Klik gelijk door naar


Authors

Brands Hatch Indy - Race 2 - GP2

Brands Hatch Indy - Race 2 - GP2

Na een moeilijk eerste raceweekend was het afgelopen weekend tijd voor de tweede wedstrijd op het circuit Brands Hatch Indy. Dit circuit is gelegen naast London en is de ingekorte variant van Brands Hatch GP waar we later dit jaar zullen rijden. Brands Hatch Indy is een zeer klein circuit van maar 2 km lang. Daarom liggen de tijden ook ruim onder de minuut en worden er gedurende het weekend heel veel ronden gedraaid. Het weer beloofde goed te worden dus tijd voor een mooi weekend!

Het korte circuit van Brands Hatch Indy.

De Vrije trainingen:

De eerste ochtend was de baan nog nat. Ik had een stuk beter gevoel met de motorfiets dan dat ik op Donington had en ik zat lekker in mijn ritme. Ronde na ronde was ik sneller en ik zat continue rond de top 15 van het hele supersport veld. Toen ik even binnenkwam voor een kleine aanpassing wilde de motor niet meer starten en toen we hem aangeduwd hadden liep hij niet goed meer. Dit was dus een halve sessie weg jammer genoeg. Uiteindelijk bleek de spanningswisselaar kapot en die had ervoor gezorgd dat de dynamo ook kapotging.

De tweede vrije training was alles gelukkig gemaakt en konden we gaan beginnen met de motor afstellen op de droge baan. We maakte stapjes en stonden niet al te ver van waar we wilde staan.

Op het circuit van Brands Hatch is veel hoogteverschil. Photo credit: Raceline Images

De kwalificatie:

De kwalificatie verliep minder goed. In het begin maakte we een goede stap maar aan het einde van de sessie lukte dit niet echt meer. Brands Hatch Indy is een super intense baan van onder de 50 seconden en er zit geen enkel echt recht stuk in. Hierdoor moet je gewoon continue werken om de motor in bedwang te houden. Zelfs op het rechte stuk is het werken. Hierdoor had ik veel last van opgepompte onderarmen en had ik aan het einde van de sessie helemaal geen kracht meer in mijn arm. Ondanks dat wist ik mijn tijd nog wel iets te verbeteren maar ik weet zeker dat er meer in gezeten had. Ik stond 4e in mijn klasse en 35e overal.

Ready to race! Photo credit: Raceline Images

Race 1:

Ik had een goede start en wist wat plekjes te pakken. Ik zat druk in gevecht toen de persoon voor mij zijn motor op blies en olie over de hele baan blies. Hierdoor kwam er gelijk een rode vlag en een herstart. Bij de tweede start was ik iets minder weg en kon niemand inhalen. Ik zat net achter een groepje en miste de aansluiting bij een paar tiende van een seconde. Hierdoor liepen ze net elke ronde een beetje verder weg. Ik reed een eenzame maar constante race en eindigde 3e in mijn klasse en 31 overal.

Voor de warm-up hadden we een aanpassing gedaan en ik voelde mij goed. Ik reed meteen de snelste tijd van het weekend en ik was klaar voor de race.

Hard in gevecht. Photo credit: Raceline Images

Race 2:

Ik had weer een redelijke start en haalde gelijk een paar mensen in. Na een aantal ronden begon het te regenen en was er weer een rode vlag. We besloten op slicks te blijven staan omdat de regen niet doorzette en dit bleek juist te zijn. Ondanks dat het niet echt hard regende bleef het wel de hele race miezeren wat zorgde voor lastige omstandigheden en continue oppassen voor weinig grip. Ik zat in een leuk groepje maar ik kon net de persoon voor mij niet voorbijkomen omdat hij op het rechte stuk wegliep. Ik draaide goede tijden voor de moeilijke omstandigheden en werd 4e in mijn klasse en 25e overal.

We hebben dit weekend dus weer een stap weten te maken maar we zijn er nog zeker niet. De laatste stapjes zijn het moeilijkst maar we blijven keihard doorwerken om te zorgen dat we er komen! De volgende wedstrijd is op Oulton Park op 4-6 mei!

Vol gas richting Oulton Park! Photo credit: Raceline Images

Oulton Park - Race 3 - GP2

Oulton Park - Race 3 - GP2

Donington Park - Race 1 - GP2

Donington Park - Race 1 - GP2

0