Klik gelijk door naar


Authors

Silverstone - Race 1 - GP2

Silverstone - Race 1 - GP2

Vorig weekend vond de eerste wedstrijd van het seizoen 2019 plaats op het Engelse circuit van Silverstone. Ook dit jaar zullen we weer uitkomen in de British GP2 klasse met de Chassis Factory K2S. Dit is pas het derde circuit waar we met de nieuwe motor zouden rijden dus we wisten van tevoren dat het een zwaar weekend zou worden met veel proberen. Gelukkig waren de weersvoorspellingen super dus hadden we veel droge rijtijd.

De klasse van 2019!

De eerste vrije training op vrijdag ochtend was het nog een beetje fris. We hadden nog geen idee qua set-up en dus was het vooral veel proberen. In het begin was het gevoel met insturen van de motor niet goed en daardoor bleef het vertrouwen ook uit. Gedurende de sessie werd het iets beter maar we waren er nog lang niet.

Naast een nieuwe motor ook een nieuwe tent!

De tweede sessie was niet veel beter. De instuur problemen waren iets minder maar het gevoel was nog steeds ver te zoeken. Ondanks dat we elke outing een stukje sneller gingen zaten we nog erg ver van de tijden van vorig jaar af. Met nog een kwartier te gaan kregen we ook nog een elektronisch probleem wat ervoor zorgde dat we de sessie vroegtijdig moesten stoppen.

Op zaterdag ochtend hadden we de kwalificatie. We wisten weer een stap te maken en het gevoel in de voorkant van de motor was nu een stuk beter. We konden steeds wat sneller en met een nieuwe set banden kwamen we aardig dicht in de buurt van onze tijd vorig jaar. De meeste tijd verloren we nu in de laatste sector waar we de motor niet goed afgedraaid kregen. Een uitdaging voor de eerste wedstrijd later die dag dus. Ik mocht deze race starten op de 8e plek in mijn klasse en 29e overal.

Prachtige fotoshoot van Christopher Brown - Raceline Images

Ik had een redelijk goede start maar kwam in de eerste bocht in het gedrang waardoor ik op dezelfde plek zat als ik begonnen was. Vanaf daar werd het een lange wedstrijd waar ik moest vechten tegen de snelheid van een andere rijder. Ik zat de hele wedstrijd in het wiel van Jake Archer maar op het rechte stuk verloor ik zo veel dat ik er bij het aanremmen nooit naast kon komen. In de bochten maakte ik het weer een beetje goed en zo ging het maar een beetje heen en weer. Ook het afdraaien van de motor was nog steeds een probleem en zo finishte ik de race net achter Jake op een 6e plek in de GP2 klasse en een 23e plek overal.

de 2019 kleurstelling!

In de warm-up op zondag ochtend hebben we een extreme stap gemaakt in de afstelling om uit te zoeken of dit ons probleem zou oplossen. Maar ondanks dat het wel iets beter werd was dit nog niet de uiteindelijke oplossing.

De tweede race had ik een erg goede start en kon gelijk wat plekjes goedmaken. Ik zat bij een wat sneller groepje maar de rijder voor me, Domenic Pettit kon deze rondentijden niet aan en zo zakten we af. Ik was ronden lang in gevecht met deze rijder maar wist er telkens niet voorbij te komen. Halverwege de race kwam Jake Archer ons beide weer voorbij op het rechte stuk en wist hij een gaatje te slaan. Een ronde later kwam ik Domenic eindelijk voorbij en wist meteen een gaatje te slaan naar hem. Ik kwam steeds een heel klein beetje dichter bij Jake maar het lukte me weer niet om hem voorbij te komen. Ik eindigde de race op plek 7 in de GP2 klasse en 22e algemeen.

Getting ready to race!

Het was een erg lastig weekend voor ons waarin we op geen enkel moment een echt goede set-up hadden. Dit zorgde ervoor dat we niet de dingen hebben kunnen testen die we echt wilden doen en dat is jammer aangezien we volgend weekend alweer op Oulton Park moeten staan. Ondanks dat houden we de goede moed erin en heb ik er vertrouwen in dat ik samen met Brian en Hessel ervoor kan zorgen dat we de afstelling zo krijgen dat we ons echt kunnen laten zien!

 

Oulton Park - Race 2 - GP2

Oulton Park - Race 2 - GP2

Cartagena - Test 1 - K2S

Cartagena - Test 1 - K2S

0