Klik gelijk door naar


Authors

Snetterton 300 - Race 4 - GP2

Snetterton 300 - Race 4 - GP2

Goed weekend op Snetterton niet af kunnen sluiten.

De vierde wedstrijd van het seizoen alweer, ditmaal op het in Norwich gelegen circuit Snetterton 300. De weersvoorspellingen waren van tevoren niet echt goed maar gelukkig bleek dit mee te vallen. Snetterton staat wel bekend om zijn harde wind, het waait er altijd en zo ook dit weekend stond er een stevige wind.

Samen met grote sponsor Jim van Ribhouse Texas Epe!

De vrije trainingen:

De eerste vrije training was vrijdagochtend om 9 uur al en wij waren de eerste op de baan. Ik was nog nooit met de Moto2 op Snetterton geweest dus het was erg wennen. Het gevoel met de motor was niet goed en ik had totaal geen gevoel in de voorkant waardoor ik hem heel de tijd bijna verloor. Snel even binnen komen om een aanpassing te doen maar het gevoel werd nog niet echt beter. Ik had het lastig en stond niet waar ik wilde staan.

Voor de tweede vrije training hadden we nog wat verbeteringen aan de voorkant gedaan en het gevoel was gelijk een stuk beter. Ook waren de temperaturen omhooggegaan waardoor er steeds meer grip kwam. Ik had echter veel problemen met het wijdlopen van de motorfiets bij het insturen waardoor ik de motor niet hard de bocht in kon laten lopen. Ondanks dit probleem wist ik toch 3 seconden van mijn tijd af te halen alleen stonden we nog steeds ver achter en we hadden een groot probleem op te lossen.

Een moeilijk gevoel tijdens de trainingen. P.C. Raceline Images

Kwalificatie:

Voor de kwalificatie op zaterdag ochtend hebben we een grote gok gewaagd. We hebben de hele fiets op ze kop gezet om het probleem van vrijdag te verhelpen. Het was een gok om dit in de kwalificatie te doen want als het verkeerd uitpakt heb je een groot probleem. Gelukkig viel het de goede kant op en had ik eindelijk een motor waar ik wat mee kon. Iedere ronde voelde ik me wat vertrouwder en zo was ik ook elke ronde wat sneller. Aan het einde van de kwalificatie waren we weer drie seconden sneller dan op vrijdag, wat een giga stap is, en was het gevoel voor de race erg goed.

 Voor het eerst dat ik zoveel vertrouwen heb in de motor na de kwalificatie. P.C. Raceline Images

Race 1:

Ik had een redelijke start en wist in de eerste bocht al wat plekjes goed te maken. De tweede bocht is een korte hairpin waar iedereen boven op elkaar zit, ik moest hier naar buiten uitwijken om niet op een ander te klappen en hierdoor verloor ik weer een paar plekjes. We zaten in een mooi groepje waar hard werd gevochten toen er voorin het veld een crash was en de safety car naar buiten kwam. Na anderhalf rondje achter de safety car mochten we weer los alleen de persoon voor mij zat niet op te letten en liet gelijk een gaatje vallen naar de rest van de groep. Ik wist hem voorbij te komen maar het gat voor mij was al groot. Ik was de hele race aan het stampen en reed continue snellere rondentijden als in de kwalificatie. De laatste ronde zat ik weer in het achterwiel van Richard Kerr voor de 15e plek en in de tweede bocht haalde ik hem in. Helaas twee bochten later kregen we rode vlag omdat er een grote crash was geweest. Dit betekende dat de stand van de vorige ronde genomen werd als uitslag en toen zat ik nog net achter Richard Kerr waardoor hij toch in de uitslag voor me stond en ik als 16e eindigde en op een tweede plek in de Moto2 klasse. Het was een goede race en ik wist als ik er vanaf het begin bij zat in race 2 dat het nog een veel mooier weekend zou kunnen worden.

P.C. Raceline Images

Warm-up:

De warm-up was koud en winderig waardoor er maar weinig grip was op de baan, ik besloot niet te veel risico’s te nemen omdat de setup van de motor ook niet helemaal super voelde.

Race 2:

Na de warm-up hadden we de motor geprepareerd voor de race alleen toen we wilden gaan warmdraaien startte de motor opeens niet meer. De monteurs hebben zich volledig ingezet om de motor toch klaar te krijgen voor de start van de race en alles geprobeerd om hem aan de praat te krijgen maar jammer genoeg mocht het niet lukken. Net na de start van de race kwamen we erachter wat het was en het bleek een elektronisch probleem te zijn omdat een van sensoren kapot was, domme pech dus! En super jammer want ik had eindelijk echt een goed gevoel met de motor.

Helaas geen race voor mij op zondag... P.C. Raceline Images

De volgende race zal ik ook niet aanwezig zijn. Voor het vijfde raceweekend gaat de British Superbike naar het Schotse circuit Knockhill maar dit valt samen met mijn laatste tentamen week op de universiteit. Deze tentamenweek kan ik echt niet missen en we hebben dan ook de moeilijke beslissing genomen om niet naar dit raceweekend te gaan. Voor ons wordt de volgende race dus Brands Hatch GP in het weekend van 20 juli. Ik kan nu al niet meer wachten om weer te laten zien wat ik in huis heb!

 

Brands Hatch GP - Race 6 - GP2

Brands Hatch GP - Race 6 - GP2

Oulton Park - Race 3 - GP2

Oulton Park - Race 3 - GP2

0