Klik gelijk door naar


Authors

Cartagena - Test 1 - K2S

Cartagena - Test 1 - K2S

De eerste meters op de Chassis Factory K2S zijn een feit. Van 7 tot 10 maart hebben we een succesvolle eerste test doorlopen op het zonnige Spaanse circuito de Cartagena. Gedurende deze vier dagen hebben we optimale omstandigheden gehad met 20 graden en een zonnetje. We hebben veel kilometers kunnen maken en de eerste stappen naar een succesvol 2019 zijn gezet! Alle vier de testdagen bestonden uit één sessie van een uur in de ochtend en twee sessies van 40 minuten in de middag.

Dreamteam!

 Donderdag – Dag 1

Om 10 uur was het dan zo ver. De K2S mocht voor het eerst de baan op en na wat voorzichtige eerste rondjes kwam ik weer even binnen om alles na te lopen. Alles zat nog goed en dus konden we beginnen met leren. Langzaam het tempo opvoerend kwamen we al snel tegen wat kleine puntjes op. Omdat we een uur hadden konden we deze gelijk oplossen en zo gingen we stapje voor stapje steeds wat sneller. Het gevoel met de motor was meteen goed, je kon goed het verschil voelen met de motor van vorig jaar en dat waren gelijk goede stappen.

Ook in de twee middag sessies hebben we stapje bij beetje de motor weten te verbeteren en zo kwamen we steeds dichter bij het ritme van vorig jaar.

Stapje bij beetje sneller

 Vrijdag – Dag 2

De tweede dag was een stuk minder dan de eerste. De dag werd getemperd door technische problemen waardoor ik telkens maar een paar rondjes kon doen. Hierdoor hebben we de gehele dag moeten zoeken en pas in de avond het probleem kunnen oplossen. Dit was natuurlijk erg jammer maar gelukkig hadden we nog twee dagen te gaan om het goed te maken!

 Zaterdag – Dag 3

Het grootste probleem waar we tot nu toe tegen aan liepen was de grip van de achterband. We hadden de afgelopen dagen wel nog met oude banden gereden maar toch merkte we dat de motor zich nog niet zo gedroeg als we graag zouden willen. We besloten om vooral hierop te gaan focussen. Gedurende de dag werd het steeds wat beter en naar het eind van de dag hadden we het een stuk beter onder controle en kwam ik zelfs op oude banden steeds dichter bij mijn snelste tijd van vorig jaar.

 Zondag – Dag 4

De laatste dag, tot nu toe hadden we nog met oude banden de set-up opgezet dus halverwege de sessie besloten we een nieuwe achterband te steken, we bleven wel verder rijden met een oudere voorband. Ondanks dat kon ik gelijk aanzetten en het ritme flink opschroeven. Mijn eerste ronden was meteen een seconde sneller en gedurende een serie van snelle ronden wist ik mijn tijd verder en verder naar beneneden te brengen. Aan het einde van de sessie was de voorband helemaal op maar toch waren we 1.5 seconden sneller dan met het oude frame! Dit bood perspectief! We hadden dus duidelijk een goede stap gemaakt de afgelopen winter.

De tweede sessie hebben we een racesimulatie van 20 ronden gereden. Dit was wel weer even wennen maar het gevoel was goed, we waren constant en haalden weer veel nuttige informatie uit deze simulatie. Ook bleek hieruit dat de operatie aan mijn onderarmen goed geholpen heeft. Tot nu toe heb ik nog geen last gehad van mijn armen en dit is heel fijn aangezien we hier afgelopen jaar veel problemen mee gehad hebben!

De laatste sessie van het weekend hebben we besteed aan veel uiterste dingen proberen wat toch weer tot wat nieuwe inzichten leidde.

De machine bewonderen

 Overal was het dus een zeer geslaagde test! Zeker gezien het feit het een compleet nieuw opgebouwde motor is, is het logisch dat er wat kleine probleempjes voordoen maar over het algeheel ging alles boven verwachting goed en soepel. Het gevoel voor aankomend seizoen is goed en ik denk dat we zeker weer een stap in de goede richting hebben kunnen zetten!

Volgende week zaterdag, op 30 maart, is de volgende en tevens laatste test voor het nieuwe seizoen. Dit maal niet zo ver als Spanje maar gewoon bij ons in Nederland op het TT-Circuit Assen. Het is fijn dat we hier nog even de laatste aanpassingen kunnen uitproberen voordat we op 17 April voor het eerst naar Engeland reizen.

Silverstone - Race 1 - GP2

Silverstone - Race 1 - GP2

0