Klik gelijk door naar


Authors

Oulton Park - Race 3 - GP2

Oulton Park - Race 3 - GP2

De derde race van het seizoen heeft alweer plaats op het circuit Oulton Park. Dit circuit is meer een achtbaan dan een circuit van door de vele hoogteverschillen ben je continue aan het vechten met de motorfiets die niets anders wil dan op het achterwiel rijden.

teamwork makes the dream work!

De Vrije trainingen:

Omdat het op maandag een feestdag in Engeland was vond dit weekend plaats op zaterdag, zondag en maandag. Op zaterdag hadden we twee vrije trainingen. Het weer was super, rond de 25 graden en dit zou zo het hele weekend blijven, ideale omstandigheden dus! De eerste training was erg lastig. Oulton Park is een technische en lastige baan en zeker geen baantje waar je gelijk hard rond kunt gaan. Er is veel hoogteverschil en de motor is lastig in bedwang te houden. De eerste sessie liepen we gelijk achter want de rest van de rijders had hier vorige week al getest. En wij nog niet. De tweede sessie maakte we gelijk een grote stap voorwaarts en zo kwamen we langzaam maar beetje dichter bij de rest. Dat de baan zo zwaar is om te rijden bleek uit mijn onderarm. Ik heb veel last van opgepompte armen en op Oulton Park speelde dat een grote rol want al na een paar rondjes begon dit op te spelen.

Het was uitstekend weer op Oulton Park!

Kwalificatie:

Gelijk in het eerste deel van de kwalificatie wisten we een stapje naar voren te maken. Dit gaf ons volledige aansluiting bij de rest van de GP2 rijders. In de laatste paar rondjes had ik heel erg veel problemen met mijn opgepompte armen maar ondanks dat wist ik er toch nog een iets sneller rondje uit te persen. Jammer genoeg niet snel genoeg om gelijk achter de andere GP2 rijders te staan maar we zaten er niet ver van af.

Vechtend met de motor naar een goede rondetijd

Race 1:

De eerste race was laat op de zondag middag en de omstandigheden waren ideaal, ik had een goede start en wist wat plekjes winst te pakken. Al snel kwam ik in gevecht met een supersport rijder, hij had dus een snellere motor maar in de bochten was ik iets sneller dan hij. Hij remde superlaat alleen remde zich dan dood waardoor hij veel tijd verloor in de bocht zelf. Ik had hierdoor veel moeite met hem inhalen en toen er nog een derde persoon zich in het gevecht mende lukte het me uiteindelijk om ze op de finishlijn achter me te houden. Ik finishte op een 4e plek in mijn klasse en een 26e plek overal.

Een hard gevecht in de eerste race

Warm-up:

De warm-up op maandagochtend van 8 minuten verliep erg goed! Ik had gelijk een goed ritme te pakken en kon een lekker ritme draaien. Ik reed zelfs mijn twee snelste ronden van het weekend in deze sessie.

Race 2:

Ik had geen goede start en zat een beetje in het gedrang in de eerste paar bochten ik wist me gelijk naar voren te vechten maar kon het tempo in het groepje voor me net niet bijhouden. Hierdoor kwam ik weer in gevecht met de mensen uit de eerste race. Ik merkte dat dit zware weekend lastig was voor deze 16 ronden durende race want al na 5 rondjes kreeg ik last van opgepompte armen. Dit werd gedurende race steeds erger waardoor ik verder naar achter bleef zakken. Aan het einde van de race kon ik mijn stuur bijna niet eens meer vasthouden. Ondanks dat bleef ik het proberen en eindigde ik als 3e uit mijn klasse en 22e overal.

Race twee was een hele zware...

Het was een zwaar weekend maar we hebben zeker weer veel geleerd en vooral ervaring opgedaan, iets dat belangrijk is op een circuit zoals Oulton Park. Als we later dit jaar op dit circuit terugkomen weet ik zeker dat het beter zal gaan!

De week na Oulton Park zijn we nog twee dagen in Frankrijk wezen testen op het circuit Ecuyers. Dit is een kort, bochtig circuit en hier heb ik me volledig op mijn rijstijl gericht. het ware drukke dagen want op de eerste dag heb ik 9 sessies van 20 minuten gereden en de tweede dag 6 sessies. Genoeg rijtijd en informatie dus! Het waren positieve dagen en we zijn nu helemaal klaar voor Snetterton!

Wat een pracht fiets!

Snetterton 300 - Race 4 - GP2

Snetterton 300 - Race 4 - GP2

Brands Hatch Indy - Race 2 - GP2

Brands Hatch Indy - Race 2 - GP2

0