Klik gelijk door naar


Authors

Thruxton - Race 7 - GP2

Thruxton - Race 7 - GP2

Afgelopen weekend vond de zevende ronde van de British Superbike GP2 plaats. Ditmaal op het snelste circuit van Engeland, Thruxton. Thruxton is als het ware een grote rotonde waarbij bijna alle bochten snelle rechters zijn. Normaal gesproken ligt dit circuit mij wel maar dit weekend hadden we het erg lastig.

Op vrijdag ochtend moest ik eerst fit verklaard worden door de circuitarts omdat ik na mijn crash op Brands Hatch niet meer mocht rijden. Ik voelde me goed en dit leverde dus ook geen problemen op.

De eerste vrije training was vooral om weer vertrouwen te krijgen na mijn crash en ik begon dus rustig aan. Ik probeerde steeds stapjes te maken alleen merkte dat dit gedurende de sessie lastiger werd. De set-up werkte nog niet helemaal zoals ik hem graag zou willen maar ondanks dat was het gevoel wel goed op de motor.

Photo credit: Bonnie Lane 

Het was ondertussen flink opgewarmd op Thruxton en het was dan ook vermoeiend om met deze hitte veel ronden te rijden. De tweede sessie wist ik wel weer een stapje te maken maar het was nog niet genoeg om echt de aansluiting te vinden bij de rest van de jongens. Na de sessie hebben we nog een aanpassing gedaan aan de set-up en een nieuw bandje voor de kwalificatie op zaterdag ochtend.

Photo credit: Bonnie Lane
 

In de kwalificatie probeerde ik doormiddel van een paar sleepjes naar snellere tijden te komen maar dit was nog niet makkelijk. Ik wist wel weer mijn tijd aan te scherpen en de set-up was ook beter dan in de vrije trainingen alleen gedurende het einde van de sessie kreeg ik heel veel last van opgepompte armen. Dit zorgde ervoor dat ik geen kracht meer had om de motor precies te laten doen wat ik wilde en daarom lukte het me niet om nog een stap te zetten naar een snellere tijd. Ik kwalificeerde me als 27e en 5e in mijn klasse.

Photo credit: Bonnie Lane
 

De eerste race vond later die zaterdag plaats. Het was voor mij een beetje een eenzame race, in het begin kon ik bij de twee rijders voor me blijven maar ik had net niet genoeg over om ze ook in te halen en echt te mengen met het gevecht. Halverwege de race voelde ik mijn arm weer opspelen en moest ik het tempo iets laten zakken waardoor de andere twee rijders elke ronde een beetje weg wisten te rijden van mij. Ik wist wel weer mijn tijd van de kwalificatie te evenaren maar we moesten zeker nog wat vinden voor de tweede race anders zou het niet beter worden. Ik eindigde deze race op de 24e plek algemeen en 5e plek in mijn klasse.

Photo credit: Bonnie Lane
 

Voor de warm-up hadden we de motor nog wat makkelijker laten sturen zodat ik hem harder de bocht in kon laten lopen. Ondanks dat deze warm-up maar 8 minuten was wist ik wel mijn snelste ronde van het weekend te rijden, veelbelovend dus voor de tweede race.

Laat op de zondag middag was de start van onze tweede race, het zou een zware race worden want waar de eerste race maar 12 ronden was zou deze 18 ronden gaan zijn, zwaar voor mijn arm dus. Ik had een super start en wist meteen twee plekken te pakken. Ik zat meteen in mijn ritme en reed in de eerste drie ronden gelijk een seconde sneller dan op zaterdag. De rest van de race wist ik mijn ritme goed vol te houden ondanks een opzwellende arm en ik reed de hele race sneller dan dat ik op zaterdag geweest was. Ik zat in een mooi gevecht met drie man waarbij er veel gewisseld werd. Ik was ervan overtuigd dat ik in de laatste ronde in ieder geval een van de twee nog zou kunnen inhalen in de laatste bocht. Helaas werd de race twee ronden voor het eind met een rode vlag beëindigt waardoor ik deze actie niet meer in kon zetten. Ik eindigde op een 21e plaats algemeen en een 4e plek in mijn klasse.

Photo credit: Bonnie Lane
 

De volgende wedstrijd zal over anderhalve week plaatsvinden op het legendarische circuit Cadwell Park. Tegen die tijd zal ik jullie hier meer over vertellen!

Cadwell Park - Race 8 - GP2

Cadwell Park - Race 8 - GP2

Brands Hatch GP - Race 6 - GP2

Brands Hatch GP - Race 6 - GP2

0