Klik gelijk door naar


Authors

Snetterton 300 - Race 6 - GP2

Snetterton 300 - Race 6 - GP2

Twee weekenden geleden zijn we alweer op de helft van ons seizoen beland. Deze wedstrijd vond plaats op het circuit van Snetterton 300. Snetterton is een van de vlakkere circuits op de kalender maar het bleek geen gemakkelijk weekend te worden.

 Vrijdag:
De eerste vrije training ging moeizaam van start, in de vele hairpins had ik niet het gevoel in de voorakant van de motor waardoor ik niet genoeg de bocht in kon pushen. Gedurende de sessie hebben we wat veranderingen gedaan dat ervoor zorgde dat het gevoel wel steeds beter werd en zo kon ik elke ronde iets verbeteren, toch zaten we nog te ver van de snelheid van het jaar daarvoor dus er moest nog genoeg veranderen.

Ook in de tweede training wisten we weer een stapje te maken maar de rest van het veld deed dit ook en dus bleven we met ongeveer dezelfde achterstand op mijn voorgangers staan. Dit was jammer want hierdoor kon ik bij niemand echt een sleepje vinden om mij verder naar voren te helpen en zo een grotere stap te maken.

Zaterdag:
Op zaterdag ochtend hadden we de kwalificatie en met nieuwe banden en weer een wat betere afstelling kwamen we steeds dichter bij de snelheid van vorig jaar. Toch miste we nog bijna een seconde ten opzichte van vorig jaar en hierdoor kwam ik dan ook niet verder dan een 23e startplek algemeen en een 8e in mijn klasse. Het lukte dit weekend gewoon echt niet om de snelheid op te pakken waar we het jaar daarvoor gebleven waren.

De eerste race had ik een super goede start en pakte wat plekjes. In de beginfase was de rest van de rijders voor mij echter gewoon sneller en ik kon dan ook niet bij hun aanpikken. Van de rijders achter me wist ik wel weg te rijden en zo werd het een eenzame race waarin we de snelheid van de race helaas niet konden verbeteren en zo eindigde op een 21e plek en 8e in mijn klasse.

Zondag:
Zondag ochtend hadden we nog een 8 minuten durende warm-up waarin ik gelijk dezelfde rondentijden kon rijden als de dag ervoor in de race. Na de warm-up nog wat kleine aanpassingen gedaan voor we ’s middags de race in gingen.

Ik had opnieuw een goede start en zat gelijk ik gevecht met een van de supersport jongens, we hadden een aanpassing in de gearing gedaan maar hierdoor schoot de motor soms in de vrij en hierdoor maakte ik aan het begin van de race een paar foutjes en kon de rijder voor me wegrijden. Ik had wel ongeveer de zelfde snelheid dus heel ver kwam hij niet. Ondertussen kreeg ik een beter gevoel met de motor en zo gingen de rondentijden ook weer wat naar beneden en evenaarde ik de tijd die ik hier vorig jaar ook gereden had. Twee ronden voor het einde maakte de rijder voor me weer een foutje waardoor ik er voorbij kon en hem tot de finish achter me kon houden. Zo finishte ik op een 20e plaats en 7e in mijn klasse.

Het was geen eenvoudig weekend voor mij en het ontbrak echt aan de snelheid die we hadden. Ondanks dat heeft het team heel het weekend hard gewerkt dus super bedankt hiervoor! Het is nu zaak om te resetten en in Thruxton dit weekend weer fris aan de start te staan. Thruxton staat bekend als een van de snelste circuits ooit en is bijna een grote rotonde. Het is heel bijzonder om hier te rijden en je kan het dan ook met geen enkel circuit vergelijken.

Het tijdschema voor dit weekend is:

Vrijdag:
Vrije training 1: 09:30 – 09:55
Vrije training 2: 13:30 – 13:55

Zaterdag:
Kwalificatie: 11:10 – 11:40
Race 1: 17:10 – 12 Laps

Zondag:
Warm-up: 11:10 – 11:18
Race 2: 15:40 – 18 Laps

LET OP DIT ZIJN ENGELSE TIJDEN, IN NEDERLAND IS HET EEN UUR LATER!

 

Wat ook steeds dichterbij komt is de enige Nederlandse ronde van het British Superbikes Kampioenschap. Van 20 tot 22 september dit jaar komt het hele kampioenschap weer naar het TT circuit in Assen en we zouden het leuk vinden als jullie komen kijken! Houd deze data dus vrij in je agenda en laat het ons weten als je wilt langskomen! Binnenkort volgt er nog meer informatie!

Assen 2018, een dag vol gezeliigheid!

Thruxton - Race 7 - GP2

Thruxton - Race 7 - GP2

Brands Hatch GP - Race 4 - GP2

Brands Hatch GP - Race 4 - GP2

0