Klik gelijk door naar


Authors

Donington Park - Race 1 - GP2

Donington Park - Race 1 - GP2

Altijd spannend zo’n eerste race van het seizoen. Hoe zal het gaan, werkt alles zoals gepland en voor het eerst van het jaar gaat het weer om de punten.

Ik kan gelijk wel zeggen dat het allemaal anders liep dan we gedacht hadden. Allereerst het weer. Dat was bar en boos. Koud rond de 5 graden en regen, regen en regen.

De kleurstelling van dit jaar ziet er onwijs gaaf uit! Super Bedankt Jurriën & Harry van Dubbeldam Truckcoating en Nick van MKS Design. Photo credit: Raceline Images

Trainingen en kwalificatie

De eerste vrije training ging het gelijk mis. Op een natte baan vloog ik er gelijk af in de laatste bocht voor start finish. Training weg en geen data voor de afstelling van de motor en vooral geen zelfvertrouwen. De tweede vrije training ging het gelukkig wel wat beter maar de setup van de motor was verre van ideaal. Zondag moesten we aan de bak voor de kwalificatie. Gelukkig op een droge baan maar de motor was nog steeds erg onstabiel en ik kon dus ook maar een matige tijd op de klokken zetten. Ik moest vanaf de een na laatste startrij vertrekken voor de race later die die dag.

Hard op de remmen in natte omstandigheden. Photo credit: Raceline Images

Race 1 – Toch nog een tweede plaats

Race 1 een sprint race over 10 ronden verliep chaotisch, Op de grid begon het een klein beetje te regenen maar dat zette gelukkig niet door. In de warm-up lap vielen al een paar concurrenten uit dus mijn kansen namen toe! Tijdens de race kon ik redelijke goede tijden neerzetten en daardoor slaagde ik er toch in om op een tweede plaats in de GP2 klasse te eindigen en op een 23 plaats overal. Gelijk 20 punten scoren in de eerste race is lekker meegenomen.

 Moeilijke omstandigheden dit weekend, koud en nat. Photo credit: Raceline Images

’S Avonds hebben we nog een paar wijzigingen aangebracht aan de motor die hem zouden moeten verbeteren voor race 2 op Paasmaandag. Maar gezien de weervoorspellingen erg slecht waren zal het waarschijnlijk weer pionieren op een natte baan worden.

Maandagochtend was het inderdaad nat, heel erg nat. En naast de vele regen die viel kwam er ook nog mist opzetten. Deze combinatie zorgde ervoor dat zo goed als alle ochtendbezigheden afgelast werden. Dit jaar hebben we het geluk dat we in een van de belangrijkste klassen rijden want daardoor worden onze trainingen niet zomaar gecanceled. Om 13.35 was het uiteindelijk zo ver, de Warm up. We waren de eerste op de baan en het was heel erg nat. Ondanks dat was het gevoel met de motor weer een stukje beter.

Team work makes the dream work!

Race 2: Moeilijke omstandigheden P5

Na onze sessie stopte het met regenen maar we moesten al weer snel rijden waardoor de baan niet droogde, wel ontstond er een droog spoortje maar dat stelde nog niet veel voor. Bijna iedereen ging op regenbanden weg en zo ook wij, dit leek aan het begin de goede keuze maar al snel droogde de baan zo hard dat de achterband helemaal kapot gereden werd. Ik had moeite met in mijn ritme komen omdat ik het vertrouwen niet had en bleef de hele race worstelen. Uiteindelijk finishte ik als 5e in mijn klasse en 24e overal. Ondanks dat sta ik nog wel tweede in het kampioenschap.

volle focus! Photo credit: Raceline Images

Brands Hatch Indy

Volgend weekend, 13-15 april, is de tweede race van het seizoen. We rijden dan op het korte circuit van Brands Hatch. Dit is alleen de eerste helft van de baan en daarom dus ook maar twee kilometer lang, veel rondjes rijden dus! De weersvoorspellingen zijn vrij goed met temperaturen rond de 17 graden en niet teveel regen!

Het schema voor Brands Hatch Indy is:

Vrijdag

Vrije training 1: 09:30 – 10:00
Vrije training 2: 14:00 – 14:30

Zaterdag

Kwalificatie: 11:05 – 11:35
Race 1: 17:10 – 18 Laps

Zondag

Warm-up: 11:13 – 11:21
Race 2 : 15:35 – 26 Laps

Alle sessie zijn live te volgen op:
http://www.britishsuperbike.com/live-timing

Brands Hatch Indy - Race 2 - GP2

Brands Hatch Indy - Race 2 - GP2

0