Klik gelijk door naar


Authors

Donington Park National - Race 3 - GP2

Donington Park National - Race 3 - GP2

Afgelopen weekend vond de derde wedstrijd van het seizoen plaats op het nationale circuit van Donington Park. Een circuit met veel hoogteverschillen en snelle bochten. Spectaculair om te rijden en te kijken dus!

De weersvoorspellingen begonnen slecht maar naarmate het weekend dichterbij kwam werden ze steeds een stukje beter. Uiteindelijk zou het alleen op zondag nog gaan regen. En dit bleek ook het geval.

De eerste vrije training op vrijdag ochtend was het mooi weer, het zonnetje begon lekker door te breken en met een 40 minuten durende sessie konden we al flink wat proberen. Het gevoel was gelijk goed met de motor en de tijden werden elk rondje beter. We hebben nog het een en ander geprobeerd met de afstelling wat niet echt een verbetering gaf maar over het algemeen stonden we er goed bij.

photo credit: Raceline Images - Christopher Brown

De tweede training was het weer zonnig en de aanpassingen die we gedaan hadden tussen de sessies waren een stap voorwaarts. Het lukte me weer om elke ronden een stukje sneller te gaan maar naar het einde van de sessie begonnen mijn armen weer op te spelen en kreeg ik steeds minder kracht. Hierdoor was het erg lastig om aan het einde van de sessie nog een keer aan te zetten en zo een snelle ronde neer te zetten. Ondanks dat waren we weer ruim een seconde sneller dan de eerste training maar er had meer in gezeten.

De kwalificatie op zaterdag vond vrij laat in de ochtend plaats, om 11 uur mochten we de baan op en de omstandigheden waren dus goed. We begonnen de sessie met een oude band en hiermee konden we gelijk al een stap in de goede richting maken. We hadden nog een aanpassing aan de gearing gedaan en ook dit zorgde voor een kleine verbetering. Halverwege de sessie kwam ik even binnen om kleine aanpassing te doen en een nieuwe achterband te steken. Ik kon gelijk nog een stap maken en mijn tijd weer met een seconde ten opzichte van vrijdag verbeteren maar daarna kreeg ik te veel last van mijn armen om dat laatste beetje nog te verbeteren.

photo credit: Raceline Images - Christopher Brown

Ik mocht de race starten op de 22e plek algemeen en de 6e plek in mijn klasse. Ik had niet zo’n goede start maar wist gelijk in de eerste ronden weer wat plekjes goed te maken. De gehele race heeft het lichtjes geregend maar niet zo erg dat de baan echt nat werd. Het was een lange race waarbij ik in het begin goed bij het groepje voor me kon blijven maar naarmate de race vorderde moest ik ze steeds wat meer laten gaan. Ondanks dit reed ik momenteel wel op een 15e plek overal en een 3e plek in mijn klasse. Ik besloot daarom om de race verstandig uit te rijden. Zeker omdat ik weinig grip uit de achterband kreeg en ik deze kans niet wilde laten glippen. Na 20 ronden kwam ik dan ook als 3e over de finish! We waren hier heel blij mee en we hopen dat dit het begin van meerdere podiums is! Heel erg bedankt naar het team voor al hun harde werk en het vertrouwen en de steun van al mijn sponsoren! zonder jullie was het niet gelukt!

Zondag was het raar weer, het regende af en toe een beetje maar daarna begon de zon weer te schijnen en droogde de baan op. De warm-up sessie was dan ook vroegtijdig afgelopen nadat we net 1.5 rondje hadden gedaan en het achterop het circuit begon te regenen terwijl het voorop nog redelijk droog was. Bijna iedereen ging gelijk naar binnen om geen risico’s te nemen en zo hadden we ook geen tijd gezet.

photo credit: Raceline Images - Christopher Brown

De tweede race was weer heel raar, het had net hard geregend en de lucht om ons heen was ook erg donker. De wedstrijdleiding gaf aan dat het om een wet-race ging wat betekende dat als het weer zou gaan regenen de wedstrijd gewoon door zou gaan. Er begon net een droge lijn te komen maar we besloten om op regenbanden te blijven staan en te hopen op wat meer regen. Helaas bleef de regen uit en stonden we dus op de verkeerde banden. Tegen de slicks van andere rijders was niet op te rijden en zo zakte we steeds verder achteruit. Ik eindigde de race op een 17e plek algemeen en een 5e plek in mijn klasse maar dit was verre van wat we van te voren verwacht hadden. Jammer om een goed weekend op deze manier af te sluiten.

photo credit: Raceline Images - Christopher Brown

De volgende wedstrijd is op het bekende circuit van Brands Hatch GP. Dit is het grootste evenement van het jaar met ontzettend veel bezoekers dus ik heb er erg veel zin in om weer te gaan knallen! Deze wedstrijd vind plaats op 14-16 juni.

Brands Hatch GP - Race 4 - GP2

Brands Hatch GP - Race 4 - GP2

Oulton Park - Race 2 - GP2

Oulton Park - Race 2 - GP2

0