Klik gelijk door naar


Authors

Brands Hatch GP - Race 4 - GP2

Brands Hatch GP - Race 4 - GP2

Vorig weekend vond de vierde wedstrijd van het seizoen plaats op het GP circuit van Brands Hatch. Een bekend circuit van mij omdat ik hier al vaak geweest ben. De weersvoorspellingen voor dit weekend waren wisselvallig en gedurende het weekend hebben we dan ook vaak de vraag gesteld welke banden we moesten kiezen.

Vrijdag:

Donderdagavond had het nog flink geregend maar op vrijdag stonden we op met een blauwe lucht en een mooi zonnetje. De baan begon goed op te drogen en toen wij ’s ochtends voor de eerste vrije training mochten was de baan bijna helemaal droog. Het voornaamste doel van deze sessie was om aan te voelen hoe de motor was op deze baan. Na flink wat rondjes en een aantal aanpassingen waren we nog 3 seconden van mijn beste tijd hier. Er moest dus nog flink wat gebeuren maar we wisten waar we aan konden werken.

Ook de tweede vrije training was het goed weer en konden we veel rondjes rijden. Elke keer waren we iets sneller en ondanks dat we op erg oude banden stonden wist ik mijn tijd met een halve seconden te verbeteren ten opzichte van de eerste vrije training.

photo credit: Raceline Images - Christopher Brown

Zaterdag:

De kwalificatie liep niet helemaal volgens plan, we begonnen de kwalificatie met een nieuwe band maar gelijk na twee rondjes was er een grote crash waar meerdere rijders bij betrokken waren. Hierdoor kwam de rode vlag en moesten we lang wachten tot we de sessie konden herstarten. Door de vertraging was de sessie ook iets ingekort. Met wat moeite om de juiste setting te vinden wist ik toch elke keer iets van mijn tijd af te rijden en zo reed ik comfortabel sneller dan in de vrije trainingen. Met nog 10 minuten te gaan kwam ik even binnen en hebben we nog wat aangepast en daarna ging ik het nog een paar rondjes proberen. Ik wist mijn tijd weer een stuk aan te scherpen en zo kwamen we op een 21e plek algemeen en een 8e plek in mijn klasse. Nog niet helemaal tevreden want ik was nog een seconde langzamer dan mijn snelste ronden hier.

photo credit: Raceline Images - Christopher Brown

De eerste wedstrijd had ik een erg goede start maar zat in de eerste bocht aan de verkeerde kant waardoor ik iets in de verdrukking kwam en weer wat plekjes verloor. In het eerste rondje had ik goed de aansluiting maar al snel daarna begon het te spetteren en kregen we opnieuw een rode vlag. Het regende echter niet door en de baan bleef zo goed als droog waardoor niemand naar regenbanden wisselde. Door de rode vlag besloot de wedstrijdleiding wel dat het een “wet-race” was wat betekende als het nu zou gaan regenen en iedereen op slicks stond de wedstrijd niet stilgelegd zou worden. Bij de herstart was ik minder goed weg maar kon wel aansluiten, in de beginfase had ik het tempo van de jongens voor mij niet waardoor zij langzaam begonnen weg te lopen. Na een paar rondjes begon het opnieuw te regenen en dit keer ook harder, de wedstrijd werd echter niet stilgelegd en zo glibberden we op onze slicks in het rond. Toch lukte het iedereen om op de motor te blijven zitten. Ik kon weer wat naar de mensen voor mij rijden en toen het weer iets droger werd wist ik er ook een paar in te halen. Zo finishte ik de wedstrijd op een 20e plaats en 8e in mijn klasse.

photo credit: Raceline Images - Christopher Brown

Zondag:

Zondag ochtend regende het hard en ondanks dat we vrij laat aan de beurt waren was de baan nog helemaal nat. Veel rijders besloten om niet naar buiten te gaan maar omdat wij nog nooit echt met deze motor in de regen gereden hadden besloten we om naar buiten te gaan en wat gevoel op te doen. Dit ging goed en elke ronde was ik een stukje sneller. Natuurlijk is de warm-up altijd maar 8 minuten dus veel tijd hadden we niet.

photo credit: Raceline Images - Christopher Brown

In de hoofdrace op zondag had ik weer een redelijke start en dit keer zat ik wel aan de goede kant in bocht 1. Ik zat weer achter het zelfde groepje als op zaterdag maar ik werd gelijk wijd gedrukt door een snelle rijder die als laatste moest starten. Hierdoor verloor ik de aansluiting op het groepje voor me. Gedurende de beginfase van de race kon ik het gat naar mijn voorgangers gelijk houden maar kwam ik er niet naar toe. Een van de rijders uit het groepje voor mij moest ook lossen en langzaam kwam ik steeds dichter naar hem toe. Een aantal ronden voor het einde wist ik hem voorbij te gaan en daarna kon ik ook meteen van hem wegrijden. Mijn snelste tijd in de race was even snel als in de kwalificatie wat goed is maar we waren dus nog steeds een seconde te langzaam ten opzichte van vorig jaar. Ik eindigde de race op een 21e plek en 7e in mijn klasse.

photo credit: Raceline Images - Christopher Brown

Het was niet het weekend waar we op gehoopt hadden want vorig jaar ging het hier juist erg goed. We zullen hard moeten werken om het gevoel beter te krijgen en zo de stap naar de jongens voor mij te kunnen maken. Helaas zijn we er komend weekend bij de race in Knockhill niet bij en zullen we pas 19 juli op Snetterton weer aan de start staan.

Snetterton 300 - Race 6 - GP2

Snetterton 300 - Race 6 - GP2

Donington Park National - Race 3 - GP2

Donington Park National - Race 3 - GP2

0