelijk competitieve tijden en was het gevoel voor de tweede race goed.

Ik had een goede start in de tweede race en wist meteen de aansluiting te pakken en een paar mensen in te halen na het eerste deel van de race kwam Mike Brouwers mij voorbij en ik kon goed bij hem aanpikken. De hele race wist ik in zijn wiel te blijven maar het lukte me niet om er voorbij te komen op het korte circuit van Silverstone. Ondanks dat voelde het wel goed dat ik bij kon blijven en vechten tot de laatste meters. Ik eindigde deze race uiteindelijk op de 21e plek algemeen en 5e in mijn klasse.

-Raceline Images-

Dit weekend stond alweer Oulton Park op de kalender maar vanwege de universiteit en werk is het voor ons niet haalbaar om twee weken achter elkaar te rijden en afwezig te zijn. Daarom zullen wij helaas dit weekend aan ons voorbij moeten laten gaan. De volgende wedstrijd voor ons is op Nederlandse bodem. 28, 29 en 30 september komt het British Superbike naar het TT-Circuit Assen. Dit is een van de grootste Nederlandse motorsportevenementen en ik kan niet wachten om hier te laten zien wat we kunnen presteren!

See you in Assen! -Raceline Images-

TT-Circuit Assen - Race 10 - GP2

TT-Circuit Assen - Race 10 - GP2

Cadwell Park - Race 8 - GP2

Cadwell Park - Race 8 - GP2

0