Klik gelijk door naar


Authors

Brands Hatch GP - Race 6 - GP2

Brands Hatch GP - Race 6 - GP2

Afgelopen weekend vond het zesde raceweekend van dit seizoen plaats op het GP-circuit van Brands Hatch. Het was een teleurstellend weekend voor mij dat maar twee sessies zou duren.

Het was bewolkt vrijdagochtend en nog verre van wat de voorspellingen zeiden dat het weer zou zijn. De eerste vrije training verliep goed. Ik kon mijn sessie goed opbouwen en wist elke ronde een beetje sneller te zijn. We hadden geen grote problemen en zo wist ik mijn tijd te verbeteren. Aan het einde van de sessie was ik zelfs al een halve seconde sneller dan dat ik vorig jaar met de 600 geweest was.

Het bleef de hele middag dreigend en een half uur voor we aan de tweede vrije training zouden beginnen begon het dan ook te regenen. Het begon zachtjes en even dachten we dat het niet door zou zetten maar uiteindelijk begon het echt hard te regenen en was de tweede vrije training nat. Ik bouwde de sessie weer geleidelijk op, we waren nog niet heel snel maar wel werd het gevoel elke ronde een stukje beter. Met nog 10 minuten te gaan kwam ik binnen voor een verandering en de ronde daarna ging het goed mis in de eerste bocht. Ik verloor de achterkant en bij een poging om hem nog te redden werd ik voorover van de motor gegooid. Hierbij lande ik heel hard op mijn hoofd wat ervoor zorgde dat ik twee minuten buiten westen raakte. Ik kan me niks meer herinneren van de sessie of van wat er na mijn crash gebeurd was en ik kwam pas in het medisch centrum weer een beetje ter aarde. Helaas geld de regel dat als je buiten westen geweest bent je 7 dagen niet mag rijden en zo was mijn weekend al snel voorbij. De motor zelf had gelukkig amper schade.

Volgend weekend vindt alweer de volgende race plaats. Het is nu van belang dat ik veel rust neem zodat ik volgend weekend weer fit verklaard wordt om te rijden. De zevende race van dit seizoen vindt plaats op het snelste circuit van Engeland, Thruxton. Dit is een circuit dat in een cirkel ligt met supersnelle bochten. Ook de topsnelheid loopt erg hoog op hier. De afgelopen jaren hebben we niet veel geluk gehad hier ondanks dat het circuit mij wel ligt. Ik hoop dat we eindelijk een probleemloos weekend kunnen rijden en goede resultaten neer kunnen zetten.

Thruxton - Race 7 - GP2

Thruxton - Race 7 - GP2

Snetterton 300 - Race 4 - GP2

Snetterton 300 - Race 4 - GP2

0