Klik gelijk door naar


Authors

Cadwell Park - Race 8 - GP2

Cadwell Park - Race 8 - GP2

Afgelopen weekend reden we alweer de achtste race van dit seizoen op het spectaculaire circuit van Cadwell Park. Cadwell Park is zeker geen eenvoudig circuit en dit bleek ook wel gedurende het weekend. Toch zijn we er elke sessie vol voor gegaan en zo zijn we stukje bij beetje weer dichterbij gekomen.

Vrije trainingen:

Op de vrijdag stonden er twee vrije trainingen op het schema. De eerste vrije training was zwaar, weer een nieuwe baan met de GP2 en Cadwell Park is erg technisch en moeilijk om snel rond te gaan. We maakte de gehele sessie wel stapjes maar we zaten nog ver van de rest van het veld. Na wat aanpassingen ging de tweede vrije training al beter. Ik wist gelijk een stuk van mijn tijd af te rijden maar het vertrouwen in de voorkant ontbrak. Samen met de monteurs hebben we hard gewerkt om dit op te lossen zodat we helemaal klaar waren voor de kwalificatie.

Cadwell Park is meer achtbaan dan racebaan. Raceline Images!

Kwalificatie:

Gelijk in de beginfase van de kwalificatie kon ik een stap in de goede richting zetten. Ik kreeg meer vertrouwen in mezelf en de motor. Ik kon meer de motor het werk laten doen en zo gingen de tijden stukje bij beetje naar beneden. Halverwege de sessie nog een kleine aanpassing die goed uitpakte en zo eindigde ik de sessie weer twee seconden sneller dan in de vrije trainingen op een 26e plek algemeen. Het gat naar de persoon voor me was wel groot dus dat zou een uitdaging worden in de eerste race later die middag.

ik voelde me steeds beter! Raceline Images!

Race 1:

Ik had een goede start en wist wat plekjes te pakken. Gelijk in het begin van de race zat ik vast achter een langzamere rijder waardoor ik gelijk de aansluiting miste bij de mensen voor me. Eenmaal langs deze rijder kon ik het tempo opschroeven en mijn eigen race rijden. Ik wist rondentijden te rijden die bijna even snel waren als in de kwalificatie alleen door het oppompen van mijn rechterarm miste ik de kracht om er nog een echt snelle ronden uit te persen. Ik moest de laatste ronden nog vechten voor mijn plek maar het lukte me om de rijder achter me te houden en op de 24e plek te finishen.

wheelie! Raceline Images!

Warm-up:

Ik kende een goede warm-up, het regende een beetje en vooral achterop het circuit vielen wat druppels. Ik had toch een goed ritme en het vertrouwen was er wel degelijk wat zorgde voor een 19e plek. Ondanks dat mijn snelste ronde niet ideaal was was hij toch weer even snel als in de wedstrijd van zaterdag.

The mountain! zelfs springen met een motorfiets is niet te gek hier! Raceline Images!

Race 2:

Samen met de monteurs nog een laatste aanpassing voor de race moest ervoor zorgen dat we het weekend positief af zouden sluiten. Ik had een erg goede start en ging gelijk een paar man voorbij. Omdat ik de langzamere rijders achter me kon laten zat ik onmiddellijk met de snelle jongens mee en kon ik mijn eigen ritme draaien. De eerste ronde was al bijna een seconde sneller dan ik het hele weekend geweest was en gedurende de volgende 16 ronden die de race duurde was ik elke ronde sneller dan dat ik geweest was. Ik kon een gaatje slaan op mijn achtervolgers en wist dit gat onder controle te houden ondanks de pijn in mijn arm. Ik kon de motor het werk laten doen en hierdoor hield ik het een goed ritme aan. Mijn allerlaatste ronden was zelfs maar een paar duizendste sneller dan mijn snelste rondentijd en dat zonder dat ik echt kon pushen voor een snelle tijd.

Eindelijk weer eens plezier en vertrouwen. Raceline Images!

Al met al was het een zwaar weekend waar we wel weer een hoop geleerd hebben en het weekend sterk af hebben kunnen sluiten. De laatste race had ik er weer echt plezier in en kon ik genieten van het rijden. Deze lijn moeten we nu door zien te zetten op het bekende GP circuit van Silverstone over twee weken!

cool guys!

Silverstone National - Race 9 - GP2

Silverstone National - Race 9 - GP2

Thruxton - Race 7 - GP2

Thruxton - Race 7 - GP2

0